Digidexo.com

kvikksølv selen

EPA Vann analyse

EPA Vann analyse


US Environmental Protection Agency (EPA) setter standarder for vannkvalitet med hensyn til organisk, uorganisk og biologisk forurensning. Det setter også standarder for turbiditet og radioaktiv forurensning. EPA publiserer prøvetaking og analysemetoder for hver type vann forurensning analyse av.

Primære og sekundære Standards

EPA har primære drikkevann standarder for å beskytte mot giftige stoffer fra å være i drikkevann. Disse stoffene har vist seg å ha skadelige helseeffekter som for eksempel fødselsskader eller kreft. Nasjonale Sekundære Drikkevannsforskriften foreskrive maksimumskonsentrasjoner å unngå forurensninger som kan forårsake kosmetiske effekter (tann eller misfarging av huden) eller gi uønsket smak, lukt eller farge. Sekundære standarder er un-enforceble retningslinjer som overvåker aluminium, klorid, fluorid, jern, mangan, sølv, sulfater og sink. I tillegg er retningslinjer foreslått for å begrense skummidler, korrosivitet, farge, lukt, oppløste faste stoffer og pH-verdi.

Uorganiske forurensninger

EPA har primære standarder for mange uorganiske miljøgifter. Uorganiske partikler er metaller og mineraler som kommer fra naturlige kilder, samt landbruk, industri og avfall. Typiske uorganiske partikler overvåkes av EPA inkluderer asbest, kadmium, krom, kobber, bly, kvikksølv, selen og thallium. Nitrater og nitritt er funnet i landbruksavrenning og blir også overvåket. Andre overvåkede uorganiske inkluderer beryllium, barium og antimon. Akseptable nivåer er forskjellige for jordbruk og drikkevann, og er målt i deler per million konsentrasjoner.

Organiske forurensninger

Organiske (karbon sammensatte) miljøgifter er for det meste menneskeskapte kjemikalier som kan lekke ut i vannforsyninger. EPA tester for mer enn 40 ulike organiske stoffer produsert som plantevernmidler, industrielle biprodukter og avfall, petroleum biprodukter og andre. Organics er testet i de områder av deler per million til deler per billion. Mulige organiske forurensninger blir identifisert ved områder der de er vanligvis kjent for å forekomme.

Biologiske forurensinger

Bakterier og virus nivåer blir overvåket for å bestemme effektiviteten av behandling av vann og identifisere mulig forurensning fra kloakk eller andre urene vannkilder. Arter overvåket inkluderer Giardia lamblia, legionella, og total koliforme. I tillegg er turbiditet (klarhet) overvåkes.

Radiologisk Forurensning

Radioaktiv forurensning overvåkes av alfastråling utslipp og betastråling utslipp. Kombinert radium 226/228 blir også overvåket. Radioaktiv forurensning kommer vanligvis fra naturlige forekomster av radioaktivt materiale.

Analytiske metoder

EPA har 10 publikasjoner som beskriver godkjente analysemetoder for drikkevann analyse og etterlevelse. For mer informasjon om spesifikke analyser, se Resources. I tillegg skisserer EPA prøvetakingsmetoder, inkludert hvordan å samle, bevare og lagre vannprøver.

Hvordan bruke selen for helse

Selv om kroppen din trenger bare små doser av selen for god helse, hvis frukt og grønnsaker du spiser er dyrket i selen utarmet jord, kan du ikke få nok av dette spor mineral. Du får selen ved å spise kjøtt og fisk. Men hvis dyrene spiste korn lave i selen eller fisk levde i vann som ikke inneholder tilstrekkelige mengder selen, igjen, du kan ikke få nok av det i dine diet.Some mindre symptomer på selen mangel omfatter muskelsvakhet, muskelbetennelse , muskelsmerter og røde blodceller skjørhet. Hvis du har noen av disse symptomene, og mistenker at du ikke får nok selen, kan det være lurt å oppsøke lege for å teste for selen mangel.

Hvordan bruke selen for helse

•  Spis mat generelt høyere i selen innhold som paranøtter, tunfisk, torsk, kalkun, sopp, ølgjær eller hvetekim. Selen tilskudd bør ikke være en normal del av din daglige vane. Hvis testing av helsepersonell viser deg er lav i selen og har en helsetilstand som kan bli hjulpet av tilskudd, kan legen foreslå at du spesifikt ta en selen supplement.

Ta selen for å hindre prostata foreslått av helsepersonell. Studier har vist, med menn som har et lavt selennivå, men normale PSA nivåer, at supplere kan hindre nedbrutt kreft som synes å være en økende sykdom hos eldre menn.

Legg til selen i kostholdet ditt hvis du har kreft og tester har vist et lavt nivå. Studier har vist at de fleste kreftpasienter som har et lavt nivå av dette mineralet, men det er ikke kjent hvorfor. Studier fortsette å vise at lagt selen tilskudd og bringe nivået av dette mineralet til normal hos en kreftpasient vil ha en gunstig resultat. Frem til nå synes det har gjort en markant forskjell i noen kreftformer og ingen forskjell i andre.

Sjekk din selen nivået hvis du har hypotyreose. Spør din lege for en test for dette mineralet som selen er nødvendig for konvertering av thyroxin, skjoldbruskkjertelen hormon. Studier har vist en mangel på selen kan føre til mental nedgang, tretthet, abort og struma som er alle symptomer på hypotyreose.

Test for selen mangel hvis du har diabetes II. Studier har vist at selen er helt relatert til sykdom. Diabetikere generelt viser et lavere selen nivå. Imidlertid er studier fortsatt blir utført for å se om ytterligere selen vil bidra til denne sykdommen.

Vask håret med en selen som inneholder sjampo hvis du har flass. Dette mineralet ser ut til å minske problemet for flass lider. Du finner det i mange flass lindrende sjampo.

