Digidexo.com

Hvordan kan hodelus overføres?

Hodelus Informasjon

Hodelus er svært vanlige små parasitter som lever på den menneskelige hodet. Disse små gnagerne, omtrent på størrelse med et sesamfrø, infisere mest elementære skolebarn. De er ekstremt smittsom og smitte jenter oftere enn gutter, men voksne er ikke immune mot angrep. Som barn, kvinner er mer sannsynlig å bli smittet enn menn. De er også likestillings parasitter infesting alle sosioøkonomiske klasser. Mens hodelus ikke pålegge en fysisk fare, de er irriterende. Det verste som kan skje er at biter kan bli smittet hvis de blir ripete vedvarende. Faktisk en kløende hodebunn på et barn er et signal for å sjekke barnet for lus, særlig hvis kløen oppstår bak ørene eller i nakken.

Overføring gjennom kontakt

Hold barnet ditt eller deg selv ut av direkte kontakt med en person kjent for å ha hodelus. Direkte kontakt (head to head) er en av de enkleste måtene for lus å bevege seg fra en person til en annen. De kan ikke hoppe, og de har ikke vinger, men når du er i nær kontakt, de gjennomgår fra person til person.

Overføring gjennom objekter

Ikke del kammer, børster, håndklær, hatter eller klær med mennesker som har lus. Lus kan leve uten en vert for så lenge som 24 timer så det er mulig å overføre dem ved å dele personlige ting. Andre livløse objekter som kan være forurenset er møbler, spesielt klut møbler, hodetelefoner eller hodetelefoner, kino seter, flyseter og sengetøy. Lus kan også overføres via en elsket utstoppede dyr eller leketøy.

Løsninger

Den gode nyheten er at lus er lett å behandle. Det er flere over skranke medisiner som er tilgjengelige i form av sjampo som dreper lus. Det er også nødvendig å gre gjennom håret med den spesielle kam følger med behandling for å fjerne all levende lus og luseegg (egg) som kan ha blitt avsatt på håret sjakter. Nits ser ut som tørr hud partikler eller flass bortsett fra at de er ekstremt trege og vil ikke flasse. En andre behandling gjøres vanligvis omtrent 10 dager senere for å sikre at en hvilken som helst lus og luseegg som ble savnet første gang vil bli drept andre gang. Etter å ha lest nøye instruksjonene, bestemme hvem andre i familien trenger å bli behandlet. Du kan vanligvis drepe lus på klær og sengetøy ved å vaske dem i ekstremt varmt vann og tørking i en varm tørketrommel i minst 20 minutter. Alle elementer som ikke kan vaskes kan settes i en tørketrommel i 20 minutter på høy varme for å drepe lus og egg. Ting som hodetelefoner bør nøye tørkes av med en fuktig klut og ikke brukes igjen for et par dager.