Digidexo.com

Hva er de beste kildene til vitamin A?

Også referert til som retinol, vitamin A var en av de første vitaminer for å bli oppdaget og dateres tilbake til tidlig på 1900-tallet. Vitamin A befinner seg på mat fra animalske kilder, og det er også laget syntetisk. Vitamin A er viktig for normal vekst, forbedrer synet, fremmer sunn reproduksjon, og avdelinger av virusinfeksjoner. Det er mange kilder som å få vitamin A.

Dagsrasjon

Vitamin A er ofte målt i internasjonale enheter, som vises på mat og supplement etiketter. Vitamin A kan også måles i mikrogram av retinol-ekvivalenter. En retinol tilsvarende er den samme som 3,33 internasjonale enheter. The National Academy of Sciences anbefaler at for spedbarn opp til 12 måneder, er ikke mer enn 500 mikrogram som trengs for daglig tilstrekkelig inntak nivåer. For menn og kvinner fra 1 til 3 år gammel, 1000 internasjonale enheter daglig av vitamin A er anbefalt. For menn og kvinner fra 4 til 8 år gamle, anbefales det at de får 1333 internasjonale enheter av vitamin A daglig. For gutter og jenter mellom 9 og 13 år gamle, er 2000 internasjonale enheter den anbefalte doseringen. For menn 14 og opp, 3000 internasjonale enheter er den anbefalte daglige mengden av vitamin A. For kvinner 14 og opp, 2333 internasjonale enheter av vitamin A er nødvendig daglig.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker som besitter 1000 internasjonale enheter eller mer av vitamin A anses å være høy i vitamin A. Frukt og grønnsaker som har mer enn 1000 internasjonale enheter inkluderer aprikoser, cantaloupe, gulrøtter, grønne grønnsaker, grapefrukt, salat, mango, spinat, søte poteter, tomater og vannmelon. Frukt og grønnsaker som besitter 500 til 1000 internasjonale enheter av vitamin A er referert til som en god kilde til vitamin A. Frukt og grønnsaker som har mindre enn 1000 internasjonale enheter av vitamin A blant annet asparges, selleri, okra og tørkede plommer. Det er noen tips for å følge for å få mest mulig ut av vitamin A fra frukt og grønnsaker. Velg frukt og grønnsaker som er fargerike og lyse. Når det er mulig, spise frukt og grønnsaker rå, eller litt damp grønnsaker.

Animalske kilder

Vitamin A som kommer fra animalske kilder er en utmerket kilde for næringsstoffer. De to viktigste kildene til vitamin A fra animalske produkter inkluderer biff leveren og kalkun giblets. Andre ressurser til dette vitamin inkluderer kyllinglever, fiskeolje, liverwurst, egg, fisk, smør, ost og skalldyr. Flertallet av skummet melk, magre meieriprodukter og melkepulver er vanligvis beriket med vitamin for å fjerne fett.

Kosttilskudd

I de fleste tilfeller, folk har ingen grunn til å ta en vitamin A supplement, siden de får en tilstrekkelig mengde i sitt daglige kosthold. En person som er sunn og følger et godt kosthold bestandene opp nok vitamin A for å vare i måneder hvis de plutselig ble nektet å spise mat som besitter vitamin A. Unntakene fra dette er folk som ikke spiser godt, lider av en sykdom som skaper malabsorpsjon, eller kroppen ikke er i stand til å skape galle for å suge opp vitamin A. Før du legger til en vitamin A supplement til ditt daglige inntak, sjekk med din lege.

Helserisiko

For mye vitamin A i menneskekroppen, referert til som hypervitaminose. Dette kan føre til toksiske symptomer som overløp av vitamin A lagres i leveren. Det er fire store skadevirkninger av hypervitaminose. Dette inkluderer fødselsskader, misdannelser i leveren, redusert beinmineraltetthet som kan utvikle seg til osteoporose og forstyrrelser i sentralnervesystemet. Giftige indikatorer kan vises etter fordøye store doser av vitamin A over en liten periode. Symptomer på akutt forgiftning er kvalme, trøtthet, oppkast, migrene, uskarphet og svimmelhet.