Digidexo.com

Er Fish Oil Okay for Kids?

Er Fish Oil Okay for Kids?


Fiskeolje, en kilde til Omega-3 fettsyrer, har en imponerende liste med helsemessige fordeler for voksne. Noe forskning tyder en fordel for barn også. Det kan imidlertid hende du lurer på om det er et trygt supplement for å gi til barnet ditt.

Fish Oil

Fiskeolje kosttilskudd består av to omega-3 fettsyrer; docosahexenoic (DHA), og eicosapentenoic syre (EPA). Fiskeolje kosttilskudd er ofte avledet fra dypt hav bolig fisk som tunfisk og laks.

Sikkerhet

Ifølge Royal Children Hospital, Melbourne, er fiskeolje anses å være et trygt supplement for barn. De gjør forsiktig at mens det er noen rapporterte fordeler for læring og atferd, særlig hos barn med ADHD, ikke studier som ikke viser konsekvent bevis på supplement effektivitet.

Fiskeolje og ADHD

Dr. Barry Sears medforfatter av en studie på høye doser av renset fiskeolje for barn, og han rapporterer at studieresultatene indikerer at fiskeolje kan motvirke ADHD hos barn. Dr. Sears indikerer også at bruk av høye doser fiskeolje kosttilskudd, i forbindelse med medisiner, kan være fordelaktig i å korrigere den økende epidemi av barndommen ADHD.

Potensielle bivirkninger

Fiskeolje forbruk kan føre til magesyke, kvalme, utslett og en fishy ettersmak, spesielt i høye doser. Fiskeolje er også ansett som en anti-koagulant så det ikke bør tas sammen med andre blodfortynnende midler.

Betraktninger

Ikke alle fiskeolje kosttilskudd er de samme, med noen som er mer effektive enn andre. Hvis du vurderer en fiskeolje supplement for ADHD barn, bør du diskutere det med din barnelege først.