Digidexo.com

isoflavoner

Effekter av Isoflavoner

Antioksidanter kjent som isoflavoner er innarbeidet i dietter for hundrevis av år. Avledet fra soyabønne-anlegg, isoflavoner har flere helsemessige fordeler i forhold til forebygging av kreft og hjertesykdom. Mange kosttilskudd kilder som tofu og soyamelk er tilgjengelig for folk som ønsker å høste fordelene av isoflavoner; spesifikke doser av isoflavoner er nødvendig for å lindre ulike helsemessige hindringer som høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Mens isoflavoner anses som en tiltalende "alternativ medisin", er det også viktig å forstå bivirkninger forbundet med å ta dem.

Fordeler

Ligner på østrogen, isoflavoner har mange helsemessige fordeler. Ifølge den elektroniske artikkelen "soya isoflavoner" på vitaminer-supplements.org, kan soya isoflavoner bidra til å behandle eller forebygge brystkreft, prostatakreft, hudkreft, og kreft i tykktarmen. Fungerende som antioksidanter, kan isoflavoner bidra til å sette en stopper for ukontrollert cellevekst assosiert med kreft ved å regulere celledeling. Asiatiske land som Kina og Japan som opprettholder en soya diett har en tendens til å oppleve en redusert risiko for kreft i forhold til USA eller Canada.

Isoflavoner er også kjent for å holde kvinnelige hormonelle problemer i sjakk. For eksempel kan de redusere symptomer på overgangsalder, som inkluderer hetetokter og nattesvette. De er også anvendelige ved forebygging av osteoporose som benmineraltetthet økes. Også tatt ved behandling av LDL-kolesterol, isoflavoner redusere mengden av plakk som dannes i blodårene, og hindrer angrep av hjertesykdom.

Kilder

Belgfrukter, spesielt de som er laget med soyabønner, inneholder de høyeste nivåer av isoflavoner. Tofu og soyamelk er to lett tilgjengelige produkter laget av soyabønner. Grønnsaker og korn inneholder også isoflavoner; Men de har bare små mengder slik at folk kan også omfatte tilskudd av isoflavoner i kostholdet. Disse kosttilskudd er tilgjengelig som kapsler og tabletter i de fleste stoff butikker.

Anbefalt dosering

The North American Menopause Society rapporterer at 50 mg per dag av isoflavoner kan redusere kolesterolet, mens 40 til 80 mg per dag kan forbedre høyt blodtrykk. Formelle anbefalinger for å ta isoflavoner har ennå ikke satt av Food and Drug Administration.

Bivirkninger

Mens soyaprodukter har mange helsefordeler, de også bære potensielle bivirkninger. Disse bivirkningene forekommer hovedsakelig hos personer som er allergisk mot soyabønner. Bivirkninger kan være urolig mage, forstoppelse og diaré, i henhold til vitamin-supplements.com. Soyaprodukter kan skape nye helseproblemer også. Ved å redusere skjoldbrusk funksjon, kan folk ha en økt risiko for blærekreft og utvikle nyrestein.

Betraktninger

Isoflavoner er gunstig for folk som de bærer mange helsefordeler, inkludert beskyttelse mot kreft og hjertesykdommer. Folk kan høste disse fordelene gjennom forbruk av soyaprodukter. Men mange naysayers avsette bruk av isoflavoner som foreligger bevis på at det kan bidra til utvikling av tilstander slik som blærekreft og mindre symptomer som diaré og oppkast. Midt i denne debatten, må folk veie fordelene mot risikoen før de bestemmer seg for å konsumere soya produkter.

Isoflavoner inneholder aktuelle formuleringer

Isoflavoner inneholder aktuelle formuleringer


Det er visse interessante trender i helse og skjønnhet industrien. Som i 2010, en av dem er antioksidanter. Med de mange rapporter om kreft og aldring i nyhetene, enten det skyldes solskader, mat konserveringsmidler, og whatnot, er det bare naturlig å være bekymret. Isoflavoner, være naturlige antioksidanter, er uunngåelige agenter som nå tilhører denne trenden, blir markedsført for å angivelig kjempe mot aldring og hudskader

Kilder til Isoflavoner

Isoflavoner er produsert av bønne, eller Fabaceae / leguminosae, planter. Disse inkluderer den kudzu, lupin, fava bønne, og jo mer berømt, soyabønne. Når behandlet, disse blir noen av de vanligste matvarene vi har i dag som tofu, miso og andre. Andre kilder til isoflavoner inkluderer kikerter, alfalfa og peanøtter.

Fordeler

Mange studier blir nå gjort på isoflavoner og deres antatte helsemessige fordeler. Men deres mest markedsført fordelene er anti-aldring og kreft forebygging. Disse effektene er i likhet med hva andre antioksidanter gjør, som de alle reparere skaden gjort til celler og vev av skadelige kjemikalier og UV-stråler fra sollys, som er kjent for å forårsake kreft og akselerere aldring.

Andre fordeler knyttet til isoflavoner omfatte lettelser menopause symptomer, redusere risikoen for hjertesykdom, og bedre beinhelse.

Aktuelle formuleringer

Folk som ikke spiser bønneprodukter, eller som ønsker å supplere sin kroppens tilførsel av isoflavoner, ty til ulike antioksidant kremer eller hud lotion. Et eksempel på dette er Sana Nameraka Isoflavone Facial Cream. Den er importert fra Japan og utøver en maske-lignende effekt mens du sover.

Et annet eksempel er Yin Yang Wild Yam og Soya Cream. Den inneholder en god del soyaprotein, som også utøver de samme beskyttende effekt som anti-aldring og kreft forebygging.

Deretter er det Organika Isoflavone Cream. Det er markedsført som en fuktighetsgivende krem ​​som også hjelper med hormonelle ubalanser fra post menopausale symptomer.

Betraktninger

Basert på dagens studier, trenger isoflavoner har beskyttende effekt for kroppen, og ikke synes å ha noen bivirkninger. Men i lys av pågående studier, er det fortsatt best å følge legens råd om eventuelle hud lotion eller antioksidant kremer før bruk.

