Digidexo.com

nerve i klemme i skulderen symptomer

Symptomer på en klemt nerve i skulderen

Skulderen er en kompleks felles som har et utvalg av nerver og blodkar som går gjennom den. På grunn av fleksibiliteten av skjøten, er det mulig for noen av disse strukturer for å bli komprimert og "klemt". Når nerver blir klemt, de ikke lenger er i stand til å gi innervasjon til de deler av kroppen som de betjente. Som et resultat, vil deler av kroppen blir nummen og enkelte muskler vil ikke lenger fungere.

Cervical Nerver

Skulderen har nerver som kommer fra mange forskjellige deler av ryggmargen. Nerver kalles vanligvis basert på hvor de kommer fra ryggraden. Fordi det er åtte forskjellige ryggvirvler i nakken (cervical vertebrae), det er åtte livmorhals nerver (ofte kalt C1-8). C5, 6, 7, og 8 alle koble til deler av skulderen og kan bli klemt.

C5 klemt nerve

En av de nervene som kan bli klemt i skulderen er C5 nerve. Klemming av denne nerven kan føre til smerter i skulderen, nummenhet i skulderen og lammelse av deltamuskelen. Fordi deltamuskelen er ansvarlig for å løfte armen rett opp fra siden, kan det være vanskelig eller umulig å bevege armen på denne måten.

C6 klemt nerve

Den primære symptom på C6 nerve i klem i skulderen er smerte og prikking som går nedover armen og slutten i tommelen. Dette er fordi C6 nerve leverer følelse til en del av armen, og tommelen. Dette nerve leverer også biceps og noen av håndleddet, så en klem C6 nerve kan gjøre det vanskelig å bøye armen og flytte håndleddet.

C7 klemt nerve

C7 nerve ikke leverer noen muskler, men det leverer visse deler av armen, spesielt underarmen og indeksen og langfinger. Som et resultat, kan en C7-nerve som har blitt klemt av skulderen forårsake nummenhet til de deler av armen og hånden.

C8 klemt nerve

Den C8 nerven er den siste nerve å komme ut av halsen, og det gir følelse til det laterale parti av underarmen og den ring- og lillefinger. Som et resultat, dersom C8 nerve blir klemt, vil disse områdene enten prikke eller føler klemt, avhengig av alvorligheten av skaden.

Klemt nerve symptomer og behandling

Når noen del av kroppen støter og steder press på en nerve, kan du lider av en klemt nerve. Dette komprimering ofte fører nerve å bli betent, avbryte sin generelle funksjon. Herniated disker i ryggraden er en av de vanligste årsakene til klemte nerver, men du kan også oppleve en klemt nerve på grunn av leddgikt, vekt, repetitive stress eller annen form for skade. Uansett årsak, for de fleste mennesker å utvikle symptomer på tilstanden, hvorav de fleste er avhengig av alvorlighetsgraden av komprimering. Men det finnes behandlinger tilgjengelig for å bringe om fritak fra denne ubehagelig situasjon.

Smerte

Smerte er sannsynligvis den vanligste symptomet du vil oppleve fra en klemt nerve. Ofte basert på graden av komprimering, kan intensiteten av smertene varierer fra en kjedelig, verkende ubehag for en skarp, skyting smerter. Det kan også manifestere seg som en brennende følelse langs berørte nerve. Denne smerten stammer vanligvis innenfor området av komprimering, men kan også uskadelig ut i andre regioner av kroppen.

Nummenhet

Det er også ganske vanlig å lide av en mangel på følelse langs de berørte nerve. Og mye som symptom på smerte, er nivået av nummenhet vanligvis basert på mengden av kompresjon. Så hvis du skulle oppleve en klemt nerve i ryggen, kan du merke en redusert mengde sensasjon, ikke bare i ryggen, men også innenfor baken, ben eller fot. For noen mennesker, kan dette nummenhet bringe med seg en prikkende eller prikking innenfor et område langs den berørte nerve.

Svakhet

I mer alvorlige tilfeller av kompresjoner, kan du oppleve en kjent svakhet i ethvert lem boliger de berørte nerve. Dette er i stor grad på grunn av redusert kommunikasjonen mellom hjernen og vedheng, urovekkende reaksjonen av musklene dine.

Self-Care Treatment

Mesteparten av tiden, den mest effektive form for behandling innebærer egenomsorg tiltak. Resten er en av de mest vanlige, som det kan tillate både inflammasjon og komprimering for å minske. Legen kan også anbefale at du immobilisere området for å lindre ytterligere skade og forverring av nerve samt redusere repetitive stress og la kroppen din en sjanse til å helbrede. For å lette tilhørende symptomer, en over-the-counter steroide anti-inflammatorisk legemiddel (NSAID), så som ibuprofen, kan være nødvendig.

Professional Treatment

Hvis egenomsorg unnlater å gi resultater, leger ofte anbefaler andre former for behandling. Injeksjoner av kortikosteroider kan bidra til å redusere betennelser og lindre presset på klemt nerve. Fysioterapi kan gi fitness regimer for å styrke det berørte området, trykkavlastning og støtte kroppen for å unngå tilbakevendende skader. Leger kan også foreskrive en sterkere NSAID. I mer alvorlige tilfeller av klemte nerver, kan kirurgi være nødvendig å avlaste trykket slik at normal funksjon av nerve manuelt.

Venstre Arm Prikking Symptomer

Prikkende følelse i venstre arm kan ikke være grunn til alarm; men det er en abnormitet som må sjekkes av lege. Hvis du opplever prikking symptomer i venstre arm eller andre steder på kroppen, kan det tas som et rødt flagg advarsel om at noe ikke kan være helt rett. Jo før du sjekke ut årsaken til symptomet, jo raskere kan du hindre eventuelle ytterligere problemer oppstår.

Årsaker

Årsakene til venstre arm kriblende symptomene kan variere fra små problemer til store misdannelser. Noen av de mulige årsaker til kriblende følelse kan inneholde:

En klemt nerve i nakken eller skulderen som kan forårsake nummenhet eller prikking i huden. Press på ryggsøylen forårsaket av en herniated disk. Carpal tunnel syndrom. Den "stikking" følelsen skyldes lem sovner fra å være i en bestemt stilling i lang tid. Bivirkninger fra bestemte medisiner. Multippel sklerose. Hjerneslag. Active skjoldbruskkjertelen. Dårlig sirkulasjon, noe som kan være forårsaket av plakk og kan være et mulig tegn på hjertesykdom.

