Digidexo.com

Medisinsk Definisjon av Urosepsis

Medisinsk Definisjon av Urosepsis


Urosepsis er et medisinsk begrep som grovt beskriver urinveisinfeksjoner eller mer komplisert blodet infeksjon som stammer fra dem, ifølge Dorland legebok. Greenwich Hospital bemerker at urosepsis er en alvorlig tilstand som oppstår etter at mikroorganismer som forårsaker en urinveisinfeksjon spres til blodet.

Årsaker

Urosepsis vanligvis utvikler seg fra en komplisert urinveisinfeksjon forårsaket av bakterier, ifølge European Journal of Clinical Investigation. Forfatterne påpeker at nesten en fjerdedel av all sepsis-eller, i lekmann vilkår, blodforgiftning-saker er urosepsis, markerer dette som et alvorlig problem.

Symptomer

En brennende følelse ved vannlating, økt hyppighet av vannlating, smerter i siden, blod i urinen, feber og redusert blodtrykk er indikatorer på mulige urosepsis, ifølge Feil diagnose, en pasient informasjonsside. Greenwich Hospital konstaterer at fall i blodtrykket hindrer oksygen fra å komme til kritiske organer, som for eksempel hjernen og hjertet, som kan føre til tap av bevissthet.

Behandling

Førstelinjebehandling for urosepsis inneholder kraftige antibiotika som andre- eller tredje-generasjons cefalosporiner, kinoloner og aztreonam, ifølge Merck Manual of geriatri, et medisinsk oppslagsverk. Leger kan også gi pasientene noen av aminoglykosider-droger fra bakterie i kombinasjon med ampicillin, en annen kraftig antibiotika. Pasientene trenger en to-ukers kurs for legemidler til å behandle infeksjonen.