Digidexo.com

Flomax Alternatives

Flomax Alternatives


Flomax er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle forstørret prostata ved å slappe av musklene i prostata og blærehalsen for å hjelpe urinering. Som med de fleste reseptbelagte medisiner, visse begrensninger gjelder for valgbarhet og bruk av Flomax og ubehagelige eller farlige bivirkninger kan oppstå. Av denne grunn, alternativer er tilgjengelige for å kontrollere og motvirke symptomene på en forstørret prostata, som strekker seg fra endringer i livsstil til kirurgi.

Tilstandsovervåking

Hvis symptomene ikke forstyrrer dagliglivet, kan intensive behandlinger og medisiner ikke være nødvendig å ta vare på en forstørret prostata. I stedet kan legen din nøye overvåke tilstanden din, se etter tegn på økt bråk. Dette krever regelmessige besøk til legen din for en klar oversikt over prostata helse.

Livsstil endringer

Symptomer på forstørret prostata kan minske i alvorlighetsgrad og utvikling gjennom livsstilsendringer. Besøk på badet regelmessig og unngå trangen til "hold it" for å unngå å strekke blæren, forårsaker skade. Hold deg aktiv, redusere koffein og alkohol forbruk og begrense bruken av slimhinneavsvellende midler eller antihistaminer, som kan gjøre urinering vanskelig ved å stramme musklene rundt urinrøret. Begrense mengden av væske du drikker på kvelden for å unngå eventuelle sen bad turer.

Kirurgi

For pasienter med alvorlige symptomer på forstørret prostata, kan kirurgi være det beste alternativet tilgjengelig. Prostata kirurgi alternativer varierer avhengig av din spesifikk diagnose og tilstand og inkluderer standard invasive prosedyrer, samt mindre invasive, laser behandlinger. TURP, transuretral reseksjon av prostata, er en felles standard prosedyre der en kirurg fjerner alt, men den ytre delen av prostata vev. I TUIP, transurethral snittet av prostata, gjør kirurgen fjerner ikke prostatavevet, men i stedet gjør noen små snitt i prostatakjertelen, og gir dermed lettere urinering.

5-alfa reduktase hemmere

Medisiner som kalles 5-alfa reduktase hemmere er vanligvis foreskrevet for svært store prostata. Disse typer medisiner hjelpe krympe prostata ved å hindre de hormonelle endringene som er ansvarlige for prostata vekst. Merkenavn inkludere Proscar og Avodart, og det kan ta måneder å vise merkbar forbedring av symptomene dine. Bivirkninger av disse legemidlene - som inkluderer impotens og retrograd ejakulasjon - kan påvirke din lyst og evne til å utføre under sex.

Alfablokkere

Flomax er en alfablokker medisiner, designet for å slappe av muskelfibre i prostata og lette urinering. Andre alpha-blocker narkotika er tilgjengelig for samme resultat, inkludert merkenavn Hytrin, Uroxatral og Rapaflo. Disse medikamentene virker raskt, og resultatene er vanligvis sett i løpet av få dager. En medisiner diett av en kombinasjon av alfablokkere og 5-alfa reduktase hemmere gir bedre resultater, da disse to stoffene sammen er mer effektive enn enten alene.