Umiddelbar Care

Hvis du har et forhåndsdefinert sykdom som carpal tunnel syndrom eller smerter i korsryggen, kan det være visse øvelser du kan gjøre for å lindre symptomene dine. Det er svært viktig at du finne årsaken til symptomene så snart som mulig og få dem behandlet av legen din. Hvis årsaken til den kriblende kommer fra diabetes, vil du bli fortalt av legen måter å justere kostholdet ditt for å holde blodsukkernivået balansert. I tillegg må du diskutere med legen din mulige bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å lindre den kriblende symptomer.

Emergency Care

Ingen vet kroppen din bedre enn deg. Du vil vite forskjellen mellom en arm som har sovnet forårsaker prikking i huden eller en mulig medisinsk nødstilfelle. Ring 911 hvis noen av følgende skjer:
Hvis du oppleve kriblende følelse etter treffer hodet eller falle på ryggen.
Hvis du opplever fullstendig lammelse av armen.
Hvis du, til enhver tid, mister bevisstheten.
Hvis du opplever sløret tale eller synstap.
Hvis du opplever kontinuerlige svimmelhet eller muskelspasmer.
Hvis den kriblende forverres når du beveger armen.
Hvis du opplever brystsmerter og pustevansker.

Diagnose

Det vil være viktig at legen din stille konkrete spørsmål for å finne årsaken til din venstre arm prikking symptomer. Ettersom det er mange årsaker, å få riktig diagnose er viktig ved behandling av problemet effektivt. Kjenn din egen medisinske historie for å hjelpe legen forstå hvorfor du opplever disse symptomene. I tillegg kan det være en rekke tester du kan måtte gjennomgå for at din lege for å sikre en riktig diagnose. Beskriv symptomene så konkret som mulig. Vit når symptomene begynte, og hvor lenge du har vært inne i dem.

Betraktninger

Gå til legen din selv om du tror årsaken til dine symptomer er en liten en. På grunn av de mange årsaker til venstre arm prikking symptomer, vil du ønsker å være sikker på at det du opplever er ikke starten på en alvorlig sykdom. Husk at den kriblende symptomene er en advarsel tegn på at noe er galt med kroppen din. Være proaktive i å identifisere årsaken for å hindre at problemet blir verre.

Behandling for en klemt nerve

En klemt nerve er skade eller kompresjon på en nerve eller nerverot fra bein, sener eller muskler. En klemt nerve kan skje hvor som helst i kroppen - fra en herniated disk i ryggen til komprimerte nervene i håndleddet - med varierende grad av alvorlighet, og ulike behandlinger som tilbys.

Årsaker

En herniated rygg disk er bein eller brusk å legge press på en spinal nerve. Komprimering fra hovne sener eller forstørret bein vil klemme nervene i håndleddet. Sport, skader, dårlig holdning, repetitive bevegelser fra din jobb eller hobby, slitasjegikt og fedme er noen årsaker til klemte nerver.

Symptomer

Klemt nerve symptomer inkluderer nummenhet, muskelsvakhet, prikking og en pins-og-nåler følelse i det berørte området. Disse symptomene kan bli verre om natten. En klemt nerve i nakken vil ha symptomer på nakkesmerter og stivhet, med disse følelsene kjører ned armen. En klemt nerve i ryggen kan inkludere symptomer på ryggsmerter eller nummenhet kjører ned det ene beinet. En klemt nerve i håndleddet vil vise tegn til svakhet i tommelen, indeksen og midtre fingrene.

Diagnose

Når en klemt nerve er mistenkt, vil legen din utføre en nerve conduction studien. Denne prosedyren innebærer elektroder plassert på huden for å stimulere nerve med en liten elektrisk impuls. Testen vil fortelle legen din dersom nerven er skadet. Elektromyografi måler elektriske utladninger produsert fra musklene dine. En tynn nål inn i en muskel for å registrere elektrisk aktivitet som du kontrakt og hvile muskel. En MR kan utføres for å sjekke for nerverot kompresjon i ryggraden.

Behandling

Resten er normalt anbefales for det berørte området. En skinne eller bånd kan bidra til å støtte en klemt nerve i albuen eller håndleddet. Fysioterapi kan hjelpe deg å styrke og strekke musklene i det berørte området for å avlaste trykket på nerven. Anti-inflammatoriske legemidler som Aleve og advil kan lindre smerter og betennelser. Når smerten er alvorlig, kan legen forskrive en resept anti-inflammatorisk. Kortikosteroid injeksjoner kan gis for å lindre betennelser rundt klemt nerve.

Kirurgi

Når andre behandlinger mislykkes, kan kirurgi være et alternativ. Operasjonen vil variere avhengig av den berørte nerve. Kirurgi for en herniated disk kan innebære fjerning av deler av disken eller bein spurs påvirker nerve. Kirurgi på håndleddet eller albuen kan innebære å kutte et ligament for å tillate mer plass til nerven.

Forebygging / løsning

Opprettholde en sunn vekt og god holdning til å holde unødvendige trykk av nerver. Prøv å begrense repeterende bevegelser ved å ta pauser, og legge tøyningsøvelser til din daglige rutine.

Første MS-symptomer

Multippel sklerose er en autoimmun lidelse der kroppens immunsystemet angriper myelin, fett slire som beskytter nervene, til slutt resulterer i forringelse av nerver selv. Alvorlighetsgrad og symptomer på MS varierer fra en lidende til en annen.

Risikofaktorer

Faktorer som kan øke risikoen for å utvikle MS inkluderer alder, kjønn og familiehistorie. Personer med andre autoimmune sykdommer, for eksempel stoffskiftesykdommer eller type 1 diabetes er også høyere risiko.

Symptomer

Tidlige symptomer inkluderer synsproblemer som tåkesyn eller dobbeltsyn, prikking eller nummen følelse vanligvis begynner på slutten av ekstremitetene og flytte oppover, og muskelsvakhet og spasmer.

Diagnose

Selv om ingen spesifikke tester finnes for å diagnostisere MS, leger bruker ulike prosedyrer som for eksempel blodprøver, en Spinal Tap og MR for å utelukke andre tilstander som kan gi tilsvarende symptomer.

Behandling

Selv om det er ingen kur for MS, det finnes effektive medisiner og strategier som er tilgjengelige for å håndtere symptomer på sykdommen og forbedre motorisk funksjon.

Prognose

MS er ikke en dødelig sykdom, selv om det ikke påvirke lidende liv negativt. Med riktig medisinering og terapi, kan personer med MS leve normale eller nesten normale liv spenner.

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?


Multiple aclerosis, eller MS, er en av flere sykdommer som påvirker den myelin foringsrør som omfatter nervefibrene rundt ryggraden. Skaden gjort til denne casing lar delikat sentralnervesystemet å lekke ut væske og utløser "misfires" langs nerveimpulser og til slutt nerve død. Flere symptomer som vises langs nakken og ryggraden kan være advarsel tegn på multippel sklerose.

