Digidexo.com

Labial Pain

Labial Pain


Mange kvinner opplever labial smerte på enkelte punkt. Vulval og labial smerte kan bli et kronisk problem på grunn av feildiagnostisering og feilbehandlinger. Det er mange årsaker til vulva smerte som må utelukkes. For noen symptomer, er det ingen kjent årsak. Mest vulva smerte kan knyttes til infeksjoner og sykdommer. Selv om dette er sant, er det to spesifikke diagnoser som har ingen kjent årsak på dette tidspunktet.

Oversikt over årsaker

Labial smerte og svie kan være forårsaket av mange typer infeksjoner. Disse infeksjonene har bakteriell vaginose, gjær og trost. Dette er for å nevne noen. Ikke-infeksiøse tilstander som eksem, dermatitt, lichen sclerosis og blærekatarr kan også forårsake labial smerte.

Thrush

Thrush er en fungal organisme som normalt er i kroppen. Når det kommer ut av kontroll, kan det føre til en vaginal infeksjon. Tegn inkluderer en tykk, hvit, yeasty utflod sammen med svie, kløe og sårhet. Anti-fungal narkotika blir vanligvis brukt til å behandle trost. Disse kremene kan ofte føre til lignende symptomer til trost selv.

Bakteriell vaginose

Bakteriell vaginose er en gjerningsmann for labial smerte. Kvinner opplever svie og sårhet. Det er en medfølgende hvit eller grå utflod som vil ha en fishy lukt.

Bakteriell vaginose er forårsaket når gode bakterier som lever i skjeden erstattes av dårlige bakterier. Mange kvinner misdiagnose denne tilstanden som trost. Det er viktig å gå til en lege for å finne ut hva som forårsaker symptomene. Bakteriell vaginose kan føre til bekkeninfeksjon hvis ikke riktig behandlet. Det kan også føre til problemer i løpet av graviditet. Det kan kureres enkelt med antibiotika.

Trichomonis vaginalis

Trichomonis vaginalis er en infeksjon som kan føre til labial sårhet og betennelse. Den mest lagt merke til symptomet er en gulgrønn, skummende utflod. En kvinne kan finne det smertefullt å urinere. Trichomonis er forårsaket av en parasitt i slimet i skjeden.

Denne parasitten er spredt gjennom vaginalt samleie og utveksling av vaginal væske. Antibiotika tatt av munnen er den vanlige behandlingen.

Herpes

Herpes er også en vanlig årsak til labial smerte. Dette viruset finnes i to typer. Herpes simplex 1 er årsaken til forkjølelsessår rundt munnen. Simplex 2 er årsaken til sår i underlivet. Herpes simplex 1 kan forårsake vaginal infeksjoner og ensidig, 2 kan forårsake munnsår. Du vil merke smertefulle sår på vulva, vagina og noen ganger rumpe og lår. Det kan skade å urinere. Sår vil vanligvis klare opp innen 7 til 12 dager. Det kan være en tingly og kløende følelse i skjeden. Dette er ofte det første tegn på herpes. Påfølgende utbrudd vil vanligvis vare i en kortere varighet, og sår vil gro raskere. Herpes smitter gjennom direkte hudkontakt når det er sår. Behandlingen består vanligvis av antivirale medisiner. Det er smertestillende kremer som kan hjelpe med labial smerte. Det er ingen permanent kur for herpes.

Ikke-smittsomme hudsykdommer

Det er to ikke-infeksjoner hudsykdommer som forårsaker labial smerte og ubehag. Den første er lichen sclerosis, noe som påvirker vulval og perianal hud. Dette påvirker mest middelaldrende kvinner, men kan påvirke kvinner i alle aldre. Denne forstyrrelse kan påvirke andre deler av kroppen. Symptomer inkluderer sårhet, kløe, svie og sprekker. Ikke alle vil oppleve de samme symptomene. Huden blir ofte blek. Deler av vulva kan smelte sammen og krympe. Dette er ofte feildiagnostisert som trost når legene ikke er kjent med lichen sclerosis.

Lichen planus er en hudsykdom som kan ramme alle kroppsdeler. Det fører rå flekker på vulva og kjønnsleppene. Steroid krem ​​er den vanlige behandling.

Vulval smertetilstander

Vulval vestibulitt er et syndrom uten kjent årsak. Kvinner opplever labial og vulval smerter når området rundt skjedeåpningen er berørt. Dette kan være fra klær eller samleie. Området er betent, men er subtil.

Dysaesthetic vulvodynia (tidligere avgjørende vulvodynia) er en konstant smerte. Det er ofte beskrevet av kvinner som en nerve smerte. Nervefibre er sagt å være skadet eller irritert. Det er alltid vondt, verkende og brennende. Symptomene vil variere blant kvinner. Kan oppleves på innsiden av lårene, anal området og smerte når du har avføring.