Hvordan bruke soya isoflavoner

Hvordan bruke soya isoflavoner


Isoflavoner er naturlige plantehormoner som finnes i soyabønner og bidra til din helse på en rekke måter - spesielt for de i midten alder og eldre - som for eksempel å redusere risikoen for hjertesykdom og alle typer kreft, redusere menopause symptomer, vokter mot prostataproblemer, og forbedre generelle bein helse og styrke. En flott måte å dra nytte av soya isoflavoner er å ta dem som kosttilskudd.

Hvordan bruke soya isoflavoner

Kjøp soyaisoflavoner kosttilskudd, hvis du ikke allerede har. Disse er vanligvis selges som kapsler og kan finnes i kosttilskudd og supplement butikker.

Konsumere alt fra én til tre kapsler per dag. Rådfør deg med legen din om den optimale mengden av soya isoflavoner for deg.

Ta hver kapsel med et måltid.

Drikk minst åtte gram vann med hver pille. Kroppen din trenger vannmolekyler til å utføre mange kjemiske reaksjoner. Ved å drikke vann, du gir kroppen din drivstoffet som trengs for å fullt absorbere dine soya isoflavoner.

Suppler soya isoflavoner med sunnere matvaner som arbeider mot kosttilskudd mål du har satt for deg selv. Isoflavoner på egen hånd vil hjelpe deg, men de vil ikke erstatte et balansert kosthold.

Hint

  • Mens soyaprodukter anses svært trygt å spise, kan soya isoflavoner føre til en økning i blodtrykket, forverring av nyrestein, redusert skjoldbrusk hormon produksjon, og kan øke risikoen for blærekreft.

Bivirkninger av Isoflavone

Isoflavoner er en gruppe av forbindelser som finnes eksklusivt i soyabønner anvendes i tillegg form som en østrogen, antioksydant middel for brukerne. Isoflavoner binde seg til østrogen reseptorer i kroppen, som i sin tur effekter kroppslige prosesser stimuleres av østrogen. Som tilfellet er med de fleste naturlige kosttilskudd, er det en rekke av sideeffekter som er forbundet med bruk.

Positive bivirkninger

Et antall positive bivirkninger er forbundet med ved hjelp av isoflavon. Noen av disse bivirkningene er å motvirke skade på visse typer kroppsvev, lette symptomer forbundet med menopause, forebyggelse av osteoporose, og reduserer risikoen for hjertesykdommer. Isoflavon har også blitt benyttet i behandling og forebygging av tykktarmskreft, hudkreft, prostatakreft, og brystkreft.

Negative bivirkninger

Mens de anses mindre, har noen negative bivirkninger også blitt forbundet med å bruke dette tillegget. Noen av disse bivirkningene er urolig mage, diaré, forstoppelse, nedsatt skjoldbrusk funksjon, nyrestein, magesmerter, generell svakhet og svimmelhet. Disse bivirkninger er sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Mens isoflavon anses å være et generelt trygt supplement, har det vært tilfeller der det har økt risiko for blærekreft og føre til en reduksjon i thyroid hormon produksjon. Som et resultat, alltid konsultere med legen din og vurdere alle mulige risikoer før du begynner bruk av dette tillegget. Hvis du er på et høyt fiber diett, kan det påvirke opptaket av soya isoflavoner og kunne motvirke fordelene av supplement.

Bruk

Bruk alltid dette tillegget nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din og aldri i doser større enn det som er anbefalt på etiketten. Tillegget kan tas i enten pulver-eller kapselform, og blir vanligvis administrert i doser mellom 25 til 200 mg per dag, avhengig av størrelsen og alderen til individet. Isoflavone bør alltid oppbevares ved romtemperatur og bort fra kilder til fuktighet.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt legen din umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt Giftinformasjonen og leder direkte til nærmeste legevakten.

Isoflavone er ment å behandle de ovennevnte plager og bør aldri brukes til å behandle noen annen medisinsk tilstand med mindre spesifikt foreskrevet av lege.

Isoflavoner Effekt på brystvev

Isoflavoner er den vanligste type anlegg østrogen. Soyabønner er en rik kilde til de mest fordelaktige isoflavoner kjente, daidzen og genestein, som begge har en positiv effekt på bryst helse.

Funksjoner

På grunn av deres kjemiske struktur, kan isoflavoner ligne østrogen i kroppen, spesielt i brystvev.

Funksjon

Østrogen reseptorer finnes i hele kroppen, spesielt i brystene, vagina og uterus. Østrogen spiller en avgjørende rolle i det reproduktive systemet, men for mye kan utløse kreft vekst.

Effekter

Isoflavoner knytte seg til østrogenreseptorer i bryst vev celler, noe som hindrer andre østrogen fra å gjøre det samme. Fordi isoflavoner er en svakere form for østrogen, har de ikke stimulerer celledeling som sterkere former gjøre, og dermed minimere risikoen for kreft vekst.

Studiens funn

Hyppig inntak av soya isoflavoner er en viktig beskyttende kosttilskudd faktor mot brystkreft, ifølge en studie ledet av Dr. HP Lee av National University of Singapore.

Kilder

Soya isoflavoner kan fås ved å spise soya mat eller ta soyaisoflavoner kosttilskudd.

Hva er en Isoflavone?

Hva er en Isoflavone?


Forbindelser kalt isoflavoner er funnet i soyabønner, så vel som andre plantekilder. Isoflavoner anses å være god for kvinner på jakt etter lettelse fra menopausale problemer. Noen studier viser potensielle fordelene av isoflavoner for plager utover de som knyttes med overgangsalderen, selv om disse fordelene er debattert.

Klassifisering

Isoflavoner tilhører en klasse av organiske forbindelser, og er relatert til plantestoffer som kalles fytoøstrogener som etterligner østrogen i kroppen.

Kilder

Store mengder av isoflavoner er funnet i soyabønner, mens rødkløver planten er en annen kilde.

Potensiell risiko

Sikkerheten til isoflavoner for barn har vært omstridt, og gravide kvinner anbefales å unngå isoflavone nivåer over de som kan fås fra mat.