Hint

  • Du bør aldri legge en bestemt supplement uten først å rådføre deg med helsepersonell. For mye selen kan være giftig og forårsake bivirkninger som håravfall, kvalme, spiker tap og hudlidelser.
  • Tunfisk, som all sjømat inneholder kvikksølv. Overforbruk av kvikksølv er giftig og dødelig.
  • Det er spesifikke retningslinjer gitt av FDA og EPA om hvilke typer tunfisk og annen sjømat har lavere nivåer av kvikksølv. Gravide kvinner og små barn kan spise tunfisk og sjømat i henhold til disse retningslinjene. Se Ressurser for mer informasjon.

Hva er behandlingen for kvikksølvforgiftning?

Kvikksølv kan påvirke nervesystemet, samt forårsake fødselsskader hos gravide kvinner. Personer med kvikksølvforgiftning kan oppleve symptomer som vansker med motorikk inkludert lukt, syn eller berøring, samt tretthet, lett blåmerker eller andre symptomer som oftest forbundet med anemi. Som kvikksølvforgiftning kan kreve en lang restitusjonsperiode, er det viktig å søke behandling så raskt som mulig.

Redusere Eksponering

Det er tre typer av kvikksølvforgiftning: forgiftning på grunn av elementært kvikksølv, noe som fører til oppkast og problemer med å puste; forgiftning på grunn av uorganisk kvikksølv, noe som fører til blod i avføringen og svie i halsen; og organiske kvikksølvforgiftning, som kan forårsake hud nummenhet og rystelser. Den type symptomer som presenteres kan hjelpe en lege diagnostisere hvilken type forgiftning en pasient kan ha.

Det første trinnet i behandlingen av kvikksølvforgiftning er å opphøre noen aktiviteter som førte til forgiftning i første omgang. For eksempel, hvis du opplever kvikksølvforgiftning grunn til å spise store mengder fisk, bør du slutte å spise de fisk. Noen ganger kvikksølvforgiftning kan være på grunn av en-gangs eksponering, for eksempel som en brutt termometer. I slike tilfeller bør gjøres ingen livsstilsendringer.

Chelation

En lege vil oftest foreskrive et medikament for kvikksølvforgiftning kjent som et chelateringsmiddel. Slike medikamenter inkluderer Dimercaprol, som er kjent for sin avgiftende og rensende egenskaper. Medikamentet er også brukt ved behandling av arsen, gull og andre elementære forgiftninger. Andre chelaterende midler inkluderer 2,3-Dimercaptosuccinic syre og L-penicillamin.

Når de fordøyes disse medikamentene bidra til å binde til kvikksølv og begrense dens virkninger på nervesystemet. Dette gjør at en del av kroppens kvikksølv butikker for å bli utgitt. Imidlertid er ikke alle kvikksølv fjernes ved hjelp av denne medisinen.

Siste utvei Metoder

Hvis en pasient opplever fortsatt betydelige symptomer på grunn av kvikksølvforgiftning, er det to mer invasive behandlingsalternativer som kan vise noen lover. Den første er nyfødte, hvor en persons røde blodceller blir deretter fjernet og erstattet med friske røde blodlegemer eller blodplater. Risikoen forbundet med denne type prosedyre inkluderer blodpropp, infeksjoner og sjokk, ifølge Medline Plus.

Til slutt, kan kvikksølvforgiftning som har avleiret i tarmen eller tykktarmen fjernes kirurgisk for å hindre ytterligere symptomer. Som kirurgi skaper flere risikoer for pasienten og ikke fjerne kvikksølv fra blodet, vil pasienter fortsatt opplever bivirkninger som følge av kvikksølvforgiftning.

Virkningene av kvikksølv fyllinger på nyrene av voksne

For år, fryktet mange at kvikksølv i tannfyllingsmaterialer forårsaket nyreskader og andre helseproblemer hos voksne og barn.

En rapport utgitt av Food and Drug Administration i juli 2009 bemerket at tannfyllinger med kvikksølv ikke utgjør en helserisiko for voksne og / eller barn over seks år. Den endelige konklusjonen i denne rapporten var basert på data levert av helsepersonell over en periode på flere år.

Administrasjonens informasjons utgivelse uttalt at: "Mens elementært kvikksølv har vært forbundet med negative helseeffekter ved høye doser, nivåene utgitt av tannamalgamfyllinger er ikke høy nok til å forårsake skade hos pasienter."

Selv om FDA fant ingen bevis for at amalgam kvikksølv gjennomført en langsiktig helserisiko, byrået hevet risikonivået fra klasse 1, lav risiko, til klasse 2, en moderat risiko som bærer forholdsregler uttalelser om bruken.

Historie

Amalgam kvikksølv tann fylling har vært brukt siden midten av 1970-tallet. The Centers for Disease Control Prevention sa at stoffet er trygt, solid og effektiv for behandling av tannråte. Senteret sa det er fortsatt populær på grunn av sin lave pris og dens varige effekter

Identifikasjon

Kvikksølv er et metall som er funnet i jorden og anvendes i mange produkter, for eksempel lyspærer, batterier, termometere og tannfyllings kjent som amalgam. Det er giftig og kan være farlig for miljøet vårt hvis ikke kastes på en forsvarlig måte.

Kvikksølveksponering oppstår ved å spise forurenset mat, slik som noen fisk; drikke forurenset vann; og gjennom noen typer medisinske og tannbehandling. Det har blitt bevist enn høye nivåer av kvikksølv kan forårsake alvorlig skade på hjernen, nyrer og for fosteret.

Amalgam er laget ved å blande like deler av elementært flytende kvikksølv i en legering pulver av hovedsakelig sølv, og noen tinn og kobber.

Betraktninger

Det fryktes at kvikksølv funnet i amalgamfyllinger utgivelser giftige damp over tid. Pasienter kan absorbere disse damper av inhalering eller inntak av dem.

Men ifølge FDA Center for Devices and Radiological Health Dr Susan Runner, konstituert direktør, Avdeling for anestesiologi, General Hospital, Smittevern og Dental Devices "Pasientene er ikke i faresonen for langsiktige, kvikksølvrelaterte helseskader hendelser. Det har bare vært 141 bivirkningsrapporter over 20 år. Ingen resulterte i døden. "

Teorier / Spekulasjoner

Til tross for rapporter generert av FDA og tannbransjeforeninger touting sin mangel på fare, det er de som fortsatt tror at tann kvikksølv utgjør en trussel for helsen til voksne, barn og ennå ufødte.

