Digidexo.com

Hva er årsakene til Posisjons Svimmelhet?

Vertigo eller svimmelhet kan være en følge av en rekke underliggende faktorer eller sykdommer. Posisjons vertigo er oftest en referanse til benign paroksysmal posisjons vertigo (BPPV), som typisk er et symptom på en indre øret ubalanse som oppstår når avfall blir løsnet, og beveger seg rundt i det indre øret.

Rusk i indre øret

Den indre øret består delvis av halvsirkelformede kanaler som er fylt med fluid, som sender signaler til hjernen. Det antas at BPPV resultater når krystall-lignende avfall er løsnet og spretter rundt, sender villedende signaler til hjernen som resulterer i vertigo, eller en roterende ende følelse.

Årsaker til Debris

Sjelden er det mulig å entydig fastslå årsaken til opptreden av dette avfall, men noen mulige årsaker er infeksjoner, et slag mot hodet, nerveinflammasjon, indre øret kirurgi eller degenerering av det sensoriske system i det indre øret på grunn av høy alder.

Mindre vanlige årsaker

Rusk teori er den vanligste årsaken for posisjonell vertigo. Men det er andre mindre vanlige årsaker, inkludert migrene, lavt blodtrykk, hjerneslag, hjernesvulster og hjertearytmier. Visse reseptbelagte legemidler kan også forårsake BPPV.

Risikofaktorer

Ifølge Chicago Svimmelhet og hørsel praksis, den vanligste årsaken til BPPV hos personer under 50 er hodeskade. I eldre mennesker, er det degenerasjon av den sensoriske system i det indre øret. Hodeskade og høy alder er de mest utbredte risikofaktorer.

Diagnose og behandling

Diagnose vil bli gjort av en lege som vil ta pasienten gjennom en serie av hodebevegelser, inkludert bevegelse mens du ligger nede. Ved mistanke om en alvorlig sak, kan legen foreslå at en CT eller MR utføres. Behandling varierer fra i hjemmet fysioterapi for reisesyke medisiner.