Digidexo.com

Behandling for gonoré i homofile menn

Behandling for gonoré i homofile menn


Overføring av gonoré i den mannlige homoseksuelle samfunnet har vært økende siden 2008, ifølge Center for Disease Control and Prevention (CDC) som 2008. Enkle stammer kan ofte behandles enkelt; andre stammer er mer utfordrende på grunn av antibiotikaresistens. Gonorrhea tester ofte ikke påvise sykdommen, noe som kan trives i lang tid før de blir behandlet.

Tester

En rutinemessig urinprøve er ikke utviklet for å oppdage oral eller rektal gonoré i homofile menn. Nukleinsyre forsterkning tester, eller NAATs, opprinnelig ble brukt bare på genitalia, men er nå godkjent for bruk i muntlige og endetarms områder også.

Behandlinger

Behandling for gonoré avhenger av stadium av sykdommen. Hvis det er en enkel sak oppdages tidlig, er en kort runde med antibiotika vanligvis effektiv. Men hvis pasientens sykdom er mer avansert eller han er motstandsdyktig mot visse stoffer, vil alternative metoder være nødvendig. Også området infisert-penis, påvirker rektum, eller munn-også legemidler foreskrevet.

Injeksjoner

CDC innstiller injeksjoner av ceftriakson, som er effektive i alle tre infiserte områder. Spectinomycin brukes når endetarmen eller penis er smittet.

Oral

Oral behandling gis til pasienter med milde symptomer som nylig ble smittet med sykdommen. Antibiotika er vanligvis tatt 48 til 72 timer. Dersom ytterligere behandling er nødvendig, kan antibiotika gis for sju til ti dager.

Varsling

Mennesker som lærer de har gonoré må informere de som de har hatt seksuell kontakt. Ellers vil tilfeller av sykdommen stige i det homofile miljøet.