Kvinners Fordeler

Isoflavoner hjelpe kvinner i overgangsalderen etter kveld ut sine østrogen hormon nivåer, og dermed redusere sine symptomer på overgangsalder.

Andre fordeler

Ifølge Lesa Werner, ND (en naturopathic lege), isoflavoner, spesielt genstein, kunne muligens ha antioksidant og anti-inflammatoriske egenskaper.

Menns fordeler

I dyrestudier, syntes isoflavon genstein å redusere forekomsten av prostatakreft markører, men studier på menn med prostatakreft har vært mangelfulle.

Fordeler med Isoflavoner

Isoflavoner som finnes i soya matvarer er også kjent som fytoøstrogener. Disse fytoøstrogener har vist gunstige effekter hvis konsumert i riktige mengder. Fordelene med isoflavoner inkluderer skjelettsykdom forebygging, senking (dårlig) kolesterol, og kreftforebygging. Det er imidlertid motstridende studier om de virkelige virkninger av isoflavoner i mennesker. Derfor er det best å konsumere isoflavone-rik mat i løpet av de daglige tillatte grenser.

Definisjon

En isoflavon er en type flavonoid, som er en phytochemical som beskytter kroppen mot giftige stoffer. De vanligste kildene til isoflavoner i menneskets kosthold inkluderer soyabønner, tofu, soyabønnemasse, og soyamelk.

Senke LDL (dårlig kolesterol)

Isoflavoner finnes i frukt og grønnsaker er mikronæringsstoffer som kroppen din trenger for å opprettholde et sunt hjerte. Den Harvard School of Public Health heter det at "American Heart Association anbefaler å spise 50 gram soya en dag for å redusere nivået av kolesterol i blodet og risikoen for hjerte sykdommer." (Se referanse 1)

Skeletal Disease Prevention

Resultatene av farmakologiske studier --- utført av J. Chen og andre asiatiske forskere --- foreslo "en isoflavone avledede utstillinger anticancer effekt, eller forårsaker menneskelig osteosarkom celledød." (Se referanser 2) Med andre ord, isoflavoner drepe kreftceller som forårsaker skjelettsykdom osteosarkom.
Bevisene av isoflavoner 'effekt i menneskebein, ifølge en rapport oppsummert av National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS), "er motstridende" og trenger videre studier. (Se referanser 3)

Menopausal Symptom Behandling

Isoflavoner ligne virkningen av kroppens østrogen, et hormon som er mangelfull i overgangsalderen kvinner. Mangel på østrogen kan forårsake uønskede kroppen endringer som tørrhet i skjeden og hetetokter. En diett rik på isoflavoner, som for eksempel soyabønner, ifølge Peter Chen, MD ved Institutt for obstetrikk og gynekologi ved Universitetet i Pennsylvania Medical Center, "ville derfor forventes å forbedre symptomer på vaginal tørrhet." (Se Resources 1) Men følsomhet for hormonnivået kan variere i hvert enkelt. Derfor er det best å konsultere legen din om hvordan å håndtere uønskede menopausale symptomer.

Kjemoprevensjon

Isoflavoner også oppvise ikke-hormonelle egenskaper slik som "celle apoptose" (programmert celledød), som kan redusere risikoen for noen sykdommer, for eksempel kreft i tykktarmen. For eksempel kan isoflavoner rettes til å binde med kreftfremkallende (kreftfremkallende celler) og deretter, ved celle apoptose, er død av kreftfremkallende indusert. Isoflavoner er oppført under chemopreventive Agents of the National Cancer Institute, Division of Cancer Prevention --- og utredninger om den eksakte mekanismen for hvordan isoflavoner forebygge kreft er fortsatt i gang.

Hva er soya isoflavoner brukes til?

Soya er en kontroversiell mat. Det er en stor cash crop for USA-baserte landbruks konglomerater som Archer-Daniels Midland. Disse selskapene hevder at østrogen-hermet aktiviteten soya isoflavoner kan forhindre at enkelte typer kreft. Samtidig har forskere i Israel og Storbritannia nevnt flere helserisiko forbundet med soya og soya isoflavoner. Definitive svar på kontroversen forblir unnvikende.

Identifikasjon

Soyabønner er den mest konsentrerte kilden isoflavoner i menneskets diett. Isoflavoner er fytoøstrogener, som betyr at de er plantebaserte stoffer som har østrogen-lignende effekter i kroppen. De to store soya isoflavoner er daidzein og genistein.

Metabolisme

Den biologiske aktiviteten av soya isoflavoner er i stor grad avhengig av hvordan de blir metabolisert. Bakterier i tarmen hos omtrent en tredjedel av den vestlige befolkning bryte ned diadzen inn i en mindre østrogen-lignende stoff.

Anti-østrogen aktivitet

Det mest interessante effekten av soya isoflavoner er deres evne til mimick østrogen i noen vev og blokkere effekten av østrogen i andre. Denne anti-østrogen aktivitet er betraktet som potensielt kan redusere risikoen for hormon-assosiert kreft i bryst, uterus og prostata.

Helserisiko

Mens soya isoflavoner er spioneringen som potensielt gunstig, er det også kjent at soya er en goitrogenic mat, noe som betyr at det hemmer jod opptak og reduserer skjoldbrusk funksjon. Det israelske helsedepartementet har anbefalt kun moderat forbruk av soya på grunn av sine forbindelser til flere lidelser inkludert fordøyelses problemer, ADHD, reproduktive problemer og kreft.

Controversy

Den britiske Dietetic Association studert soya og bevis om sin antatte helsemessige fordeler. Den fant at soya isoflavoner øker risikoen for brystkreft og kan redusere mannens fruktbarhet. Panelet konkluderte også med at bevis som tyder soyaisoflavoner redusere symptomer på overgangsalder er inkonsekvent.