I en August 2009 artikkel skrevet av Mike Adams, redaktør av NaturalNews.com, (Referanse 3), refererer FDA rapporterte resultatene av studien gjennomført på sikkerheten til kvikksølv fyllinger, sier han "hva denne såkalte" vitenskapelig "konklusjon egentlig sier er at kvikksølv fyllinger ikke produserer kvikksølvdamp eller kvikksølv støv. Men noen tannlege kan fortelle deg at boring på kvikksølv fyllinger produserer kvikksølv støv som er umiddelbart innånding av pasienten (og tannlegen) ... ».

Advarsel

FDA har anbefalt at visse advarsler, pålagt av stoffet klasse endring, bør inkluderes på produktet amalgam merking. Denne listen antyder en advarsel mot bruk av amalgam hos pasienter med kvikksølv allergi; en advarsel om at tannleger bruker tilstrekkelig ventilasjon ved håndtering av amalgam; og en uttalelse diskuterer vitenskapelige bevis på fordelene og risikoen for dental amalgam, inkludert risikoen for innånding kvikksølvdamp.

Hvordan å miste vekt med selen

Selen er et mineral som finnes i mange matvarer, inkludert nøtter og magert kjøtt som kylling, kalkun og fisk. Møte det daglige behovet for selen er nødvendig for å leve et sunt liv, som selen-mangel kan føre til hjertesykdom, immunsystem mangel og hypotyreose. Økende selen i kosten vil hjelpe sikre at du skaffe et viktig næringsstoff mens fremme en sunn metabolisme. Legge selen til din diett plan er en enkel prosess som krever ingen spesielle ferdigheter.

Hvordan å miste vekt med selen

•  Kjøp en over-the-counter multivitamin supplement som oppfyller det daglige anbefalte kvote på 55 mcg av selen.

Med et fullt glass vann, ta multivitamin som inneholder selen daglig.

Ta multivitamin supplement til samme tid hver dag for å sikre riktig mengde selen alltid forblir i systemet.

Sørg for at du er å skaffe naturlig selen fra ernæringsmessige kilder også. Selen finnes i paranøtter, tunfisk, torsk, kalkun, cottage cheese, brun ris og kylling bryst.

Hvis du vil bidra ytterligere vekttap, sørg for å danne en diett og mosjon plan med legen din. Det er viktig at du får regelmessig mosjon for å opprettholde muskelmasse mens miste vekt.

Selen og vekttap

Selen er et viktig næringsstoff. Selv om det ikke er tatt direkte som en vekt-tap supplement, kan selen være en medvirkende faktor i å opprettholde en sunn vekt og spiller en viktig rolle i vitale kroppsfunksjoner. Selen finnes i sjømat, lever, magert rødt kjøtt, hvitløk, solsikkefrø og helkorn.

Historie

Selen ble oppdaget av Jons Jakob Berzelius i 1817 et spor element, er dens atomnummer 34. Selen ble beryktet på 1990-tallet da dens rolle i å produsere SeGPX, en viktig antioksidant, ble oppdaget. Siden da har selen blitt studert for sine fordeler i behandling av visse typer kreft, hjertesykdom og astma.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, trenger kroppen selen for normal vekst og helse. Selen er et essensielt mikronæringsstoff for dyr. Når kombinert med vitamin E, selen virker som en antioksidant av scavenging frie radikaler i legemet. Det er også nødvendig for normal funksjon av immunsystemet.

Effekter

Selen spiller også en rolle i sunn skjoldbrusk funksjon. Ifølge American Thyroid Association, når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal, er vektøkning mulig. Denne tilstanden kalles hypotyreose. I dette tilfelle kan forekomme, og vektøkningen er vanligvis beskjedne. Fem til 10 pounds av vektøkning kan tilskrives hypotyreose.

Betraktninger

Selv om selen er et essensielt næringsstoff, sjelden er kosttilskudd nødvendige. De fleste amerikanere får anbefalt daglig inntak av selen i sine vanlige dietter. Voksne trenger ca 55 mikrogram per dag; litt større mengder er nødvendig for gravide og ammende kvinner.

Visse gastrointestinale lidelser kan føre til en mangel på selen. Også folk som røyker, drikker mye alkohol eller ta p-piller er på et høyere risiko for å bli selenmangelfull. Symptomer på selen mangel omfatter muskelsvakhet og smerte, muskelbetennelse, unormal hudfarge og skjøre røde blodceller.

Advarsel

Selen kan være giftig i store doser. Det anbefales at du konsultere helsepersonell før du tar selen tilskudd. Mulige bivirkninger kan inkludere negl tap, hudutslett, irritabilitet og tretthet. Folk på en høy risiko for hudkreft bør ikke ta selen før du snakker med legen sin. Forbruker mer enn den anbefalte daglige dosen av selen over lang tid kan øke risikoen for å utvikle diabetes.

Foods høy i vitamin C, E og selen

Ifølge National Institutes of Health, vitamin C og E, samt mineralet selen, spille mange viktige roller; høvding blant dem beskytter cellene mot de skadelige effektene av frie radikaler. I tillegg, er selen en naturlig anti-inflammatorisk som er gunstig for helsen thyroid. Får de riktige mengder av disse næringsstoffene kan være vanskelig noen ganger, men å vite hvilke matvarer inneholder dem er en god start. Her er hva du skal spise for å holde disse tre essensielle næringsstoffer i ditt daglige kosthold.

Liver

Å spise kalv leveren er en av de enkleste måtene ikke bare å få disse næringsstoffene, men også mye nødvendig protein. En god kilde til selen, kalv leveren tilbyr også vitamin C, med spor av vitamin E i tillegg.

Spinat

Dette er en av de sunneste grønnsakene rundt og kan spises rå, sautert eller kokt. Den inneholder store mengder av vitamin C og betydelige mengder av vitamin E og selen.

Solsikkefrø

Mens solsikkefrø er egentlig ikke en god kilde til vitamin C, har de store mengder vitamin E og selen. Faktisk bare 1/4 kopp solsikkefrø gir deg mer enn 90 prosent av det daglige anbefalte dosen av vitamin E.