Konstant fysisk tretthet

En av de første tegnene på MS er en konstant trøtthet i beina og andre kroppsdeler, for eksempel nakken. Fatigue seg selv kan være relatert til utmattelse eller flere sykdommer, og bør ikke tas som en sikker indikator på MS. Den type tretthet som mer tydelig relatert til MS er ofte ledsaget av en svakhet eller klossethet i bena eller hendene, og vil ikke forsvinne med resten. Hvis du opplever stivhet i nakken sammen med tretthet, hvile mer og sjekke selv for flulike symptomer. Hvis situasjonen ikke løser etter fem til syv dager, kontakt lege.

Nummenhet eller skjelving

Et annet symptom på MS er nummenhet i nakken eller ryggraden. Dette kan være ledsaget av en kjølig følelse eller av varemerket "pins og nåler" som vanligvis er forbundet med nummenhet i ekstremiteter. Skjelving er også mulig og vil vanligvis oppleves som en form for problemer med å holde hodet oppe. Disse symptomene stammer fra nerve "feiltenning", som resulterer i koss signaler. Mens begge symptomene er også en indikasjon på andre forhold (for eksempel Parkinsons sykdom) er det trolig at nummenhet eller skjelving i nakken og ryggraden betyr trøbbel. Oppsøk lege umiddelbart hvis opplever disse symptomene.

Lhermittes Sign

Mens de fleste av de tegn og symptomer på MS er generelt (kan også være en rekke andre sykdommer fra mild til alvorlig,) Lhermittes tegn er en av de få veldig klare indikatorer. Lhermittes tegn manifesterer fysisk så lesjoner nærheten nakkesøylen og erfarings som en følelse av betydelig smerte i rygg og nakke som føles lik elektrisk støt, ofte som nakken er bøyd fremover. Etter dette en endring i objektiv sensorisk tolkning ofte forekommer. Smak kan endre seg radikalt (for eksempel kan kylling smak altfor flavorful, som pepperoni, eller iskrem kan ha ingen smak i det hele tatt) eller farger kan vises skjevt (enten fargeblindhet eller farge forvirring). De som mistenker opplever Lhermittes skiltet bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Tegn og symptomer på Hansens sykdom

Hansens sykdom, ellers kjent som spedalskhet, er forårsaket av en infeksjon fra bakterien Mycobacterium leprae. Tegn og symptomer ofte dukker opp år etter første infeksjon. Sykdommen påvirker huden, øvre luftveier og perifere nerver. Kjenne tegn og symptomer på Hansens sykdom er avgjørende for å motta en tidlig diagnose. Behandle sykdommen på et tidlig stadium hindrer potensielt alvorlig nerveskader og påfølgende uførhet.

Nummenhet

Ifølge New Zealand Dermatologisk Society, en av de mest vanlige tidlige tegn på Hansens sykdom er nummenhet, som begynner i fingertuppene og tær. Vanligvis har den første følelse som går tapt er oppfatningen av temperaturen. Etterpå sakte svinner sensasjon, som begynner med et lett trykk, smerte / verking og til slutt fast trykk.

Hudlesjoner

En av de viktigste symptomer lepra er tilstedeværelsen av lesjoner på huden. Utgangspunktet, kan lesjonene presentere som bleke flekker på huden før de ble en klar lesjon. Den type skade er i stor grad bestemmes utfra kategorien av sykdommen: tuberculoid, border tuberculoid, borderline borderline, border lepromatous eller lepromatous. Tuberculoid spedalskhet er en mild form av sykdommen. De border kategorier er preget av en økende mengde lesjoner og sykdom avansement. Lepromatous spedalskhet er kjent for avanserte symptomer, for eksempel nevrologiske skader, og er den mest alvorlige formen av sykdommen. Lesjoner kan bli hevet, flat, lys eller mørk farget og bli tørr med håravfall på stedet. Lesjon typer har en enkel røde flekker med definerte og forhøyede grenser, mange med ujevn fasong patcher, lesjoner av varierende størrelser og former, og områder som synes ligner på inverterte tallerkener.

Avanserte Symptomer

Uten behandling kan Hansens sykdom forårsake betydelige fysiske endringer. Huden over pannen og på armer, ben og øreflipper blir fortykket, øyevipper og bryn mister håret og formen på nesen kan kollapse eller bli forvrengt. Sensitivitet overfor lys, grønn stær og blindhet kan resultere når sykdommen involverer øynene. Menn kan vise tegn på gynecomastia (unormalt forstørret brystene) eller erfaring sterilitet på grunn av innskrumpede testikler. Pasientens tale kan bli hes hvis strupehodet er involvert, og infeksjoner i de indre organer kan resultere i forstørrede lymfeknuter eller forstørret lever.

Laboratory Bekreftelse

Ifølge National Hansens sykdom Program, er det ingen blod eller hud tester som kan bekrefte en diagnose av Hansens sykdom. Leger må utføre en hud biopsi for å bekrefte tilstedeværelsen av sykdommen. Skin biopsier kan avsløre inflammatoriske celler som kalles granulomer. Laboratories kan også bruke en spesiell flekk å vise syrefaste bacilli, en type bakterier som er formet som en stang og tilhører familien Mycobacterium. Antallet av syrefaste staver tilstede varierer i samsvar med den type spedalskhet.

Pseudomonas aeruginosa Bakterier infeksjon symptomer

Pseudomonas aeruginosa kan infisere nesten alle vev i kroppen som er kompromittert (dvs. skadet eller svekket av skader eller sykdom). Det kan infisere urinveiene, luftrøret, hud, bløtvev, hjerteklaffer, ører, bein, ledd og mage-tarm. Mange Pseudomonas aeruginosa infeksjoner er ervervet mens på sykehuset.

Luftveiene

Symptomer på luftveisinfeksjon omfatter kronisk produktiv hoste, tap av matlyst, vekttap, tungpustethet, rask pust, feber, frysninger, pustevansker, blålig farge på huden og forvirring.

Hjerteklaffer

Symptomer på hjerteklaff infeksjon inkluderer feber, knurrer, tretthet, væske i lungene, væskeansamlinger, svimmelhet, svakhet, rask puls og ujevn hjerterytme.

Sentralnervesystemet (CNS)

Symptomer på CNS infeksjon er høy feber, stiv nakke, stiv rygg, alvorlig hodepine og forvirring.