Effekten av å ta soya isoflavoner på menn

Effekten av å ta soya isoflavoner på menn


For mye av det siste tiåret, har soyabønner vært spioneringen som noe av en "supermat" som kan forebygge kreft og hjertesykdom, lavere kolesterolnivå, og lindre menopause symptomer. The American Heart Association offisielt anbefalt soyaprotein i 2000 som en del av en sunn fettfattig diett. Ved nærmere ettersyn, men mange eksperter avhør disse påstandene, heve noen bekymringer om mulige skadelige effekter av soya forbruk. Av spesiell bekymring er østrogenlignende fytokjemikalier som kalles "isoflavoner" som finnes i soyabønner og de potensielle bivirkninger av å konsumere isoflavoner i store mengder av menn.

Mann fruktbarhet

Forbruket av soya isoflavoner kan føre til lavere nivåer av testosteron og høyere østrogennivået hos menn, ifølge Kaayla T. Daniel, en klinisk ernæringsfysiolog og forfatter av "The Whole Soy Story:. The Dark Side of Amerikas favoritt Health Food" Daniels siterer en studie utført av forskningsleder Dr. Steven Zeisel ved University of North Carolina, Chapel Hill, der mannlige pasienter fikk 300 til 600 mg doser av soyaisoflavoner. Noen av symptomene oppleves av fagene inkludert brystforstørrelse, væske fra brystvortene, og en reduksjon i testosteron nivåer. Men, siden nivået av soya isoflavoner administrert til testpersonene var omtrent 30 ganger hva som ville bli fortært i et normalt kosthold, Dr. Zeisel sa det ikke var nødvendig for menn å unngå soyaprodukter. Ikke alle er enig med denne konklusjonen, men. I juli 2005, det israelske helsedepartementet utstedt en advarsel til voksne om soya forbruk på grunn av fertilitets bekymringer.

Prostate Cancer

Noen forskere spekulerer i at soya kan være gunstig for å forebygge eller bremse prostatakreft. Omar Kucuk fra Barbara Ann Karmanos Cancer Institute ved Wayne State University i Detroit peker på det faktum at menn i USA dør av prostatakreft med en mye høyere frekvens enn det kinesiske og japanske menn, som jevnlig blant annet soya i kostholdet. Kucek gjennomført en studie hvor han ga 200 mg soyaisoflavoner piller om dagen for menn med prostatakreft i seks måneder, og finner at pasientenes kreft spredning langsommere eller ikke i det hele tatt. Studien prøven var ganske lite, imidlertid, og resultatene ble ikke sammenlignet med en placebo. Andre studier utført på friske menn har ikke vist noen prostatakreft forebyggende fordeler, ifølge Mark Messina, en soya ekspert ved Loma Linda University i California. Messina sier også at andre studier utført på pasienter med prostatakreft har hatt blandede resultater. Kucek sier at "alle bevis vi har er foreløpige," og at han "ikke kan gjøre noen anbefalinger ennå om å konsumere soya mat eller kosttilskudd for å unngå prostatakreft."

Effekter på hjernen

"Det bør være litt forsiktig med å anbefale store mengder isoflavoner for menn", sier Pauline Maki ved University of Illinois i Chicago. Maki bekymring kommer fra en observasjonsstudie som viser middelaldrende Hawaiian menn som konsumerer store mengder tofu er mer sannsynlig at lider av kognitiv svikt og hjernen atrofi som de gamle. Jay Kaplan ved Institutt for komparativ medisin ved Wake Forest University i Winston-Salem, NC, gjennomført en studie hvor forskerne matet 44 voksne mannlige aper en diett rik på soya isoflavoner i 15 måneder, noe som gir halvparten av aper menneske utgjøre 60 milligram, som er den samme mengden funnet i to porsjoner av soyamelk. Den andre halvparten ble gitt tilsvarende 129 milligram. Kaplan funnet ut at apene som spiste flest soya isoflavoner ble mer aggressive og demonstrerte antisosial atferd, mens de som spiste mindre beløp led ingen skadelige effekter. Kaplan konkluderer med at "forbruker store mengder av isoflavoner, særlig i supplement form, kan ha effekter som vi ennå ikke vet om og som kan så lett bli negativ som fordelaktig."

Kilder til Isoflavoner

Kilder til Isoflavoner


Isoflavoner er naturlig forekommende forbindelser som finnes i planter som har lignende effekter på kroppen som østrogen. Mange mennesker, særlig eldre kvinner som ikke ønsker å gjennomgå tradisjonell hormon erstatning terapi, velger å konsumere isoflavoner å få sine potensielle helsemessige fordeler. For de som ønsker å legge til isoflavoner til kostholdet, både naturlige og syntetiske kilder av forbindelsene er tilgjengelig.

Soy

Mens korn, belgfrukter og visse grønnsaker gir små mengder av isoflavoner, men soyabønner gir en mer konsentrert mengde isoflavoner enn noen annen mat. Produkter laget av soyabønner inkluderer tempeh, natto, miso og tofu. Soyabønner plukket og spist i sin naturlige grønne staten kalles edamame. Andre kilder til soya blant annet soya melk, soya yoghurt, soya ost og soya-baserte kjøtt erstatter.

Rødkløver

Blant de tallrike naturlige kilder isoflavoner, rødkløver, en flerårig plante med hvit til rød blomster, er en av de viktigste kildene. Den rødkløver er medlem av legume familien. Den brukes over hele verden som en kilde til høy for hester, storfe og sau. For mennesker, er bladene og unge spirer av anlegget brukes som en kilde for protein. Isoflavoner avledet fra rødkløver redusere symptomer på overgangsalder, samt å opprettholde bentetthet i både peri-menopausal og menopausal kvinner. Rødkløver isoflavoner ikke, men har en kolesterolsenkende effekt som soya isoflavoner.

