Digidexo.com

Hvordan kan jeg vite om Blod er i mitt Krakk?

Hvordan kan jeg vite om Blod er i mitt Krakk?


Finne blod i toalettet etter utskille avfalls kan faktisk være sjokkerende. Men utseendet av blod i toalettet etter bruk av bad betyr ikke nødvendigvis at det er blod i avføringen. For eksempel kan alvorlig forstoppelse skrape de indre veggene i anus. Også, ifølge National Institute of Health, visse typer sår og hemoroider kan også føre til blod enten i eller rundt avføringen. Imidlertid kan blodig avføring også være en indikator på mer alvorlige former for sykdom, som kreft i tykktarmen, så det bør ikke tas lett på.

Bruksanvisning

•  Finn ut om det er blod i eller på din avføring eller om det bare er blod på toalettpapiret når du tørker. Hvis det bare er blod på toalettpapiret når du tørker, kan det bety at du har en anal fissur, som er en sprekk eller rift i huden på endetarmen. Selv anal sprekker normalt oppstå hos spedbarn, de kan skje i alle aldre, spesielt etter alvorlig forstoppelse. Anal sprekker er også vanlig hos kvinner etter fødsel og personer med Crohns sykdom.

Undersøk hvor mye blod som følger dine avføring. Hvis mulig, prøv å finne ut om blodet er utenfor din avføring, bare belegg den, eller hvis den er blandet tvers igjennom, som kan være tilfelle med blodig diaré.

Legg merke til fargen på blodet i eller på din avføring. Blod i avføringen kan komme fra hvor som helst langs fordøyelseskanalen. Sort avføring betyr vanligvis at blodet kommer fra den øvre del av mage-tarmkanalen, herunder spiserør, magesekk og den første del av tynntarmen. Imidlertid antyder lyse rødt blod vanligvis at blodet kommer fra den nedre del av mage-tarmkanalen, som omfatter tykktarmen, rektum eller anus.

Husk hvilke typer mat eller medisiner du kan ha tatt innen åtte til 12 timer forut for avføring i spørsmålet. Blåbær, sort lakris, rødbeter og tomater kan føre til svarte eller røde avføring. Jern piller, bly eller visse legemidler som inneholder vismut, som Pepto-Bismol, kan føre til krakk å bli svart.

Kontakt lege umiddelbart. Spekteret av problemer som kan føre blodig avføring er svært bredt, med anal sprekker på mindre alvorlig enden til alvorlige gastrointestinale problemer og tykktarmskreft på mer alvorlige side. Legen kan bruke endoskopi eller spesielle X-ray studier for å fastslå årsakene til blodig avføring.

Tips og advarsler

  • Hvis noen mengde blod vises med eller i avføringen, eller hvis det skjer mer enn en gang, bør du kontakte lege umiddelbart.