Digidexo.com

Hva du skal se etter i testikkelkreft

Selvundersøkelse av testiklene er viktig for å gjenkjenne de første tegn på testikkelkreft, en felles mannlig kreft diagnostisert hos menn i alderen 15 til 34. Tidlig diagnose øker sannsynligheten for å overleve. Å lete etter symptomer på testikkelkreft, forsiktig rulle hver testikkel mellom fingrene.

Klump eller Mass

Se etter en semisoft klump eller masse i en av testiklene. Klumpen kan føle smertefullt og bør holde seg sovende ved berøring. Klumpen skal ikke bevege seg eller flyte rundt. Ifølge testikkelkreft Resource Center, klumper som flyter inne i pungen er ikke kreft.

Smerte

Har du smerter og ømhet i testiklene? Testiklene kan også se hovne eller forstørres. Testiklene skal føle seg tung og smertefull nok til å forårsake ubehag.

Endringer i brystene

Se etter en utvidelse i begge brystene fulgt av ømhet eller smerte. Ifølge UrologyChannel.com, kan dette symptomet tyder enkelte typer testikkelkreft kreft som forårsaker brystforstørrelse, som choriocarcinoma, Leydigcelletumorer eller Sertoli celle svulster. Det fører dette symptomet, fordi det fører til at kroppen produserer for mange hormoner, inkludert østrogen.

Andre symptomer

En kjedelig verke i lysken eller mageregionen kan være et symptom. Andre symptomer som kan indikere testikkelkreft omfatter plutselig eller uforklarlig tretthet, uvanlig hardhet i testiklene og tyngde i magen.