Kosttilskudd

Du kan kjøpe isoflavon kosttilskudd og ekstrakter i USA uten resept. Disse kosttilskudd er ikke standardisert, slik at mengden av isoflavoner som finnes i dem varierer mye fra produkt til produkt. Kvalitetskontroll av disse produktene kan også være et problem. En uavhengig test av isoflavoner kosttilskudd tilgjengelig i USA viste at omtrent 50 prosent av produktene testet inneholdt isoflavon innhold som varierte med mer enn 10 prosent enn beløpet som vises på etiketten. Selv om de fleste kosttilskudd inneholder isoflavoner utvunnet fra rød kløver eller soyabønner, noen inneholder en syntetisk form av isoflavoner kalt ipriflavone. Ipriflavone er et kjemisk stoff som er utformet for å ha ben-stimulerende virkningen av naturlig forekommende isoflavoner, men ikke deres østrogen-lignende virkninger. Følgelig er ipriflavone ikke nyttig i lindre symptomer på overgangsalder.

Morsmelkerstatning

Mange morsmelkerstatning produsenter tilbyr soya-baserte formler som inneholder betydelige mengder av isoflavoner. Selv om fordelene med soya-baserte formler er uklart, disse produktene en levedyktig alternativ for spedbarn som er allergiske mot kumelk.

Forskjellen mellom Soya Lecithin & Isoflavoner

Forskjellen mellom Soya Lecithin & Isoflavoner


To spesielt nyttige produkter avledet fra soyabønner er soya lecithin og soya isoflavoner. Men selv om begge disse stoffene er hentet fra den samme planten, har de svært forskjellige kjemiske egenskaper og bruksområder.

Kjemisk Makeup and Production

Soya-lecitin er et fettstoff som består av fosfolipider, fosforsyre og fettsyrer. Det er et biprodukt av produksjonen av soyabønneolje, som produseres etter at oljen er blitt avgummiert - hadde sin fettsyrer fjernet ved tilsetning av et kaustisk materiale. Isoflavoner tilhører en gruppe kjemikalier kalles polyfenoler. Den spesielle isoflavoner som finnes i soyabønner er genistein og daidzein. Soya isoflavoner er funnet i og ekstrahert direkte fra soyabønner i seg selv.

Bruksområder

Soyalecitin brukes hovedsakelig som en emulgator i flere kommersielle matvarer, inkludert sjokolade barer, salat dressing og iskrem. Det binder komponentene i matvarer sammen og holder dem fra å skille under lang lagring. Den er også tilgjengelig i pilleform som et naturlig supplement. Soya isoflavoner til blir brukt av leger som en metode for østrogen.

Positive helseeffekter

Soyalecitin inneholder kolin. Kolin er et viktig næringsstoff for mennesker. Det hjelper i vevets vekst og funksjon av visse organer, slik som hjerne, lever og nyrer. Gravide kvinner ofte tar kolin for riktig fosterutvikling. Isoflavoner, på den annen side, er ene og alene et hormon erstatning for kvinner i overgangsalderen. De redusere uønskede symptomer som følger menopause, slik som hetetokter og humørsvingninger.

Skadelig helsevirkninger og advarsler

Soyalecitin kan forårsake allergiske reaksjoner hos de som er ekstremt allergisk mot soyabønner. Soya-avledet lecithin er også vurdert kosher i de fleste jødiske tradisjoner, men noen askenasiske jøder vil ikke forbruke lecithin under påske. Den soyaisoflavoner genistein kan hemme dannelsen av blodkar.

Hva slags mat inneholder isoflavoner?

Hva slags mat inneholder isoflavoner?


Isoflavoner er en viktig gruppe av fytoøstrogener - naturlige plante forbindelser som finnes i kostholdet ditt som kan utøve svake estrogenlike effekter når du bruker dem. De viktigste kildene til isoflavoner i menneskets kosthold er soyabønner og soya mat. Produsenter kan legge soyamel og soyaprotein til brød, protein barer, bearbeidet kjøtt og kjøtt erstatter. Mengden av isoflavoner i en gitt mat kan variere mye.

Korn, frukt, grønnsaker, soya, Clover

Ulike korn, grønnsaker og belgfrukter inneholder små mengder av isoflavoner, men soya og soya mat regjere øverste. Daidzein og genistein er de viktigste soya isoflavoner. Sitrusfrukter inneholder isoflavoner naringenin - en forløper for genistein - mao det konverterer til genistein. Clover inneholder isoflavoner Formononetin og biochanin A, som kroppen din forbrenner å Daidzein og genistein. Clover brukes i te og kosttilskudd.

Isoflavon Beløp i Soy Foods

Mengden av isoflavoner tilgjengelig i soya matvarer varierer avhengig av merke. En halv kopp kokte soyabønner inneholder ca 47 milligram isoflavoner, ifølge Linus Pauling Institute. En kopp soyamelk inneholder ca 30 milligram, 1/2 kopp miso inneholder omtrent 59 milligram og 3 gram tofu inneholder 20 milligram isoflavoner.

Potensielle Hjerte-helsegevinst

Data tyder spise isoflavone-rik mat kan fremme sunne kolesterolet, ifølge en gjennomgang publisert i september 2007-utgaven av "The American Journal of Clinical Nutrition." Forskerne gjennomgått resultatene av 11 studier publisert mellom 1990 og 2006 De fant at soya isoflavoner betydelig redusert total kolesterol og LDL - en form for kolesterol som negativt påvirker hjerte helse. Personer med høyt kolesterol så en større nedgang enn deltakerne med normale kolesterolnivåer, ifølge gjennomgangen.

Komme Isoflavoner i kosten

En enkel måte å innlemme isoflavoner i kostholdet ditt er å erstatte kjøtt måltider to ganger i uken med soya matvarer som tofu. Du kan også ha misosuppe med måltider eller har natto - gjæret soyabønner - som en siderett med måltider. Du kan bytte mellom å bruke soyamelk og kumelk hver uke, og du kan prøve andre soya matvarer, for eksempel soya yoghurt.

Soya isoflavoner bivirkninger

Soya isoflavoner er østrogenliknende forbindelser som kalles fytoøstrogener som finnes i soya. De kan tas som kosttilskudd eller fra å spise soya matvarer. Den amerikanske Hearts Association anbefaler voksne legge 25 g av soya i sitt daglige kosthold på grunn av sine mange helsemessige fordeler, for eksempel hindre hormon-relatert kreft, redusere hjertesykdom risiko og et plantebasert erstatning for protein. Imidlertid er mange bivirkninger forbundet med soya isoflavoner.