Ører, øyne og hud

Symptomer på øreinfeksjon smerte, kløe, øre utflod, hevelse, feber, ømhet i øret og nerve parese i ansiktet. Symptomer på øyeinfeksjon er smerter, rødhet, hevelse og nedsatt syn. Symptomer på hudinfeksjon inkluderer grønne negler, fruktig lukt, blå grønn puss, kløe og lesjoner.

Bein og ledd

Symptomer på bein og felles infeksjoner inkluderer nakkesmerter, ryggsmerter, hevelse og smerter i de berørte felles og feber.

Gastrointestinal

Symptomer på gastrointestinal infeksjon omfatter irritabilitet, oppkast, diaré, dehydrering, hodepine, feber, oppblåst mage og magesmerter.

Herpes og Nerve Pain

Tre av de åtte menneskelige herpes virus (HHV) blir latent i nerveceller etter første infeksjon. Disse inkluderer HHV-1 (forkjølelsessår), HHV-2 (genital herpes) og HHV-3 (vannkopper og helvetesild). Ved blusse opp, disse forholdene føre til en gjentakelse av nerve smerte, inkludert under prodrom, symptomer som oppstår før utbruddet. Smerten av herpetic forhold kan være begrenset til utbrudd eller kan være en varig komplikasjon.

HHV-en

HHV-1, også kjent som HSV-1 (herpes simplex virus-1), er viruset som forårsaker de fleste tilfeller av oral herpes, også kjent som forkjølelsessår; det fører også til noen tilfeller av genital herpes. De prodrom (initial) symptomer på forkjølelsessår inkluderer en kriblende, brennende eller smertefull følelse i området som vil bli berørt. Smerte kan vedvare etter at utslett og blemmer utvikle, ifølge Mayo Clinic.

HHV-2

HHV-2 (HSV-2) er viruset som fører til de fleste tilfeller av genital herpes, men det kan også av og til føre til en manglende oral herpes. Som forkjølelsessår, kan prodrom av genital herpes føre til en smertefull, brennende eller prikkende følelse i området av huden som vil bli berørt, og vabler selv kan være smertefullt.

HHV-3

HHV-3, også kjent som varicella-zoster-virus (VZV) forårsaker vannkopper, og ved gjentakelse, helvetesild. Helvetesild prodrom er en smertefull følelse som kan være ganske alvorlig, og som følger banen av nerve der VZV har igjen blitt aktiv; Dette skjer som regel på bare den ene side av kroppen, normalt på setet eller stammen av kroppen, men av og til også å påvirke ansiktet. Smerten av helvetesild varer under utbruddet av rødt utslett med blemmer, ifølge Mayo Clinic.

Postherpetisk nevralgi

For noen mennesker, smerten av helvetesild varer selv etter utslett og blemmer har ryddet opp. Dette er en tilstand som kalles postherpetisk nevralgi, og smerten kan være svært alvorlig og vare i flere måneder eller år.

Behandling

Det samme klasse av antivirale legemidler, inkludert acyclovir, Valacyclovir og famciclovir brukes til å behandle disse virusene. Denne behandlingen er mest effektiv når påbegynt under prodrom.

Ifølge Mayo Clinic, er aktuelle agenter som benzylalkohol og lidokain, samt over-the-counter smertestillende som brukes i forvaltningen av smerten ved munnsår. Kortikosteroider og smertestillende, enten OTC eller reseptbelagte, brukes i tillegg til aktuell lidokain og capsaicin i forvaltningen av helvetesild smerte, ifølge Seth John Stankus, MAJ, MC, et al. Stankus rapporterer at trisykliske antidepressiva og antiepileptika sammen med fortsatt bruk av kortikosteroider og aktuelle behandlinger brukes i behandling av postherpetisk nevralgi.

Nervøs magesmerter

Nervous magesmerter er også kjent som irritabel tarm-syndrom (IBS). Lidelsen rammer den store kolon og forårsaker magesmerter blant andre symptomer. Kvinner generelt lider av tilstanden mer enn menn. Endringer i næringsmidler og livsstil rutiner kan bidra til å redusere nervøse magesmerter.

Årsaker

Årsaker nervøs mage kan inkludere å spise visse matvarer, stress, hormonelle endringer og sykdom. Du kan oppleve magesmerter etter inntak av matvarer som sjokolade, koffein, frukt, grønnsaker og melk. En stressende dag på jobb eller argumenter i familien kan forverre en nervøs mage. Sykdommer som influensa kan føre til nervøs magesmerter. Hormonelle endringer er tenkt å påvirke nervøs mage siden flere kvinner enn menn lider av sykdommen.

Symptomer

Symptomer på nervøs mage vil inkludere magesmerter som kommer og går, oppstår snart etter å ha spist og smerte som reduserer eller slutter etter avføring. Magesmerter normalt oppstår med kronisk forstoppelse eller diaré. Andre symptomer inkluderer gass, oppblåsthet, abdominal oppblåsthet, følelsesmessig stress, appetitt tap og slim i avføringen.

Behandling

Målet i behandling av nervøs mage er å kontrollere symptomer siden det ikke er klart hva som faktisk forårsaker sykdommen. Fiber kosttilskudd som Metamucil kan hjelpe kontroll forstoppelse. Medisiner som Imodium kan bidra til å redusere diaré episoder. Antikolinerge medikamenter kan lindre smertefulle tarm kramper. Antidepressiva som Prozac kan hjelpe nervøs mage smerte hvis følelsesmessig stress er årsaken. Antibiotika kan være foreskrevet hvis en overvekst av bakterier som har oppstått i kolon.

Livsstilsendringer

Hold en food journal notering hva du spiser og når smertefulle magekramper forekomme. Dette vil hjelpe deg å unngå matvarer som utløser symptomene. Spis til faste tider for å holde tarmer regulert og spise mindre måltider som de er bedre for fordøyelsen enn store. Drikk rikelig med vann da dette bidrar til å unngå forstoppelse. Øvelse rutinemessig for å lindre følelsesmessig stress og holde tarmen stimulert.

Forebygging / løsning

Nervøs magesmerter kan unngås ved å finne måter å håndtere følelsesmessig stress og eliminere visse matvarer i kostholdet ditt. Unngå eller begrense alkohol og koffein, siden de kan stimulere tarmen forårsaker smertefulle spasmer. En terapeut kan hjelpe med emosjonelle problemer som kan påvirke din mage og generell helse. Slapp av ved å lytte til beroligende musikk, lese en favoritt bok eller sitter i en fin varme bad. Meditasjon kassetter kan lære deg pusteteknikker for å holde deg avslappet når stressende tider oppstår.

Hvordan kan et Nerve bli klemt fast?

