Digidexo.com

Hvordan fikse en Mercury termometer

Separert kvikksølv i et termometer kan være et problem for alle som ønsker nøyaktige temperaturmålinger. Men det er lett å fikse dette problemet, og krever bare en liten bit av din tid.

Bruksanvisning

•  Rist termometeret som du normalt ville. Gjør dette for å finne ut om problemet er faktisk en kvikksølv separasjon. Hvis det er, gå videre til trinn 2.

Finn en veldig myk overflate. En seng eller et teppe vil være nok. Hvis du ikke har en seng eller et teppebelagt gulv, kan du også plassere en stor bunke aviser på gulvet eller utenfor.

Hold termometeret vertikalt slik at pæren er vendt ned. Pass på at termometeret er minst en fot over overflaten.

Slipp termometeret på overflaten. Sikt det slik at termometeret lyspære vil ta kontakt med overflaten og tvinge kvikksølv tilbake til den ene enden.

Kontroller kvikksølv i termometeret etter hver dråpe. Hvis kvikksølv ikke har sluttet seg til, gjenta prosessen til det gjør. Det er ikke uvanlig at et termometer til å trenge mer enn 20 dråper for kvikksølv til å vende tilbake.

Tips og advarsler

  • Legg videre padding til din myk overflate ved å plassere en plysj element som en pute på toppen av det.
  • Unngå å bruke en overflate som er for hardt. Du risikerer cracking eller bryte dine termometer og søle kvikksølv hvis du bruker en overflate som er for hardt. Denne typen uhell kan være skadelig for mennesker og miljø.
  • Ikke tilsett kraften til termometeret naturlige fall. Knivstikking eller kaster bevegelser er unødvendig og kan føre til en ulykke.