Sennep greener og frø

Sennep greener er en utmerket kilde til vitamin C og E. Sennepsfrø, derimot, er en av de beste kildene til selen.

Brokkoli

Dette grønnsak kanskje ikke har så mye selen, men en porsjon er fulle av vitamin C, lett og tilbyr deg mer enn du trenger på en dag. Å spise det setter også mer vitamin E i kosten.

Håravfall fra giftige nivåer av selen

Håravfall fra giftige nivåer av selen


Selen - betraktet som en micromineral (eller spormineral), slik som jod, sink, nikkel, kobber, mangan og krom - kreves for friske mennesker og dyr.

Mengden av denne spor mineral som er nødvendig for den menneskelige kroppen er svært liten - om lag 50 til 70 mikrogram per dag for voksne. Det tar 1000 mikrogram til å gjøre et milligram.

Holde en hensiktsmessig balanse er viktig for optimal helse. For lite selen fører til skadelige virkninger, men for mye kan føre til tap av hår og mange andre forhold.

Den første symptom på et toksisk nivå av selen er ofte hårtap, noe som kan forekomme på hodet, under armene, genitalia eller generell kropps hårtap. Kilder til selen inkluderer kosthold, miljø eller til og med sjampo som inneholder selen sulfid.

Betydning

Selen rolle i kroppen muliggjør riktig funksjon av skjoldbruskkjertelen, beskytter kroppen mot frie radikaler, og reduserer forekomsten av leddbetennelse.

Symptomer fra mangel på selen inkluderer misfarging av hår og hud, muskelsmerter og svakhet, og en bleking av sengene av negler.

Impact

Selen mangel er sjelden i USA. Normalt er en mangel i forhold til gastrointestinale tilstander. Crohns sykdom, jod mangel eller en alvorlig sykdom som innebærer betennelse og infeksjon kan redusere nivåer selen i blodet. Personer med HIV eller AIDS har et svekket immunforsvar, og kan ikke absorbere selen godt.

Tar fatt på et program for å øke selen bør gjøres med forsiktighet, som for mye selen har en betydelig innvirkning på kroppen. The National Health Institute har ansett 400 mikrogram som det høyeste toleranse nivå av selen for voksne.

Betraktninger

Symptomer på overeksponering av selen inkluderer håravfall, hudlesjoner, kvalme, oppkast og selv negl tap.

Hårtap kan være et tidlig tegn på for mye selen inntak. Hvis du nylig har begynt å legge selen til din diett i form av selen-rik mat eller kosttilskudd, vier spesiell oppmerksomhet til håret ditt. Normal håravfall er rundt 100 om dagen. Håravfall over dette beløpet er et faresignal, spesielt hvis det var ingen synlig hårtap før du øker inntaket.

Kilder

Mange matvarer inneholder minutt spor av selen som shiitake og sjampinjonger, bygg, lam, kalv leveren, egg, havregryn, ris, kylling og kalkun. Sjømat som snapper, reker, tunfisk og laks inneholder også denne micromineral. Disse eksemplene inneholder bare spormengder av selen per porsjon, på 30 til 50 mikrogram. De fleste vil ikke få for mye selen fra et normalt kosthold og spise disse matvarene bør ikke føre til håravfall og relaterte symptomer.

Unntaket er forbruker paranøtter, som inneholder 70 til 90 mikrogram per nøtt. En mutter per dag gir nødvendig selen. The National Institute of Health Office of Kosttilskudd, advarer å bare spise paranøtter og til på grunn av sin høye selen innhold.

Konklusjon

Mange mennesker som legger merke hårtap søk etter grunner, og må vurdere over-eksponering for selen.

Den mest common-sense tilnærming til å undersøke spørsmålet om hårtap er å se på mange faktorer. Hvis du nylig har begynt snacking på paranøtter eller ta et supplement med selen, fjerne dem fra kosten din. Hvis hårtap skyldes for mye selen, bør håret begynne å vokse når overflødig selen er fjernet.

Håravfall har mange tildele faktorer som bør undersøkes. For eksempel kan håravfall være forårsaket av stress, hormonelle endringer, arvelige forhold, ringorm og en soppinfeksjon. Andre bidragsytere til hårtap kan være medisiner eller selv iført håret for hardt bundet.

Dersom det har vært en spesifikk økning i inntaket kan hårtap vanligvis være knyttet til en annen årsak.

Selen og sink for Håravfall

Selen og sink for Håravfall


Mineraler er nødvendig for normal funksjon av kroppens celler. To mineraler som trengs av kroppen for å holde seg frisk, selen og sink kan ha skadelige effekter, inkludert håravfall, hvis for lite eller overflødig finnes i kroppen.

Hva er Selen?

Selen, et mineral som fungerer som en antioksidant, er nødvendig for riktig immunsystemet og hjertefunksjoner, og er bare nødvendig i svært små mengder. Selen overflødig, selenosis, er diagnostisert basert på symptomer, spesielt raske hårtap.

Selen mangel og skjoldbruskkjertelen

Selen er også nødvendig for at skjoldbruskkjertelen til å fungere normalt. Hvis skjoldbruskkjertelen er aktiv eller underactive, alopecia hårtap resultere, i henhold til Merck online medisinsk bibliotek. Selen mangel kan også føre til virussykdom på grunn av mangel på antioksidanter.

Hva er sink?

Sink er nødvendig for en sunn hud, helende sår og vekst, og er fordelt over hele kroppen, inkludert i håret. Hvis sink ikke kan absorberes av kroppen på grunn av en arvelig lidelse, kan håravfall oppstå. Personer med sinkmangel kan miste håret i patcher, ifølge Merck online medisinsk bibliotek.

Sink overflødig

Overdreven sink inntak vil påvirke balansen og riktig absorpsjon av andre viktige
næringsstoffer som for eksempel kalsium, vitamin A, B-vitaminer og magnesium. Ubalansen og utilbørlige prosenter av disse vitaminer og mineraler kan bidra til håravfall, blant diverse andre problemer.

