Digidexo.com

Høy fruktose Corn Syrup & irritabel tarm syndrom

Det har vært mye debatt om kroppslige virkningene av høy fruktose mais sirup (HFK), en utbredt raffinert søtningsmiddel. Fordi det er en gjennomgripende ingrediens som er kjent for å påvirke sult hormoner, det har blitt beskyldt for å bidra til USAs fedme-epidemien. Nå er det offentlige spekulasjoner om at HFCS er en viktig trigger for irritabel tarm syndrom (IBS).

Høy fruktose Corn Syrup

HFCS er en bearbeidet sukkererstatning som er syntetisert ved å omdanne glukose til fruktose. Siden det er billigere enn honning eller stokk og bete sukker, produsenter ofte bruke den til å blidgjøre mat.

Irritabel tarm syndrom

IBS er en funksjonell gastrointestinal lidelse preget av magesyke, smerte, ubehag og uberegnelig avføring. IBS er normalt håndtert med kosttilskudd begrensninger, men medisiner kan være foreskrevet i ekstreme tilfeller.

Bivirkninger av Fruktose

Fruktose er observert å forårsake gastrointestinale problemer. Siden fruktose er vanligvis forbrukes i større mengder enn kroppen kan fordøye, kan det forbli ubehandlet i mage-tarmkanalen og skape mageubehag som gass og oppblåsthet.

Forskning

I en kontrollert eksperiment, ble friske mennesker og IBS pasienter gis store doser av fruktose og HFCS. Siden begge gruppene tolerert HFCS bedre, resultatene tvist koblingen mellom HFK og IBS.

Konklusjon

Gitt den kost følsomheten IBS pasienter, kan de være mer utsatt for de gastrointestinale bivirkninger av fruktose. Det er imidlertid ingenting som tyder på at HFCS er en betydelig kosttilskudd trigger av IBS.