Digidexo.com

Foods å øke HDL

Organer gjør kolesterol, deretter mer eller mindre er lagt til av hva som er spist. Det finnes to typer kolesterol. LDL, det dårlige slag, beveger kolesterol gjennom kroppen der det kan føre til problemer som fører til hjerteinfarkt og hjerneslag. HDL, den gode typen, fjerner overflødig.

Fett

Sunt fett som bidrar til å heve HDL nivå er oliven, peanøtter, raps og avokado oljer. Unngå trans-fettsyrer, eller "delvis hydrogenert vegetabilsk olje", som finnes i margarin og mange bearbeidet, raffinert mat.

Fiber

Økende fiber i dietten er knyttet til økte HDL-nivåer. Inkluder havre, frukt (spesielt lilla-skinned frukt), friske grønnsaker, inkludert bladgrønnsaker, bønner og helkorn i kosten.

Nøtter

Valnøtter, mandler og peanøttsmør er gode tilskudd til et kosthold for å øke HDL. Se beløpene. Selv om de er høye i "god" fett, kan for mye fett av noe slag fører til vektøkning, og vil ikke øke HDL-nivåer.

Fisk

Fet fisk som laks, sardiner, sild, makrell og havabbor inneholder Omega-3 fettsyrer, som også er vist å øke HDL nivå. Ideelt sett bør fisken bli spist flere ganger i uken.

Flere Foods

Tranebærjuice, en liten mengde vin i moderate mengder, linfrø bakken og soya matvarer som tofu vil også øke HDL.