High Blood Pressure

A 2004 case studie ved Avdeling for ernæringsvitenskap av Arizona University på soya isoflavoner hormonbehandling for postmenopausale kvinner viste forhøyet blodtrykk til poenget med hypertensive krise.

Mage-tarm

Siden soya er en type bønne, det produserer tarm effekter som gass, forstoppelse, diaré og oppblåsthet.

Eggløsning

Østrogenlignende hormoner kan indusere eggløsning og påvirke fruktbarheten hos kvinner.

Fødselsskader

Gravide bør ikke spise et høyt nivå av soya isoflavoner på grunn av økt risiko for lav beintetthet for barnet og mulige fødselsskader for guttebarn, som hypospadi der urin åpningen er unormalt plassert.

Allergier

Noen kan oppleve uventede allergiske reaksjoner som pustevansker og utslett.

Hva er farene ved å ta soya isoflavoner?

Hva er farene ved å ta soya isoflavoner?


Soya isoflavoner er fytokjemikalier som naturlig forekommer i planter, oftest i bønner som kikerter og soyabønner. Når fordøyes av mennesker, soyaisoflavoner etterligne virkningene av østrogen. Selv når mat laget med disse bønner har blitt svært bearbeidet, som tofu, holder de fleste av sine isoflavon innhold. Soya er et vanlig tilsetningsstoff til bearbeidet mat og er ofte funnet i frokostblandinger, brød og sjokolade.

Thyroid Disease

Noen leger mener at soya isoflavoner er anti-skjoldbrusk aktører som hemmer skjoldbruskkjertelen funksjon og kan føre til hypotyreose. Skjoldbruskkjertelen, som finnes i halsen under adamseplet, bidrar til å regulere stoffskiftet. Hypotyreose forårsaker symptomer som en forhøyet puls, skjelvinger og en forstørret skjoldbruskkjertel (struma). En artikkel i Environmental Health Perspectives, en bransje tidsskrift, tyder på at for soya isoflavoner å demonstrere anti-skjoldbrusk egenskaper, må andre faktorer som hormonmangler også være til stede.

Infertilitet

Som soya isoflavoner ligne østrogen i kroppen, kan høye nivåer av soya forlenge menstruasjonssyklusen. Dette reduserer produksjonen av follikkelstimulerende og leutinizing hormoner som trengs for å bli gravid. Fordi noen kvinner kan være mer følsomme for soya enn andre, soya isoflavoner påvirker hver person annerledes. Uansett, opp til en fjerdedel av kvinnene kjemper infertilitet kan være nødvendig å gjøre endringer i kostholdet og noen leger anbefaler å begrense soya inntak mens du prøver å bli gravid.

Lav sædkvalitet

En 2008 studie fra Oxford Journal of Human Reproduction knyttet en lav sædkvalitet med et høyt forbruk av soyaprodukter. Studien, som undersøkte 99 Massachusetts menn, fant at menn som spiser mer soya per dag hadde lavere sperm teller enn menn som spiste soyaprodukter mer sjelden. Forskere tok hensyn til andre faktorer som vekt for å konkludere med at det å være overvektig eller overvektig øker disse resultatene.

Kilder til soya isoflavoner

Kilder til soya isoflavoner


Isoflavoner er en familie av kjemikalier som kun finnes i planter. De etterligne humant hormonet østrogen, men er litt svakere. Oftest funnet i soyaprodukter, kan isoflavoner også finnes i små mengder i peanøtter og bønner. Ifølge Drs. Stewart og Seidl, som begge sponset en studie på isoflavoner, fordeler inkluderer redusert menopause symptomer, minsket risikoen for kreft og forbedret benhelse.

Soya nøtter

Soya nøtter er lett tilgjengelig i mange dagligvarebutikker og helsekostmarkedet. Disse søte, ristede nøtter har en deilig crunch med en glatt tekstur. Avhengig av alderen av mutteren, kan konsentrasjonen av isoflavoner variere 12-153 mg per 100 gram.

Tofu

Mens den eksakte mengden av isoflavoner kan variere mellom produsenter og typer tofu, er isoflavoner innholdet fortsatt 25 mg eller mer per hver 100 gram tofu. Tofu kan brukes til å lage smoothies og sauser, og kan brukes som en kjøtt erstatning.

Soy Milk

Soy melk inneholder omtrent 110 mg isoflavoner per hver 100 gram, som er ca 3,5 gram, eller litt mindre enn en halv kopp. Legg soyamelk til en smoothie eller frokostblanding til en forfriskende splash av smak og mettende dose av helse-boosting isoflavoner.

Soyamel

Soyamel er en rik, solid mel med nesten 200 mg isoflavoner per 100 gram mel. Hvit eller hvetemel kan erstattes av soyamel for økte helsemessige fordeler.

Peanuts

Peanuts bære en liten mengde av isoflavoner. Det er 0,26 mg isoflavoner i hver 100 gram peanøtter. Mens en relativt liten mengde isoflavoner, mange bekker små. Husk imidlertid at peanøtter er veldig kalori tett.

Hva er Isoflavoner funnet i?

Hva er Isoflavoner funnet i?


Isoflavoner finnes bare i visse planter og er kjent som fytokjemikalier, som er naturlig forekommende forbindelser som kan ha helsemessige fordeler. Isoflavoner også er en type phytoestrogen, betyr at de etterligne effekten av østrogen produseres i kroppen. Beskyttende egenskaper isoflavoner kan ha mot forhold som spenner fra kreft til osteoporose er diskutabelt.

Soyabønner

Isoflavoner finnes i deres største konsentrasjon i soyabønner og soyaprodukter. En halv kopp soyabønner inneholder ca 47 mg isoflavoner. Flere produkter laget av soyabønner inneholder også høye konsentrasjoner av isoflavoner. For eksempel, en kopp soyamelk inneholder 30 mg isoflavoner, mens en soya hot dog har ca 11 mg isoflavoner. Jo større konsentrasjon av soya i et produkt, inkludert soya frokostblandinger, soya baby formler og soya ost, jo flere isoflavoner den inneholder.

