Digidexo.com

Kosthold for thyroideakarsinom

Skjoldbruskkjertelen er på bunnen av halsen, like under adamseplet. Den styrer produksjonen av visse regulatoriske hormoner, inkludert de som regulerer hjertefrekvens, blodtrykk, kroppstemperatur og vekt.

Skjoldbruskkjertelkreft (også kjent som papillær karsinom, fra det latinske "papilio", som betyr sommerfugl, fordi skjoldbruskkjertelen er sommerfugl-formet) er en relativt uvanlig lidelse i USA, og rammer rundt 37.000 mennesker annually.There er noen undersøkelser som tyder på at kosthold kan påvirke forekomsten av skjoldbruskkjertelkreft.

Thyroid kreft behandlinger

Den mest vanlige av tradisjonelle behandlinger for kreft i skjoldbruskkjertelen er thyroidectomy, en operasjon som fjerner noe eller alt av skjoldbruskkjertelen. En slik prosedyre vil bli ledsaget av en livslang løpet av skjoldbruskkjertelhormon narkotika, for eksempel Levothroid eller Synthroid, som vil gi kroppen din med hormoner som skjoldbruskkjertelen ellers ville ha erstattet.

En annen vanlig behandling er radioaktivt jod terapi. Skjoldbrusk celler absorbere jod i blodet, og en slik behandling vil drepe skjoldbrusk celler. Dette er et alternativ til thyroidectomy som kan drepe kreftceller uten å kreve fullstendig fjerning av skjoldbruskkjertelen.

Eksterne stråling og kjemoterapi behandlinger er også tilgjengelig. Og det er noen kliniske utprøving av nye medisiner som du kan være kvalifisert for; konsultere legen din for mer informasjon.

Kosthold og skjoldbrusk kreft

Det er noe vitenskapelig bevis for at visse kostvaner kan øke risikoen for skjoldbruskkjertelkreft. Studier har vist at i økning i produksjonen av TSH, eller skjoldbruskkjertel-stimulerende hormon, kan øke risikoen for kreft i skjoldbruskkjertelen. De to kostholdsfaktorer som kan øke produksjonen av TSH er en lav jod inntak og en høy "goitrogen" inntak.

I tiden rundt første verdenskrig, ble mange unge amerikanere sett på som uegnet for tjeneste på grunn av lav jod. Som et resultat av "jodert" salt begynte å bli produsert, som gikk en lang vei til å løse jod mangel. Hvis jod er lav, bør du vurdere å legge iodized salt i kostholdet ditt, eller ta en jod supplement.

Goitrogens er stoffer som finnes i cruciferous grønnsaker, som brokkoli, rosenkål og kålrot, samt soyabønner, peanøtter, fersken, jordbær og noen andre matvarer. Begrense goitrogen inntak kan bidra til å senke risikoen for skjoldbruskkjertelkreft.

Men det er noe uenighet i det vitenskapelige miljøet over viktigheten av TSH i å forårsake skjoldbruskkjertelkreft. Som et resultat, er det usikkerhet om disse funnene.

Hvis du er plaget med skjoldbruskkjertelkreft, er det ingen kjente kosttilskudd hjelp av herding sykdommen, men å spise en sunn diett høy i frukt og grønnsaker kan bidra til å holde deg i god helse gjennom hele behandlingen.