Hvordan en nerve kan bli klemt fast

Nervesystemet er kroppens forbindelse til hjernen. Det reléer meldinger fra hjernen til kroppen og fra kroppen til hjernen. Nerveceller kan være flere strenger av celler mange meter lange eller de kan være en enkelt celle, avhengig av plasseringen. Den sentrale nervesystemet er selve hjernen og nerver som forløper fra det ned ryggmargen er kalt perifere nerver. Hvis du lider av utstrålende smerte, varme og kalde sensasjoner, eller pin stikk opplevelser du sannsynligvis har en klemt nerve.

Fysiske Unormalt

Nerver kan bli klemt fast flere måter. Bein i ryggraden, for eksempel, kan skli ut av stilling, og trykk på en nerve, og skaper smerter og nummenhet. Muskler, sener og andre kroppsdeler kan også trykke eller presse en nerve skaper det samme problemet. Hvis pasienten lider av smerter sammen med nummenhet er det mulig at årsaken er en klemt nerve.

Gradvis Forverring Nerve Damage

Eventuelle avvik, for eksempel en revet muskel som har grodd på feil sted, eller bein sporer som følge av leddgikt kan også skape press på en nerve og klemme det alvorlig. Herniated plater i ryggraden ofte skaper nerve trengsel eller klemming. Graviditet kan forårsake midlertidig nerve knipe som livmoren presser på nervene. En medisinsk undersøkelse og diagnose vil bidra til å fastsette den eksakte årsaken til problemet.

The Injury over tid

Klemte nerver ikke skje over natten. Det tar tid for press for å bygge til det punktet av smerte. Dette er grunnen klem nerver er sjelden diagnostisert tidlig, men i stedet etter at tilstanden har kommet. En tilstand som Carpal Tunnel Syndrome er et godt eksempel på stadig mer smertefulle nerveskader. CTS er forårsaket av repeterende bevegelser som sammen med leddsykdom og skade, er en fellesnevner i årsaken til klemte nerver.

Behandling av en klemt nerve

Behandlingen forbedrer tilgjengelig for nerve plass ved enten krympende hovne vevet rundt nerven, slik at nerven større bevegelighet ved å fjerne arrvev som kan ha bygget opp rundt det fra kronisk betennelse, eller ved å fjerne ford bein som presser på nerven . Kortison behandlinger til skaden kan bidra til å kontrollere smerten av en klemt nerve, sammen med fysioterapi eller kirurgi. Hvile lidende området er vanligvis anbefalt av leger. Noen ganger er splinter og wraps også anbefales.

Hvordan å oppdage en klemt nerve i nakken

En klemt nerve oppstår når en nerve er komprimert av nærliggende vev, for eksempel muskler og bein. For mye press vil føre til nerve å bli skadet og forstyrre signalet som sendes langs nerve. Du kan utvikle den hvor som helst i kroppen. En klemt nerve i nakken er ofte forårsaket av andre forhold som for eksempel leddgikt eller en herniated plate, som er en unormal ruptur av den myke sentrale delen av platen mellom ryggvirvlene. Du kan ta skritt for å oppdage tilstanden, som vil hjelpe lede deg til utvinning.

Bruksanvisning

•  Identifiser dine symptomer for å avgjøre om du kan ha en klemt nerve i nakken. Vanlige symptomer er smerter, følelse av prikking og stikking, nummenhet og muskelsvakhet. En klemt nerve i nakken kan gi smerter og stivhet, og kan forårsake symptomer nedover armen. Generelt kan symptomene oppstå på stedet av nerveskader eller videre nedover nerve banen, ifølge MedicineNet.

•  Gå til legen for å få en diagnose. Han vil begynne med å spørre deg noen grunnleggende spørsmål, så forberede deg på forhånd. Han kan spørre: Hva er dine symptomer, og der føler du dem? Hvor lenge har du følt symptomene? Hvilken posisjon utløser symptomene?

Du må kanskje også å gi informasjon om de andre medisinske tilstander og medisinsk historie.

gjennomgå en fysisk undersøkelse gjort, med fokus på det berørte området av kroppen. Legen din kan teste din muskelstyrke og sensasjon.

Få flere tester gjort hvis legen din anbefaler det. Ved mistanke om en klemt nerve i nakken, kan røntgenbilder brukes til å påvise leddgikt eller en skade på ryggraden. Hvis du har mer alvorlige symptomer, ville flere imaging tester som for eksempel en MR eller CT scan gi mer informasjon om nerveskader og avgjøre om kirurgi er nødvendig.

Har spesifikke tester gjort for de berørte nerve, hvis anbefales. En nerve conduction studien, der elektroder plassert på huden din stimulere nerve, vil avgjøre om du har en skadet nerve. Også, elektromyografi (EMG) brukes til å finne skade på nerve fører til muskel. Det innebærer en nål-elektrode plassert i muskelen.

Hint

  • Når du oppdage om du har en klemt nerve i nakken, kan du gå om å behandle den. De fleste mennesker diagnostisert med en klemt nerve komme med behandling, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag.
  • Behandlingen inkluderer iført en spenne, fysioterapi, smertestillende medikamenter, samt kirurgi, i alvorlige tilfeller.

Yoga øvelser for Nerve Smerter i bena

Nerve smerter i leggen er ofte et resultat av irritasjon eller skade på isjiasnerven, som går fra hoften til fotsålen. Det er flere måter å irritere isjiasnerven, inkludert å ha stramme hoftemusklene, herniated lumbar plater og spinal anomalier. Det er flere yoga Postures utviklet for å håndtere sciatic nerve smerter, men det er noen viktige hensyn.

Konsulter lege

Nerve smerte er vanligvis et symptom på en dypere, underliggende problemet, og ikke alle yoga passer for alle forhold. For eksempel bør en person med spinal stenose (en innsnevring av spinal hulrom) ikke tilbake utvidelser. Alle som søker å kontrollere beinet nerve smerte med noe trening bør først konsultere sin lege for å finne årsaken og hvilke bevegelser, om noen, bør hun unngå.

Bli med i en yoga klasse

Yoga er en svært portabel og tilgjengelig trening stil i at det kan gjøres hvor som helst, og fungerer for alle fitness og fleksibilitet nivåer. I tillegg er det hundrevis av yoga bøker, videoer, TV-programmer og nettressurser som tillater folk å praktisere yoga på egenhånd. Men yoga er en øvelse, og det fortsatt er mulig å opprettholde skade. Alle som starter yoga for første gang, spesielt de med en sykdom eller skade, bør innkalles til minst ett studio klasse før du tar fatt på en individuell praksis. Den største fordelen av å delta på en live klassen er å ha tilgang til en sertifisert yoga instruktør, en som kan lære riktig justering og hjelpe designe en terapeutisk program. En video viser riktig form, men en live instruktør kan faktisk se på en elev og hjelpe ham gjøre justeringer i timene. Det er ikke nødvendig å melde seg på flere måneder, men deltar på minst en levende klasse i uken er et godt supplement til et hjem praksis.