Edamame

Edamame er umodne soyabønner kokt i sine pods og spist, ofte som en snack. En halv kopp edamame inneholder rundt 12 mg isoflavoner. Edamame er også høy i protein, karbohydrater og fiber. I Japan er edamame serveres med havsalt.

Rødkløver

Rødkløver brukes til å lage te eller isoflavone kosttilskudd. Isoflavone innholdet i rødkløver er ca 21 mg per 100 gram. I en studie publisert i mars 2008 utgaven av "Menopause International," forskere funnet ut at rød fedd isoflavone kosttilskudd er trygt tolerert av kvinner med en familie historie av brystkreft. På grunn av østrogen egenskaper isoflavoner, ønsket forskerne i studien å se om kvinner som tok kosttilskudd vil oppleve de samme negative konsekvenser som kan følge med østrogenbehandling, som for eksempel økt brysttetthet.

Pistasjnøtter

Visse nøtter, belgfrukter og korn har små mengder av isoflavoner, men blant de med litt høyere konsentrasjoner er pistasjnøtter. Det er ca 3,63 mg isoflavoner i en håndfull eller 3,5 gram av pistasjnøtter. Pistasjenøtter er også assosiert med andre helsemessige fordeler, som for eksempel å senke LDL, eller bad'cholesterol, mens også øke nivåene av HDL, eller gode kolesterolet.

Slik Kombiner soya isoflavoner og Resveratrol

Soya isoflavoner og resveratrol er populære elementer på helsekostbutikker. Soya isoflavoner kan bidra til å redusere kolesterolnivået og redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom. Ifølge University of Maryland Medical Center, de er også brukt av kvinner i overgangsalderen for å lindre symptomer som hetetokter, og de kan redusere risikoen for osteoporose. Ifølge Vanderbilt Center for Bone Biology, er resveratrol kjent for å være en kraftig antioksidant som har anti-aging tiltak som kan bidra til å forebygge kreft og redusere risikoen for hjertesykdom. Soya isoflavoner og resveratrol fortsette å bli utredet for sine effekter på bein helse, forebygge sykdom og aldring. Kombinere disse kosttilskudd kan øke helsemessige fordeler.

Bruksanvisning

•  Spis mat som er høy i soya isoflavoner og resveratrol. Soya isoflavoner er tilstede i soyaprodukter som tofu, soyamelk og soyabønner. Ifølge Linus Pauling Institute, er resveratrol som finnes i druesaft, rødvin, druer, peanøtter og noen bær.

Velg en høy kvalitet resveratrol supplement. Selv om mange produkter hevder å være sterkere på grunn av høyere antall milligram resveratrol, dette er egentlig bare et mål på vekt. Se etter produkter som har en høy konsentrasjon eller prosentandel av resveratrol.

Se etter en low-dose tilskudd av soya isoflavoner. Soyaprodukter er østrogen og kan føre til hormonelle forandringer. Når begynner bruken av et slikt produkt, er det bedre å starte med en lavere dose i tilfelle du er spesielt følsomme for endringer, som varmt blinker eller humørsvingninger, som kan forekomme.

Følg anvisningene på etiketten. De fleste produktene anbefaler å ta kosttilskudd mellom måltider og kanskje flere ganger om dagen. Men følg flaskens retninger som mange produkter er spesielt formulert for å bli utgitt på en bestemt måte for beste absorpsjon og assimilering.

Hold hensyn til eventuelle forskjeller som du føler mens du tar disse kosttilskudd. Dette er viktig å gjøre med noen kosttilskudd som du tar, som du kan holde styr på forbedring eller forverring av symptomer. Sammenlign disse kontoene med hvordan du føler deg når du ikke tar kosttilskudd.

Tips og advarsler

  • Selv om resveratrol er tilgjengelig i matvarer, er det vanskelig å få tak i de beløpene du vil finne i et supplement fra mat kilder. Dessverre er det også vanskelig å si hvor mye resveratrol er i matvarer.
  • Resveratrol i matvarer kan bli ødelagt ved koking eller foredling.
  • Hvis du lider av hormonelle lidelser eller brystkreft, eller dersom slike forhold kjøre i familien din, bør du kontakte legen din før du tar soya isoflavoner.
  • Soya er en vanlig allergen. Slutte å bruke tillegget hvis du føler noen allergiske reaksjoner eller ubehag.

Hva er farene ved isoflavoner i Soy Milk?

Mens soya har ofte blitt hyllet som en ekstremt sunt protein, det er økende bekymring for de mulige negative helseeffekter som kommer fra isoflavoner i soya. Mens en liten mengde soya kan være bra for deg, selv i Asia soya er en svært liten del av kostholdet og det er gode grunner til ikke å spise for mye.

Er isoflavoner Mildt Toxic?

Dette argumentet har fått mye uenighet, men moderne soya produserer langt flere isoflavoner enn de opprinnelige plantene. Disse ofte fungere som en naturlig insektmiddel, og det har vært noen bekymring for at isoflavoner videre til folk kunne bygge til giftige nivåer. Studier er begrenset på dette, så ingen solid konklusjon har blitt gjort ennå.

Thyroid Disease

Mange mennesker med store mengder isoflavoner i deres system fra soyamelk har hatt rapporter om skjoldbrusk undertrykkelse. Det er liten tvil på dette punktet at det å ha for mye isoflavoner fra en diett tung i soyamelk kan svært negativt påvirke skjoldbruskkjertelen hos noen mennesker.

Kreft

En annen fare for isoflavoner fra soya melken kommer i form av brystkreft. Studier har bevist at dietter høy i soya kan øke risikoen for brystkreft. Noen tidlige laboratorieresultater viser at de fysiologiske endringer som kan oppstå i immunsystemet øker også sjansene for prostatakreft, tykktarmskreft, og kanskje til og med leukemi.

Brain Damage

Spiser for mye soya kan ha en dyp effekt på hjernen. Dette går fra faktiske skader på nervebaner til faktiske krymping. Isoflavoner effekt mange områder av hjernen, noe av det gode.