Behandling

Behandling for selenosis og overskudd av sink innebærer å redusere forbruket av mineraler. Behandling med et selen i tillegg kan føre til en fullstendig gjenvinning for de med mineralmangel. Sink kosttilskudd kan tas oralt til symptomene forsvinner.

Selen & Hair Loss

Selen & Hair Loss


Et mineral som er nødvendig av kroppen til å holde seg frisk, kan selen ha skadelige effekter hvis for lite eller et overskudd eksisterer i kroppen. Tar mer enn 1 m av en nonprescription selen supplement hver dag kan ha skadelige effekter, inkludert håravfall.

Selen

Selen, et mineral som fungerer som en antioksidant, er nødvendig for riktig immunsystemet og hjertefunksjoner. En antioksidant sporstoff, beskytter cellemembraner ved å arbeide med vitamin E i kroppen. Selen er bare nødvendig i svært små mengder, og bidrar til å opprettholde vev elastisitet.

Selen Toxicity

For mye selen fører til selenosis forgiftning. Langvarig eksponering for høye nivåer av selen i mat og vann resulterer i flere dermatologiske problemer, inkludert reversibel skallethet. Diagnostisering selenosis er basert på symptomer, spesielt raske hårtap.

Mangel

Siden selen inn i næringssyklusen via planter gjennom jord, er det godt å bo et sted med høyt seleninnhold eller spise mat fra disse områdene. Enkelte land, slik som i New Zealand, Finland, og noen områder av China mangelfulle i selen utvikle virussykdommer som et resultat, i henhold til Merck online medisinsk bibliotek.

Thyroid

Selen er også nødvendig for at skjoldbruskkjertelen til å fungere normalt. Hvis skjoldbruskkjertelen er aktiv eller underactive, alopecia hårtap resultere, i henhold til Merck.

Behandling

Behandling for selen forgiftning innebærer å redusere consumption.Treatment med en selen supplement kan resultere i en fullstendig gjenoppretting for de med mineralmangel.

Hva er selen gjær?

Hva er selen gjær?


Selen er viktig i små mengder til alt dyreliv. Det er et sporelement, og kan være giftig når det er en overdoser i kroppen. Selen er viktig for å hjelpe kroppen til å danne funksjonelle proteiner. Selen finnes i kosttilskudd, blant dem selen gjær kosttilskudd. Selen har vist seg nyttig i flere medisinske tilstander, inkludert leverkreft og HIV.

Kosttilskudd

Selen gjær kosttilskudd er tilgjengelig på mange helsekostbutikker og supermarkeder. Uorganiske supplement former for selen er natriumselenitt, og natrium selenat. Selenomethionine og selen gjær er en organisk form av selen. Disse organiske formene kan også bli funnet i enkelte matvarer.

Uorganiske former av selen ikke er absorbert, så vel som organiske former. Selenitt har bare om en femti prosent absorption rate. Imidlertid er det beholdes i kroppen lengre enn selenat. Selenat nesten fullstendig absorbert av kroppen, men mye av det utskilles fra kroppen gjennom urinen før den kan brukes av kroppens protein.

De organiske formene for selen er allment tilgjengelig som kosttilskudd. Organisk selen tilskudd fungerer betydelig bedre enn uorganiske former. Noen skaperne av selenomethionine og selen-beriket gjær legger til uorganiske former for selen i sine produkter. Så vær forsiktig før du kjøper.

Quidong, China Study

Ifølge Linus Pauling Institute ved University of Oregon, en klinisk studie i fem townships av Quidong, Kina viste at selen gjær tabletter var gunstig for å forebygge leverkreft. Av 113 pasienter som tok selen gjær tabletter, ingen mennesker utviklet leverkreft, mens 7 av de 113 pasientene på placebo pille utviklet leverkreft. Åtte år etter den første studien, forskere merke til at sjansen for leverkreft ble betydelig redusert i befolkninger som fortsatte en selen rik diett.

Lave nivåer selen

Det finnes bevis som viser at lave nivåer av selen, et problem ikke er vanlig i USA, kan øke risikoen for hjerte-og karsykdommer. Men det er ikke definitive bevis på dette tidspunktet. The Linus Pauling Institute sier at det må være flere forsøk gjort før noen vesentlig nytte av selen bruk i hjerte-kar pasienter kan bestemmes.

HIV og AIDS-forskning

Fallende nivåer selen hjelpe leger å identifisere at HIV utvikler seg til AIDS. Lave nivåer av selen i plasma har vært forbundet med mange dødsfall i HIV-pasienter. Legge selen gjær i dietten kan forbedre funksjonen av immunsystemet, så vel som å redusere risikoen for å dø av HIV. Ifølge Linus Pauling Institute, forskere tyder på at både immunsystemet og aktiviteten av HIV-viruset er direkte berørt av selen ernæringsstatus.

Toksisitet

Det er viktig å merke seg at ikke alle bør ta selen tilskudd. Alltid konsultere en lege før du legger noen tilskudd i kosten. Selen er nødvendig for helsen, men høye doser av selen er giftige. Det er fatale konsekvenser hvis en person overdoser med selen. Akutt toksisitet er mulig når doseringen er for høy, men det er også mulig å oppnå en toksisk overdose etter å ha tatt selen over en lengre tidsperiode.

Selen overdose symptomer inkluderer sprøtt hår og negler, eller tap av hår og negler. Gastrointestinale forstyrrelser, hudutslett, hvitløk ånde, tretthet, irritabilitet, og nervesystemet er alle tegn på at det er for mye selen i kosten.

Fordeler og potensielle skadevirkninger av selen

Selen er et mineral som kroppen trenger i små mengder. Det bidrar til å hindre celleskader og tilbyr andre helsemessige fordeler. Selen finnes i en rekke vanlig-konsumert matvarer og i tillegg form.

Definisjon

Selen er et spor mineral som er innarbeidet i proteiner (kalt selenoproteins) for å lage antioksidant enzymer som hindrer celle skade forårsaket av frie radikaler. Visse typer selenoproteins også støtte skjoldbruskkjertelen funksjon og immunsystemet.