Tenk Restorative

Når du gjenoppretter fra skade eller behandling av smerter, mildere restorative former for yoga er en bedre innsats. Restorative positurer er avslappet, og studenter ofte bruker rekvisitter for å hjelpe dem å holde positurer i flere minutter. Yin yoga er en restorative stil som fokuserer mer på å løsne sener og bindevev ved å la kroppen til å drive sakte inn i en positur og holde den i flere minutter. De mildere Kripalu og Anusara stiler også er gunstig for skader utvinning. Folk som ikke har tilgang til de mer restorative former av yoga kan delta på et ashtanga eller Vinyasa klasse for å lære riktig form og øve positurer i et saktere tempo enn resten av klassen.

Yin Pose - Happy Baby

Ligg på ryggen og bringe knærne opp til brystet. Peke fotsålene mot taket og ta tak i outsides av føttene, en i hver hånd. Tillat vekten av armene for å dra forsiktig på bena, og la benene slapp inn i positur. Hold positur i minst ett minutt.

Yin Pose - Reclining Twist

Ligg på ryggen og bringe knærne opp til brystet. Forsiktig la begge knærne falle til den ene siden av kroppen, og samtidig la begge skuldrene på gulvet og snu hodet mot motsatt side av der knærne lå. Hold i minst ett minutt. Juster knærne å påvirke strekningen. Knees plassert høyere strekke korsryggen, mens en lavere posisjon strekker hoftene og sacrum.

Yin Pose - skolisse (eller ku-Face Pose)

Sitt på gulvet med bena utvidet foran deg. Kryss høyre ben over venstre med høyre hæl peker mot venstre hofte. Len deg litt forover til høyre hofte begynner å strekke. Hold positur i opptil ett minutt, slik at kroppen din til å forsiktig drive frem, utdype strekningen. Hvis strekningen blir for intens, sitte på en pute for å endre vinkelen på strekningen, og legg armene på gulvet for å støtte overkroppen og kontrollere strekningen. Ikke tving det; bare la kroppen din naturlig drift i posisjon. For en dypere strekk, bøy lavere kneet så bunn hælen peker mot motsatt hofte. Release, riste bena for å oppmuntre blodstrøm, og gjenta på den andre siden.

Symptomer på en Cervical Disc Injury

Nakkesøylen består av syv ryggvirvler i halsen skilt fra hverandre ved hjelp av plater, som gir demping mellom benene. Disse platene kan utarte grunn av plate sykdom eller gjennom normal slitasje gjennom flere tiår, eller de kan bli skadet plutselig. Cervical herniated plater fra disse årsakene er vanlige tilstander som behandles av ryggraden spesialister, ifølge SpineHealth.com. Den herniated plate presser på eller klyper en cervical nerve, forårsaker ulike typer symptomer.

Generelle symptomer

Generelt, symptomer på en cervical skiveskade inkluderer skarp smerte eller matte smerter i nakken, mellom skulderbladene og i armen, noen ganger ned til fingrene. Visse bevegelser av halsen kan forverre smerte. Noen ganger pasienten føler nummenhet eller prikking i armen. Folk ofte forvirre cervical skiveprolaps med andre lidelser, som for eksempel rotator cuff skade eller carpal tunnel syndrom.

De vanligste skadene

Cervicalcolumna nivåer er identifisert ved nummer. De to vanligste cervical skader skive påvirker C6 og C7 nerverøtter. Disc skade påvirker C6 nerve root kan føre til svakhet i biceps og håndledd, sammen med nummenhet, prikking eller prikkende, og smerter som stråler til tommelen. Disc skade påvirker C7 nerve root kan forårsake smerte, svakhet, prikking eller prikkende, og nummenhet i triceps (musklene på baksiden av overarmen og underarmen) stråler ned til hånden.

Andre Mulige skader

Cervikalskive skade kan også påvirke C5 og C8 nerverøtter. Skader som påvirker C5 nerve root kan føre til skulder smerter og svakhet i ryggen muskelen i overarmen, mens skade på C8 nerve root kan forårsake nummenhet, prikking og smerter som stråler nedover armen til lillefingeren. Når C8 nerve rot er berørt, kan personen merke svakhet når du prøver å gripe et objekt med hånden.

Spinal Cord Compression

En cervical herniated plate kan føre til kompresjon av ryggmargen, en mer alvorlig tilstand. Symptomer kan inkludere en vanskelig gangart, problemer med å bruke hendene for motoriske ferdigheter, som å kneppe en skjorte eller skrive, og prikking nedover overkroppen som kan spre seg inn i bena.

Behandling

En cervical herniated plate vanligvis ikke krever kirurgi for å bli frisk. En lege kan anbefale non-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) eller paracetamol for å lindre smerte, sammen med fysioterapi. Fysioterapi kan innebære mild stretching og annen trening, varme, massasje, ultralyd og lav vekt trekkraft.

Hva er årsaken til Radial Nerve nevropati?

Radial Nerve nevropati

Den radiale nerven er den nerve som går ned på baksiden av armen, gjennom triceps muskel og inn i hånden. Det gjør det også håndleddet til flex og lar håndledd og hånden til å føle følelser som varmt og kaldt. Nevropati oppstår når det er skade på en nerve og nerven er betent, begrense normal funksjon.

Skaden er skjedd

Hvordan kan radial nerve blir skadet? Ifølge University of Maryland Medical Center, er det en rekke forhold eller omstendigheter som kan skade nerve, for eksempel press på nerven fra hengende armen over ryggen på en stol eller sove i en merkelig posisjon hvor armen ble fanget . Andre årsaker er det treffende navnet "Saturday-night parese" som klyper nerve i lange perioder av gangen (når du sover det av) og feil bruk av krykker, slik at nerve er komprimert.

Symptomer

Symptomer på mulig nerveskade inkluderer å ha problemer med å snu eller bøye håndleddet, en brennende følelse hvor som helst langs radial nerve, prikking, være ute av stand til å utvide din arm, muskelsvakhet og en tendens til å slippe ting fra berørte hånden. Andre symptomer inkluderer svakhet av fingrene og håndleddet og smerte langs de berørte nerve.

