Digidexo.com

Tegn på hjertesykdom

Tegn på hjertesykdom


Hjertesykdom er en samlebetegnelse for tilstander og sykdommer relatert til hjertet. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), "hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA," drepte over 700.000 mennesker i USA hvert år. Kjenne tegn og symptomer på hjertesykdom er nøkkelen i å hindre utviklingen av sykdommen. De som opplever tegn på hjertesykdom bør søke behandling umiddelbart. Les videre for å finne ut mer om de tegn og symptomer på hjertesykdom.

Funksjoner

Ifølge CDC, er det fem symptomer og tegn som er mest forbundet med hjertesykdom generelt, og hjerteinfarkt spesielt. Disse tegn er smerter eller ubehag i brystet, armer eller skuldre, plutselig kortpustethet, og følelse av å besvime, svak, trøtt eller svak, ifølge CDC. De som opplever disse symptomene bør du søke legehjelp umiddelbart.

Betraktninger

Det er visse forhold som kan føre folk til å ha høyere risiko for å utvikle hjertesykdom. Ifølge CDC, de som har høyt blodtrykk, høye nivåer av "dårlig kolesterol", også kjent som LDL, og diabetes er utsatt for stor risiko for hjertesykdom. De som røyker, har dietter høy i mettet fett og kolesterol, ikke deltar i regelmessig fysisk aktivitet, er overvektige og drikke alkohol overdrevet, også utvikle hjertesykdom på en høyere rente, ifølge CDC.

Forebygging / løsning

Selv om hjertesykdom er en av de mest dødelige sykdommer i land, kan den forebygges. Personer med risiko for hjertesykdom bør planlegge regelmessige kontroller og gjøre livsstilsendringer som reduserer deres risiko for å utvikle sykdommen. Forebyggende tiltak som for eksempel å få kolesterol sjekket og gjør at dårlige kolesterolet er ikke høy, så vel som å spise sunt, trene ofte, og overvåking av blodtrykket kan bidra til å forebygge hjertesykdom. Ikke røyking, begrense mengden av alkohol som forbrukes og opprettholde en normal kroppsvekt er også metoder for å forebygge hjertesykdom, ifølge CDC.

Misforståelse

Ifølge US Department of Health and Human Services, er det ofte ingen symptomer på hjertesykdom, og det er derfor det er svært viktig å se etter tegn som kan tyde på at noen har hjertesykdom. I tillegg til de tegnene som er nevnt ovenfor, følelser av svimmelhet, kvalme, unormale hjerteslag akkompagnert med sterk eller mild smerte i brystet som varer lenger enn bare noen få minutter, kan alle være tegn på hjertesykdom.

Expert Insight

Menn er mindre sannsynlig enn kvinner til å stille de vanlige tegn på et hjerteinfarkt, ifølge US Department of Health and Human Services. Kvinner med hjertesykdom kan også oppleve "halsbrann, tap av matlyst, hoste og hjerte flagrer", ifølge US Department of Health and Human Services. Disse skiltene kan også oppstå så lenge uker før en faktisk hjerteinfarkt, og flere tegn på hjertesykdom som en person viser, jo høyere sjanse for at de vil ha et hjerteinfarkt, ifølge US Department of Health and Human Services.