Fordeler

I tillegg til sin antioksidant og immunitetsgivende egenskaper, synes selen for å utløse kroppens produksjon av antistoffer etter vaksiner blir administrert. Det kan også beskytte mot toksisitet forårsaket av eksponering for tungmetaller og andre skadelige stoffer. I tillegg, kan selen øke sperm produksjon og sperm bevegelse hos menn.

Bivirkninger

Overskytende mengder selen kan føre til hårtap, kvalme, irritabilitet, tretthet, begrenset nerveskader og sprø negler. The National Academy of Science Institute of Medicine anbefaler at voksne ikke ta mer enn 400 mcg per dag.

Selv om sjeldne i USA, kan selen mangel føre til en hjertemuskelen abnormitet kalt Keshan sykdom, ledd og skjelettsykdommer og mental retardasjon. Gravide kvinner kan trenge høyere beløp enn andre voksne. Folk som er lei intravenøst ​​i lange perioder av gangen, eller har problemer med fordøyelsen kan ha problemer med å absorbere selen.

Anbefalt daglig dose

Spedbarn: 15-20 mcg *
Barn: 20-40 mcg
Ungdom / voksne: 55 mcg

* mcg = mikrogram

Kilder

Selen finnes i mange matvarer stifter, blant annet mais, hvete og soyabønner; Paranøtter inneholder en spesielt høy mengde (544 mcg per unse). Tunfisk, biff og ølgjær er også gode kilder, og det er tilgjengelig i vitamin og individuell supplement form.

Selen tilskudd Fordeler

Du trenger selen, et spor mineral, for god helse. De fleste av oss får beløpet vi trenger i maten vår. I enkelte steder, men der jord er oppbrukt av dette mineralet, det kan ikke være nok i maten. I tillegg har noen medisinske tilstander føre til utarming av selen i kroppen din. Fordi det å ha for mye selen kan være giftig, bør du bare legge kosttilskudd på råd fra legen din.

Antioksidant og anti-inflammatorisk

DietaryFiberFood.com hevder at en stor fordel med selen er dens antioksidant virkning. Dette mineralet fremmer immunitet og kan bidra til å bremse aldring. Det er også en komponent av mange nødvendige enzymer. Når kombinert med vitamin E, har det viste anti-inflammatorisk fordeler. Lave nivåer kan øke sjansen for å utvikle revmatoid artritt. Men når leddgikt har utviklet, kosttilskudd ikke ut til å hjelpe.

Kreft

Fordi lungekreft er en topp dødsårsak blant tidligere røykere, støtter en University of Arizona studie bruk av selen tilskudd for å redusere risikoen for lungekreft. Det har vært flere studier om hud og prostata kreft, selv om fordelene er fortsatt tvilsom til disse, med mindre det enkelte blodprøver viser lave nivåer. Mange kreftpasienter som har lave nivåer av selen.

Hypotyreose

Konverteringen av skjoldbruskkjertel hormon, thyroxin, krever litt selen. Hvis nivåene er lave, kan du dra nytte av kosttilskudd for å normalisere dine nivåer. Dette kan bidra til tretthet, mental treghet og struma som oppstår med hypotyreose.

Hjertesykdom

Selen reduserer risikoen for blodpropp. Dette i sin tur bidrar til å hindre hjerteinfarkt og slag. Det øker forholdet mellom HDL ("godt" kolesterol) til LDL ("dårlig" kolesterol), hjelper hjerte helse. Røykere ofte har lavere nivåer, og kan dra nytte av en selen supplement.

Diabetes

Mange diabetikere viser lave nivåer av selen og vil dra nytte av kosttilskudd for å bringe sine nivåer opp til det normale. Normale nivåer bidra til å stabilisere blodsukkeret.

Keshan sykdom

Keshan sykdom, beskrevet som dårlig hjertefunksjon og en forstørret hjerte hos barn med alvorlig selen mangel, forekommer hovedsakelig i områder av Kina med dårlig selen jord. Keshan sykdom forekommer også i noen få steder i Finland, New Zealand og USA. Kosttilskudd for barn i disse områdene forebygge forekomsten av denne tilstanden.

AIDS

The Antioxidant Guide rapporterer at pasienter med AIDS viser ofte en mangel på selen. De kan ha nytte nok kosttilskudd for å bringe sine nivåer opp til det normale.

Laveste nivåene av kvikksølv i fisk

Fisk gir en rekke vitaminer og næringsstoffer avgjørende for sunn livsstil, inkludert omega-3, B-vitaminer og magre proteiner. Men fisken også kan inneholde miljøgifter, inkludert kvikksølv, som kan ha negativ innvirkning på hjernen og nervesystemet.

Kvinner og barn

En liten mengde kvikksølv forgiftning kan ha en skadelig effekt på små barn ved å forårsake forsinkelser i språk, hørsel og bevegelse utvikling. The Federal Drug Administration anbefaler at kvinner som er gravide eller kan bli gravide bør unngå å spise fisk høy i kvikksølv og bruker ikke mer enn 12 oz. av lavt nivå kvikksølv fisk per uke.

Effekter

Kvikksølvforgiftning har en rekke virkninger på kroppen, blant annet kortsiktige hukommelsesproblemer, tap av temperament, humørsvingninger, hodepine og synsproblemer. The National Academy of Sciences anslår at mer enn 60.000 barn blir født årlig med kvikksølvforgiftning forårsaket av deres mødre inntak av sjømat.

Lavere nivå Fish

Fisk med et lavere nivå av kvikksølv inkluderer karpe, mahi mahi, snapper, sild, breiflabb, skate, torsk og tunfisk. FDA anbefaler å spise mer enn seks 6 oz. porsjoner av disse fiskene per måned.

Low Level Mercury

Fisk med de laveste nivåene av kvikksølv forurensning inkluderer butter, steinbit, sei, laks, sjøtunge og reker. FDA retningslinjer gir adgang til to 6 oz. porsjoner av disse fiskene per uke.

Årsaker

Kvikksølv forurensning av fisken er forårsaket av en rekke faktorer, men den mest vanlige årsaken er utslipp fra kullfyrte anlegg. Plantene avgir metylkvikksølv, som bindes til proteinene i fisk. Når rov fisk spiser mindre fisk de absorberer kvikksølvinnholdet i mindre fisk inn i kroppen sin.

