Digidexo.com

Kan spise for mye frukt føre til vektøkning?

Kan spise for mye frukt føre til vektøkning?


Vektøkning er forårsaket ved å spise mer kalorier enn du expend. Frukt og grønnsaker er en del av et sunt kosthold, men for mye frukt kan føre til vektøkning. Innlemming frukt i kostholdet ditt på en sunn måte kan bidra til å holde vekten stabil.

Identifikasjon

Frukt som epler, fersken, pærer, jordbær og blåbær er rike på antioksidanter og vitaminer. Frukt har en høy vanntetthet og er fulle av fiber, noe som betyr at de er naturlig lav i kalorier og vil hjelpe deg til å føle full.

Potensiell

Ifølge Center for Disease Control, og legger frisk frukt og grønnsaker i ditt daglige kosthold kan bidra til å opprettholde vekten din. Legge til et overskudd av frukt til en diett som er allerede høy i kalorier, kan føre til vektøkning.

Effekter

Forbereder frukt på bestemte måter kan redusere næringsverdi og legge til kalorier. Å spise frisk frukt er det beste alternativet fordi ingen sukker eller konserveringsmidler har blitt lagt til. Frisk frukt er også høy i fiber, som hjelper deg til å føle deg mett lenger. Velg hermetisk eller frossen frukt bare hvis frisk frukt er ikke tilgjengelig. Sørg for å velge merker som har ikke tilsatt sukker, kremer eller sirup.

Betraktninger

Grønnsaker er vanligvis lavere i sukker og kalorier enn frukt. Ifølge Dietary Guidelines for amerikanerne 5. utgave, spise flere porsjoner hver dag i grønnsaker enn frukt vil hjelpe deg å opprettholde vekten din.