Immune System Damage

Immunsystem skaden er enda en fare for isoflavon i soyamelk. I mange fag tok det så lite som tre uker før en merkbar nedgang i immunsystemet effektivitet ble observert.

Reproduksjons & Development

En voksende bekymring med forskerne er effekten at høy soya dietter har i reproduksjon og fosterutvikling. Det er bevis på at høy soya dietter kan gjøre noen kvinner infertile, og skade utvikle fostre i mors liv.

Urter og mineraler for å hjelpe Fibromyalgi

Fibromyalgi syndrom er en forvirrende sykdom som forundrer det medisinske miljøet og fører sine lider mye fysisk og følelsesmessig smerte. Hvis du er en fibromyalgi lidende, så må du være klar over fordelene med urte-og mineraltilskudd, og hvordan bruken kan hjelpe deg i symptomlindring. Men før du starter en urte-og mineraltilskudd diett, ta kontakt med legen din for å sikre at de mineraler og urter er trygt å ta med din nåværende medisiner.

Astragalus

Astragalus er en adaptogenic urt som har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i århundrer. Adaptogenic urter beskytte kroppen fra emosjonell, mental og fysisk stress ved å hjelpe kroppen din tilpasse seg vanskelige situasjoner. Astragalus har anti-inflammatorisk, antivirale og antibakterielle egenskaper som kan hjelpe fibromyalgi lider bedre håndtere ødeleggende symptomer, inkludert kronisk tretthet. Dr. Elizabeth Wotton, en naturopathic lege praktisere i Massachusetts, sier at over tid, kan Astragalus bygge opp immunforsvaret og gi langsiktig støtte.

Ifølge University of Maryland Medical Center, overforbruk av urten Astragalus kan undertrykke immunsystemet, er så standardiserte Astragalus kosttilskudd anbefales. Ta en 250 til 500 mg standardisert ekstrakt med 0,4 prosent 4-hydroksy-3-metoksy-isoflavon 7 sug. tre til fire ganger per dag.

Magnesium og eplesyre

Dr. Wotton sier også at mange fibromyalgi lider har lave nivåer av magnesium, som kan være en indikasjon på muskelsmerter. Magnesium fungerer med kalsium for å slappe muskler. Når kroppen mangler magnesium, musklene bli spent og betennelser kan bygge opp og forårsake smerte. Magnesium tilskudd åpner opp blodstrømmen til de restriktive områdene, og spyler ut avfallsstoffer bygget opp av betennelse.

Dr. Wotton foreslår å ta en magnesium supplement som inneholder eplesyre. Eplesyre er en naturlig forekommende substans i matvarer slik som epler. Eplesyre driver energiproduksjon i kroppen, og da sammen med magnesium, øker eplesyre produksjon av ATP, musklene basis energikilde.

Ta 200 mg av en magnesium supplement med eplesyre tre ganger per dag for om lag fire til seks måneder.

Ginseng

Ginseng er også en adaptogenic urt som, i likhet Astragalus, hjelper kroppen å tilpasse seg visse situasjoner. Ginseng støtter binyrene, en av kroppens viktigste hormon produsenter. Tar ginseng bidrar til å regulere binyrene når de er over eller under-produserende hormoner og bidrar til å gi en sårt tiltrengt energi løft.

Ta en 200 mg ginseng supplement eller 1 til 2 ts. av en flytende ginseng ekstrakt to ganger per dag. Ikke ta ginseng etter 14:00, og ikke koble den med koffein eller andre sentralstimulerende midler.

Urter som brukes for hetetokter

Menopause er en av de mest overgangsfaser i en kvinnes liv. Det kan manifestere seg i fysiske så vel som følelsesmessige problemer. En av de mer vanlige bivirkninger er hetetokter. De kan slå til når som helst i løpet av en typisk dag eller de kan streike så nattesvette. Det føles som om kroppen din er under angrep, og du ønsker å nå et tidspunkt for kroppslig normalitet igjen. Heldigvis, det er håp for de "hot flash overgrep" lider i form av naturlige urter.

Årsaker til hetetokter

Hetetokter er intense varmefølelse som børster over hele kroppen, sammen med alvorlig svette og rødhet i huden. Roten av hetetokter er ikke klart forstått. Det er en periode når hormonene FSH og LH er forhøyet og mest sannsynlig skape grunnlaget for symptomatisk hetetokter. Mangelen på østrogen er det underliggende problem. Hetetokter kan også være forårsaket av visse matvarer og ingredienser som: koffein, alkohol, sukker, varm drikke, sure eller krydret mat, og mettet eller hydrogenert fett. I tillegg kan stress, tilbakeholdt sinne, røyking og ekstrem trening indusere varmt svetter.

Herbal rettsmidler for hetetokter

En mer alvorlig bivirkning er økt hjertefrekvens. Dette i seg selv, øker behovet for å finne et uttak for å hindre og for å bidra til å kontrollere hetetokter. Har vist seg de naturlige rettsmidler vellykket og er mye sunnere for en kvinne enn de syntetiske piller og deres bivirkninger. Her er bevist urter som er nyttige:

Rødkløver består av isoflavoner som er nyttig med behandling av hetetokter, humørsvingninger og en økning i seksuell lyst.

Svart cohosh har nyttige ingredienser i sine røtter som bidrar med de skadelige bivirkninger fra østrogen. Det hjelper med hetetokter og kramper i tillegg.

Dong Quai er en urt fra Orienten som hjelper med hetetokter, blæren kontroll problemer og tørrhet i skjeden.

Wild Yam inneholder isoflavoner som bidrar til å begrense koagulering av blodet og det hjelper med vedlikehold av bein.

Det langsiktige målet og Bottom Line

Det er viktig å diskutere alternativer med legen din eller en urte profesjonell før du starter din diett. Enhver kvinnes kropp er unik og alle aspekter må tas i betraktning. Urter har vist seg å hjelpe til med den generelle fysiske helse, i tillegg til å kontrollere hetetokter. Det er absolutt en vei å forfølge.