Fisk med høye nivåer av kvikksølv

I California, butikker som selger fisk har nå tegn advarsel gravide kvinner og små barn om å spise fisk som kan ha høye nivåer av kvikksølv og tungmetaller. Disse skiltene er autorisert av staten Regjeringsadvokaten og er pålagt ved lov.

Høye nivåer av kvikksølv

The Food and Drug Administration (FDA) rapporterer at kvikksølvnivået i fisk under 1 del per million er akseptable for mennesker.

Kvinner og barn

Selv lave nivåer av kvikksølv i sjømat kan forårsake problemer med språkutvikling, hørsel og bevegelse hos barn. Environmental Protection Agency anslår at åtte prosent av kvinner i fruktbar alder har blod kvikksølvnivåer som kan forårsake problemer for en fremtidig foster.

Effekter

Kvikksølvforgiftning fra fisk kan føre til en rekke problemer, inkludert forverring av minne, humørsvingninger, hodepine og synsproblemer.

Butikk-kjøpte fisk

Enkelte typer fisk har større sannsynlighet for å drive høye nivåer av kvikksølv. Disse fiskene er kveite, sverdfisk og hai. Ifølge FDA, tilefish fanget i Mexicogolfen i 1978 inneholdt et gjennomsnitt på 1,45 deler av kvikksølv per million, som overstiger sikkerhetsnivået Environmental Protection Agency.

Fiske

Fisk ofte fanget av rekreasjons fisker som har høye nivåer av kvikksølv inkluderer large og smallmouth bass, pickerel, hvit abbor og ørret.

Årsaker

Høye kvikksølvnivåer i fisk er forårsaket av en rekke faktorer, inkludert overvann avrenning fra industriområder. En annen årsak er utslipp fra kull brenning kraftverk, som produserer metylkvikksølv. Metylkvikksølv bindes til proteinene i fisk, og når en stor fisk jakter på en mindre fisk, blir absorbert kvikksølv gått inn på de større fisk.

Kvikksølvnivået i fisk og dyr

Kvikksølvnivået i fisk og dyr


Kvikksølv er et giftig stoff som finnes naturlig, men har også blitt innført i noen områder via forurensning fra gruvedrift eller industriell virksomhet, ifølge US Geological Survey (USGS). Kvikksølvnivået i fisk og dyr i disse stedene kan bygge opp og forårsake helseproblemer.

Metylkvikksølv

Metylkvikksølv er den viktigste formen for organisk kvikksølv støtt av fisk og andre dyr, i henhold til US Environmental Protection Agency (EPA). Eksponering for denne svært giftige formen for kvikksølv skjer vanligvis gjennom inntak.

Dyr

Metylkvikksølv skader immun, enzym og genetiske systemer innenfor dyr. Nervesystemet påvirkes også, med koordinering og sansene ofte skadet. Kvikksølvnivået er ofte høyest hos dyr som fisk-spising fugler, i henhold til usgs.

Fisk

Metylkvikksølv går vannnæringskjeden raskt, ifølge US EPA. Inngang til næringskjeden er typisk ved absorpsjon av metylkvikksølv i planter og små organismer som deretter konsumeres av fisken.

Embryoer

Embryoer er 5 til 10 ganger mer følsomme for metylkvikksølv enn voksne dyr og eksponering ofte forårsaker misdannelser, samt nevrologiske og reproduktive problemer, ifølge USGS.

Kilder

Forurensning er en kilde av kvikksølv i dyr og fisk, og i enkelte steder, er hovedkilden til denne substans, i henhold til usgs. Men de fleste høy-kvikksølv områder synes å være på grunn av naturlige årsaker, for eksempel en økning i atmosfærisk avsetning, da kvikksølv er avsatt fra luften. Atmosfæriske kilder til kvikksølv inkluderer vulkansk aktivitet og kvikksølvforekomster finnes naturlig i bergarter.

Advarsel

Dyr og fisk som inneholder kvikksølv er generelt ansett som trygt for konsum i mengder av 10 gram berørte dyr eller mindre per dag (med kvikksølvkonsentrasjoner av (0,1 til 0,15 parts per million), i henhold til EPAs 1997 Mercury Study Report til Kongressen. Kvinner i fertil alder som er eller kan bli gravide bør være spesielt nøye med å overholde disse retningslinjene.

Selen Dietary Supplement Faktaark

Selen refererer til et spor mineral som finnes naturlig i mange matvarer, slik som paranøtter. Noen mennesker tar selen tilskudd for å bedre deres helse. Selen kan øke evnen av antioksidanter til å beskytte kroppens celler, ifølge Medline Plus.

Kilder

Selen er funnet i en rekke planteprodukter og kjøtt, for eksempel tunfisk, biff, kylling, pasta og havregryn. Mengden av selen i matvarer, varierer i henhold til seleninnhold i jord eller lokalt økosystem.

Krav

Voksne bør spise minst 55 mikrogram selen hver dag, ifølge National Institutes of Health. Selen mangel er sjelden i USA.

Effekt

Selen kosttilskudd er "sannsynlig effektiv" i å forebygge eller behandle selen mangel, ifølge Natural Medicines Comprehensive Database vurderinger sitert av National Institutes of Health. Selen mangel, som følge av svært lav selen forbruk, kan føre til hjerteproblemer og mental retardasjon. Selen tilskudd regnes som "muligens ineffektive" for å forebygge kreft, hjertesykdommer og diabetes.

Sikkerhet

Forbruker for mye selen fører til selenosis, noe som fører til kvalme, oppkast, hvitløk ånde, tretthet og hvite eller flekkete negler. Langvarig inntak av selen tilskudd kan også øke sjansen for å utvikle type 2 diabetes eller hudkreft, ifølge Medline Plus.

Selen Kreftbehandling

Effektiviteten av å ta mineralet selen for kreftbehandling, spesielt lunge, colorectal og prostata kreft, har vært gjenstand for mange studier, ifølge National Institutes of Health.

