Digidexo.com

Dental Root Canal Prosedyrer

En tann rotfyllinger er nødvendig når det er infeksjon eller skade på en tann s papirmasse. En tannlege eller endodontist utfører en prosedyre for å bore i tannen, fjerne skadet masse, fylle tannen kanalen og behandle eventuelle infeksjoner.

Antall besøk

Avhengig av hvor mange tenner er involvert, vil en rotfylling ta en til to dager. Oppfølging besøk er pålagt å sørge for at infeksjonen er borte.

Lammende eller Sedasjon

Avhengig av pasienten, vil tannlegen innledning nummen tyggegummi og området rundt tannen. Pasienter med tannlegetime angst kan be mild til moderat sedasjon behandlinger.

Drilling

Når pasienten er komfortabel, borer tannlegen et hull i toppen av tannen for å eksponere tannen massen.

Måling

Tannlegen vil måle lengden av rotkanalen ved anvendelse av enten X-ray eller en elektrisk enhet for å bestemme om alle de infiserte vev er fjernet, og hvor mye materiale som er nødvendig for å fylle kanalen.

Rengjøring

Ved hjelp av spesielle instrumenter, vil tannlegen fjerne infisert vev og rengjøre kanalen med en tannlege antiseptisk løsning.

Fylling og Crown

Tannlegen fylles deretter over kanalen med et fleksibelt plastmateriale og enten tannen vil trenge et fast fylling eller mer sannsynlig en krone.