Diagnostiske tester

Flere tester skal kjøres for å bekrefte en diagnose av radial aldri skade. Disse omfatter en nerve biopsi hvor legen tar en liten del av den radiale nerve i håndleddet (med lokal bedøvelse) for å sjekke for skader og en nervelednings test som viser legen hastigheten av det signal som går gjennom den radielle nerve. Den nervelednings testen er vanligvis gjøres på samme tid som en elektromyografi (EMG), når en meget tynn wire er innsatt under huden og inn i muskelvev tilstøtende til den radielle nerve. Dette viser legen hvor mye elektrisk aktivitet finnes i musklene dine.

Kirurgiske behandlinger

Vanligvis er ingen intervensjonene terapier eller operasjoner som trengs. Nerven vil sakte komme på egen hånd mesteparten av tiden, ifølge en artikkel i "The New York Times", som gir den utløsende årsak ikke lenger gjelder. Med andre ord, når beinet er satt eller trykket på nerven er avtatt, bør du ikke ha noen ytterligere problemer med radial nerve. I sjeldne tilfeller, til kirurgi fjerne eventuelle cyster eller masser som vil fortsette å påvirke radial nerve kan være det beste behandlingsalternativet.

Ikke-kirurgiske behandlinger

Over-the-counter smertestillende (ibuprofen eller paracetamol) kan hjelpe med mild smerte; tidvis legen vil foreskrive sterkere smerte medisiner. Tar orale steroider for å redusere hevelse av nerve eller nerve slire (myelin) og ved hjelp av en spenne til å stabilisere hånden og håndleddet for å øke funksjonaliteten er vanlige behandlinger. Om nødvendig vil legen din anbefale fysioterapi for å gjenopprette bevegelsesområdet til de berørte lem.

Nerveskade symptomer fra Knee ACL Reconstrution

ACL eller fremre korsbånd, ligger i kneet og er ansvarlig for å stabilisere kneet. Dens viktigste funksjon er å hindre kneleddet fra knekking. Det er en vanlig ligament å skade. Skader oppstår vanligvis når det er en rask retningsendring eller kontakt til kneet. Kirurgi er ofte nødvendig, men samtidig svært sjelden, kan nerveskader oppstå med denne operasjonen.

Identifikasjon

ACL leddbånd kan helt eller delvis revet. Noen ganger ligament kan helt atskilt fra benet. Rekonstruksjon er preformet ved å ta et stykke sene fra et annet område av kroppen, og bruker den til å reparere ligament. Alt dette arbeidet kan tidvis gjøre skade på en nærliggende nerve.

Mindre nerveskader Symptomer

Etter ACL rekonstruksjon kirurgi, kan du ha nummenhet rundt snittet. Kneleddet kan også føle seg stiv. I noen tilfeller er det en økt nivå av knesmerter også.

Andre symptomer

Hvis nervene rundt kneleddet blir skadet under operasjonen, kan du oppleve muskelsvakhet. Dette kan forekomme i musklene rett rundt kneet eller kan involvere hele benet.

Andre symptomer

Andre symptomer kan oppstå er nummenhet eller prikking på toppen av foten og problemer med å gå. Et tap av følelse i bena og føttene kan oppstå hvis det er betydelig nerveskader.

Alvorlige symptomer

Hvis nerveskader fra ACL rekonstruksjon er alvorlig nok, kan du oppleve opplevelser av nummenhet, prikking eller brennende følelse i hele benet. Du kan ha problemer med å løfte tærne, og utvikle en tilstand som kalles dropp-fot.

Slik angrer en klemt nerve

En klemt nerve er en type nerveskader i hvilket signalet blir sendt langs nerve blir avbrutt. Vanlige symptomer på en klemt nerve er smerter, nummenhet, prikking og svakhet i musklene rundt nerve. Det kan skyldes for mye kompresjon eller hevelse rundt nerve. Ofte er det forårsaket av andre forhold, for eksempel carpel tunnel syndrom i håndleddet, men du kan utvikle en klemt nerve hvor som helst i kroppen. En klemt nerve i nakken eller nedre del av ryggen kan være forårsaket av en herniated plate eller leddgikt, blant andre forhold. De fleste pasienter er i stand til å "angre" og komme seg fra sin klemt nerve med behandling, men noen tilfeller krever kirurgi eller er irreversible, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag.

Bruksanvisning

•  Bruk en spenne eller skinne, avhengig av hvor klemt nerve er, for å lindre akutte smerter og la helbredelse. For eksempel, hvis den er klemt nerve i armen, må det benyttes en spenne for å begrense bevegelsen av musklene rundt nerve. Dette vil hjelpe nerve gjenopprette og hindre ytterligere skade.

Gjør fysioterapi. En terapeut kan hjelpe deg med å strekke og styrke visse muskler til å bidra til å avlaste trykket på nerven, og hjelpe deg med ergonomiske og andre endringer du kan gjøre for å bidra i gjenoppbyggingsprosessen.

Ta smertestillende medikamenter som anvist. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen eller naproxen, vil bidra til å redusere betennelse rundt nerve. Legen din kan også foreskrive medisiner for nerverelatert smerte, slik som gabapentin (Lyrica) og pregabalin (Neurontin).

Ta kontakt med legen din om kirurgi. Hvis du har prøvd alle andre behandlinger og smertene vedvarer etter flere uker, kirurgi kan anbefales. Hvis det er tegn på alvorlig nerveskade, som svakhet i musklene, kan kirurgi hjelpe slipp trykket på nerven. Hvis klemt nerve er i ryggen, kan prosedyren innebærer å fjerne en del av en herniated plate eller anspore som legger press på den klemt spinal nerve.

Hint

  • En X-ray kan være i stand til å vise hva som forårsaker klemt nerve. Hvis symptomene er alvorlige, kan ytterligere tester som en MR være nødvendig å finne roten til problemet.

Hyperaktiv thyroids & Nerve Pain

Hypertyroidisme, noen ganger referert til som en overaktiv skjoldbruskkjertel, er en tilstand i hvilken skjoldbrusk produserer et overskudd av thyroid hormon (tyroksin), vanligvis som et resultat av autoimmun sykdom. Nerve smerte, eller nevropati, er oftest assosiert med hypotyreose (eller underactive skjoldbruskkjertelen), men noen ganger det oppleves av pasienter med hypertyreose. Behandling av nerve smerter forbundet med hypertyreose innebærer å håndtere symptomene samt behandle den underliggende tilstanden.

