Digidexo.com

Slik unngår du at demens

Demens oppstår når en person er i stand til å fullføre normale aktiviteter som dressing og bading. Det påvirker også problemløsning ferdigheter, endrer personligheter og hindrer en persons evne til å kontrollere sine følelser. Demens gjør det vanskelig for folk å huske og å kommunisere. Men forskning har vist at mennesker kan være i stand til å forsinke eller stanse utbruddet av demens.

Bruksanvisning

•  Tren regelmessig. I 2007, en online utgave av "Neurology" rapporterte om en studie som viste at personer 65 år og eldre som trente i minst 15 minutter per dag, var på et lavere risiko for å få demens. Øvelse trengte ikke å være sprek. Aktivitetene kan omfatte vanlig gange, gå i trapper, hagearbeid, lys snekring, hus og hagearbeid. Så lite som 15 minutter per dag viste seg å senke vaskulær demens, den nest vanligste formen for demens etter Alzheimers.

Tenk positivt. Kraften av positiv tenkning spiller i rolle i å redusere sjansene for å få demens. Depresjon kan øke hastigheten på hjernens aldringsprosessen og har en negativ innvirkning på hjernen. Positiv tenkning fører til positive følelser, som er sunt for hjernen.

Ikke stress. Hvis du har høyt blodtrykk, snakk med legen din og lage en plan for å redusere den. Hypertensjon kan øke sjansene for demens.

Spis riktig. Folsyre er et viktig næringsstoff for å forebygge demens. Det kan finnes hovedsakelig i grønne grønnsaker og frukt. Det finnes også kosttilskudd. Folsyre reduserer nivåene av homocystein; denne aminosyren, på høye nivåer, har vært knyttet til Alzheimers. Noen studier har også blitt gjort på kaffe og sjokolade. Det er plantesammensetninger i kaffe som inneholder antioksidanter som beskytter kroppen mot celleskader. Studier er fortsatt blir gjennomført.

Vær mentalt aktiv. I 2003, en studie i "New England Journal of Medicine" rapporterte at de mer mentalt stimulerende aktiviteter mennesker i alderen 75 år og eldre deltok i, jo mindre deres sjanser for å få demens. Dette var for både menn og kvinner. Brettspill, kryssord, lese og spille et musikkinstrument all rangert høyt. Aktiviteter som å skrive og delta i gruppearbeid var ikke like effektive. Også, å være aktiv i en ungdom (dvs. deltar i mange fritidsaktiviteter) bidro også til en mindre sjanse for demens. Jo større nettverk av sammenkoplinger fra intelligens og jo mer omfattende aktiviteten, fører hjernen for å kunne være i stand til å tåle en høyere grad av hjerneskader før utvikle demens. Åpningstider se på TV førte til en økning i demens potensial.