Digidexo.com

EKG Tolkning & Hyperkalemi

EKG Tolkning & Hyperkalemi


EKG er en forkortelse for to separate ord: elektro og elektro. Forkortelsen EKG betyr det samme som EKG. Elektrokardiografi er opptaks og måling av strøm i hjertet. EKG tolkning er prosessen med å lese en EKG eller EKG for å se etter uregelmessigheter i en pasientens hjerterytme kalles arytmier eller dysrhythmias. En rekke ulike EKG tolkningsmetoder eksisterer, med en systematisk tilnærming er den mest effektive for å unngå feil og oversett anomalier.

Identifikasjon

En EKG overs hjertets elektriske rytme til strek tracings på en papirstrimmel. En standard EKG maskinen har 12 leads - seks grenledninger og 6 brystet fører. Begrepet "leads" beskriver ledninger å koble pasienten til maskinen og også "Vis" (hvor elektrodene er festet) gjennom hvilke hjertets aktivitet blir målt. Moderne EKG maskiner er mer enn enkle elektro. De fleste er i stand til mange jobber: defibrillator (elektrisk enhet brukes til å gjenopprette normal hjerterytme), printer, fax og transkutan (over huden) pacemaker. Vanligvis moderne EKG maskiner kommer med programvare som prøver å tolke dataene og stille en diagnose.

Funksjon

EKG tolkning er viktig for påvisning av farlige eller dødelige hjertearytmier (uregelmessigheter i hjerterytme rytme) forårsaket av forhold som hyperkalemia. En EKG stripe kan avsløre unormalt, men med hundrevis av hjerte rytmemønstre for å identifisere, er tolkningen ikke en enkel oppgave. Det kan ikke være mulig å si hvor lenge en abnormitet har eksistert. Noen mennesker er født med EKG unormalt. Nøyaktig EKG tolkning åpner for diagnostisering av mange hjertesykdommer, fra mindre til livstruende.

Betydning

Konsistensen, form og tid mellom kurvene produsert med EKG rytmer bidrar til å avdekke funksjonaliteten i hjertets elektriske ledningssystem. Siden mange hjerte (hjerte) forhold vise karakteristiske mønstre på en EKG, påvisbare arytmier tjene som viktige spor i diagnostisering og behandling av hjertesykdommer. Gjennom EKG tolkning, er det mulig å spore den elektriske ledning gjennom hjertet, anslå størrelsen og stillingen av hjertet og lokalisere områder av hjertet skadet av nekrose (vevsdød) eller ischemi (mangel på oksygen).

Hyperkalemi

Hyperkalemi er en vanlig tilstand som er forårsaket av en forhøyet nivå av kalium i blodet. Normale nivåer av kalium spenner 3,5 til 5,0 milliekvivalenter per liter (mmol / L). Kalium er viktig for normal funksjon av hjertet, muskler og nerver, men for mye kalium i blodet, som med hyperkalemi, kan føre til hjertestans (hjertet stopper) og død. Alvorlig hyperkalemi presenterer med kalium i blodet på 7,0 mmol / L eller høyere.

Effekter

Hyperkalemi kan forårsake dødelige hjertearytmier med 67 prosent dødelighet for alvorlig hyperkalemi som ikke er identifisert og behandlet. Normale blodnivåer av kalium opprettholde den kritiske elektriske rytme av hjertet. Lave kaliumnivået i blodet samt høy kaliumnivå i blodet kan skape unormal hjerterytme. Mild hyperkalemia har vanligvis en begrenset effekt på den elektriske aktiviteten i hjertet. Moderat hyperkalemi kan føre til endringer i EKG lesing, og alvorlig hyperkalemi kan undertrykke elektriske aktiviteten i hjertet, forårsaker den til å slutte å slå.

Diagnose / behandling

Diagnostisering av hyperkalemi kan være vanskelig som mange pasienter har ingen symptomer. Av og til pasienter vil vise kvalme, uregelmessig hjerterytme eller en svak, treg eller fraværende puls. Selv med hjelp av en EKG lesing, kan hyperkalemi være vanskelig å få øye på. En EKG kan vise endringer fra små avvik til potensielt farlige arytmier. Hjertestans kan skje når som helst under behandlingen av hyperkalemi; derfor er sykehusinnleggelse kombinert med streng overvåking er nødvendig. Potensielle behandlinger kan omfatte bruk av diuretiske medikamenter (vann piller), administrering av intravenøs (ved vene) kalsium, dialyse, intravenøs glukose og insulin, ionebytterharpiks medisiner og natriumbikarbonat.