Fakta

Det finnes flere forskjellige typer nevropati, men ifølge Dr. Tarakad S Ramachandran of State University of New York slags nerve smerte som er mest assosiert med hypertyreose er polynevropati. Polyneuropati er en type perifer neuropati, smerte som beskriver i det perifere nervesystem. Det perifere nervesystemet består av nerver som er utenfor hjernen og ryggmargen (disse nervene kalles perifere nerver). Med polynevropati, flere perifere nerver mislykkes eller ikke fungerer. Selv om nevropati oppleves med 31 til 65 prosent av hypothyroid pasienter, ifølge Dr. Ramachandran, er det sjelden i hyperthyroid pasienter.

Symptomer

De første symptomene er vanligvis smerte eller prikkende ("pins og nåler") i føtter og hender. Nummenhet kan også forekomme. Til slutt, smerten sprer seg som regel opp armene og bena. På lang sikt, følsomhet berøring, koordineringsproblemer og til og med lammelser er mulig, avhengig av hvilke nerver bli berørt. Symptomer kan komme gradvis, eller de kan komme plutselig.

Diagnose

Det finnes ingen spesifikk test for nevropati. Legen vil gjøre en diagnose basert på din medisinske historie - inkludert din hypertyreose - og symptomer. Andre tester, inkludert blodprøver for thyroid funksjon og vitamin B12-nivåer, nerve biopsi og elektromyografi, som oppdager elektriske utladninger at musklene produserer, kan alle bidra med diagnose, men bare utgjør en del av bildet. Legen kan diagnostisere nevropati basert på dine symptomer og hypertyreose uten ytterligere testing.

Behandling - Hypertyreose

Ifølge Mayo Clinic, er den første linje av behandling for å behandle nervesmerter den tilstand som forårsaker den. I tilfelle av hypertyreose, er det noen få behandlinger legen din kan bruke. Thyroid-undertrykke medisiner, radioaktivt jod terapi og i alvorlige tilfeller, kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen er alle alternativer. Hver pasient reagerer på skjoldbruskkjertelen behandling annerledes, så legen vil jobbe tett med deg for å overvåke utviklingen og bestemme hvilken behandling som er den beste for deg.

Behandling - Smertebehandling

Administrere nerve smerte er den andre brikke i puslespillet når det gjelder behandling. Over-the-counter smertestillende kan hjelpe, eller legen din kan forskrive en sterkere smertestillende medikamenter. Lidokain patcher for lokalisert smertelindring også kan brukes. Anti-anfall medisiner har vist noen lover i å lindre nerve smerte, ifølge Mayo Clinic. Hvis symptomene forstyrrer livet ditt, eller du har problemer med å håndtere smerten, kan legen også foreskrive antidepressiva.

Astma & Symptomer

Astma er en kronisk, livslang sykdom som påvirker lungene. Det manifesterer vanligvis i løpet av barndommen, men noen ganger utvikler senere i livet. Et astmaanfall er en begrensning av luftveiene i lungene, der luftveiene selv blir betent og stigninger, musklene rundt luftveier constrict, eller celler som linje luftveiene overprodusere slim. Disse luftveis restriksjoner kan skje sammen eller uavhengig av hverandre. Astmaanfall kan utløses av en rekke ting, inkludert kjemikalier, sterke følelser og allergener.

Hoste

Hoste, særlig om natten eller tidlig om morgenen, er et vanlig symptom på astma.

Tungpustethet

Tungpustethet, en annen vanlig symptom på astma, er en lyd som en fløyte eller knirker som skjer mens du puster.

Kortpustethet

Mange astmasyke rapporten følelsen kortpustet eller at de ikke er i stand til å fange pusten.

Tetthet

En annen vanlig rapportert symptom er tetthet rundt brystet, som kan manifestere seg som følelsen av å klemme.

Symptom Severity

Alvorlighetsgraden av astmasymptomer er variabel både pasient og i løpet av tiden. Alvorlighetsgraden kan variere fra svært mild til alvorlig nok til å rettferdigsykehusinnleggelse.

Måter å oppdage en klemt nerve

A "klemt nerve" beskriver skade eller skade på en nerve eller sett av nerver som kan forårsake ubehag eller smerter eller påvirke funksjoner. Slike skader kan være forårsaket av kompresjon, stretching, eller innsnevring. Mayoclinic.com sier klemt nerve oppstår når for mye trykk påføres en nerve ved omgivende vev slik som ben, brusk eller sener, muskler.

Tilstanden kan forekomme med nerver som gjelder motoriske funksjoner eller sensoriske funksjoner. Den har gjenkjennelige symptomer og ulike behandlinger.

Generelle symptomer og tegn

Generelle symptomer på en klemt nerve er avhengig av sted og alvorlighetsgrad. Hvis du har nedsatt følelse og nummenhet, bleking av huden eller skyting smerter i hender eller føtter, er det sannsynligvis en klemt nerve.

Andre typiske indikasjoner inkluderer brennende følelse, en kriblende følelse av prikking og stikking rundt klemt nerve eller lemmer, og følelsen av å ha en lem sovner.

Hvis du opplever noen tap av motoriske ferdigheter eller reflekser, som kan også være et tegn på tilstanden.

Klemte nerver er mer vanlig hos personer som også viser problemer med diabetes, alkoholisme, infeksjon, leddgikt, svulster eller ernæringsmessige mangler.

Vanlige typer klemt nerve

De vanligste formene av tilstanden inkluderer carpal tunnel syndrom og en klemt nerve i nakken eller ryggen (ofte kalt perifer neuropati).

Carpal tunnel syndrom er vanligvis forårsaket av repetitive bevegelser med hender og håndledd i en bestemt posisjon. Hvis du jobber på et kontor og bruker datamaskinen daglig, eller i en fabrikk jobb som krever repeterende håndbruk, kan du utvikle denne tilstanden. Symptomer inkluderer tap av følelse, en kriblende følelse og tap av motoriske ferdigheter med hendene. Når tilstanden foreligger, vil omfattende tid ved hjelp av hender eller håndledd gjøre noen smerter eller symptomer mer tydelig.

Perifer neuropati forklares med Nathan Wei, MD, FACP, FACR på arthritis-treatment-and-relief.com, som en generell betegnelse for forstyrrelser i det perifere nervesystemet (nervene koblet fra hjernen til ryggmargen). Klemte nerver det kan forårsake symptomer som påvirker sansefunksjoner eller motoriske funksjoner - særlig de som angår dine armer, ben, hender og føtter.

Behandling Alternativer

Behandling for en klemt nerver og tilhørende symptomer er ofte hvile eller immobilisering for den skadde området inntil trykket er lettet. Legen din kan foreskrive medisiner, sammen med fysioterapi eller andre behandlinger.

I mer ekstreme tilfeller kan kirurgi brukes til å fikse alvorlige nerveskader. Sørg for å rådføre seg med legen din på diagnose og behandling.