Selen Definition

Selen er et sporstoff som kroppen trenger og normalt får fra mat, ifølge National Cancer Institute.

Selen-rik mat

Matvarer som kommer fra planter, inkludert ris, hvete og paranøtter, er spesielt rike på selen. Andre topp mat kilder er kjøtt og sjømat.

Kreft-bekjempelse antioxidant

Selen er en antioksidant, som er en substans som kan beskytte cellene mot molekyler som kalles frie radikaler. Disse kan skade celler og kan føre til hjertesykdom, kreft og andre sykdommer, ifølge US National Library of Medicine.

Tumor Inhibitor

Selen kan også forebygge eller bremse tumorvekst assosiert med kreft, melder NIH.

Prostate Cancer Study

Den selen og vitamin E Cancer Prevention Trial ble avviklet i oktober 2008 Studien viste at inntak av kosttilskudd ikke forebygge prostatakreft.

Mat kilder for vitamin E & Selen

Vitamin E og selen, en micromineral, er viktige næringsstoffer som alle trenger for å bekjempe kreft, regulere skjoldbruskkjertelen og hindre skader fra frie radikaler. I en synergistisk effekt, øker selen Vitamin E er antioxidant krefter. For å utnytte disse kraftige beskyttere, må man spise en rekke ubehandlet mat. Denne guiden vil gi en veiledning for matvarer høyest i vitamin E og selen.

Vitamin E

Vitamin E, ifølge Verdens sunneste Foods, er en kraftig vitamin som beskytter mot frie radikaler og UVA-stråler. Det hindrer også Alzheimers og visse kreftformer på grunn av sin unike evne til å hjelpe i menneskelig mobil kommunikasjon.

The National Institute of Health Office of Kosttilskudd anbefaler voksne forbruker 15 milligram per dag.

Selen

Selen er en micromineral med en rekke helsemessige fordeler. Ifølge Verdens sunneste Foods, den micromineral regulerer skjoldbruskkjertelen, beskytter mot frie radikaler og bidrar til forebygging av Parkinsons sykdom, cyster på eggstokkene og magekreft.

The National Institute of Health Office of Kosttilskudd anbefaler voksne forbruker 55 mikrogram per dag.

Selv om det er matvarer som er tradisjonelt høy i selen, National Forskningsrådets 1983 underutvalg på selen advarer om at en matens selen nivåer avhengig av kvaliteten på jordsmonnet. Planter dyrket i næringsfattige jordsmonn, og dyrene som spiser disse plantene, ikke inneholder så høyt av selen nivåer som de fra næringsrikt jordsmonn.

Nøtter og frø

Mange nøtter og frø inneholder høye nivåer av vitamin E, med solsikkefrø inneholder de høyeste nivåene av alle, med 1/4 kopp gir 90 prosent av en voksen daglige verdi. Andre Vitamin E-rik nøtter inkluderer mandler og hasselnøtter.

Paranøtter inneholder de høyeste nivåer av selen, med nøtter fra god kvalitet jord som inneholder så mye som 544 mikrogram per unse, ifølge National Institute of Health. Solsikkefrø, med nær 30 prosent av det daglige verdi, er også en god selen kilde, og en sunnere mat generelt.

Frukt og grønnsaker

Ifølge Verdens sunneste Foods, de rikeste frukt for Vitamin E er oliven, med 20 prosent daglig verdi, og papaya, med over 15 prosent daglig verdi. I tillegg oliven er høy i hjerte-sunt enumettet fett, og papaya inneholder høye nivåer av vitamin C og folat.

Vitamin E vises i de høyeste nivåene i spinat, med nær 20 prosent daglig verdi; Bladbete, med 15 prosent; og sennep greener, med i underkant av 15 prosent. Disse grønnsakene er også høy i fiber og andre vitaminer og mineraler, noe som gjør dem gode matvarer generelt.

Grønnsaker vanligvis ikke inneholder høye nivåer av selen. Milde unntakene er asparges, med rundt 5 prosent av det daglige verdi, og hvitløk, med nær 7 prosent. Imidlertid, ettersom selen er et mineral, vil nivåene varierer avhengig av jordkvalitet.

Kjøtt

Kjøtt inneholder ikke vitamin E, men de er jordens rikeste kildene til selen. Porsjoner av kalv leveren, snapper, laks, kveite, tunfisk og torsk alle inneholder nær 80 prosent av det anbefalte daglige verdi. Selv om det ikke akkurat en kjøtt, eggeplommer inneholder nær 20 prosent av det anbefalte daglige verdi.

Helkorn

Vitamin E er ikke ofte funnet i hele korn. Visse hele korn, men er rike kilder for selen. Bygg inneholder den mest selen, med en tilberedt kopp som gir 52 prosent av ens daglige verdi. En kopp kokt brun ris eller havre inneholder litt over 25 prosent av det daglige selen.

Mat som inneholder kvikksølv

Mat som inneholder kvikksølv


Kvikksølv er en forurensende pumpet opp i luften av fabrikker og kraftverk. Som det faller ned på bakken og i vassdrag, er det konvertert av bakterier inn i en farlig toksin kalt metylkvikksølv. Sjømat er maten oftest forurenset med metylkvikksølv i USA, men også andre produkter kan inneholde det, også.

Fisk og Skalldyr

Nesten all fisk og skalldyr inneholder spormengder av kvikksølv, ifølge US Food and Drug Administration. Nivåene av kvikksølv i de fleste fisk er ikke farlig for befolkningen generelt, men FDA anbefaler at gravide kvinner, kvinner som kan bli gravide, ammende mødre og små barn unngå høyt kvikksølv varianter inkludert hai, sverdfisk, konge makrell og tilefish. Gravide kvinner og små barn bør begrense seg til 12 gram av andre lav-kvikksølv sjømat per uke. Fisk inneholder kvikksølv, fordi det absorberer metylkvikksølv gjennom huden fra vannet. Forurensningen bygger seg opp over tid, og det er derfor store fisk har høyere nivåer av kvikksølv enn små gjøre.

Insidious Kontaminant

I områder med opptatt kvikksølv og sink gruvedrift og smelteverk industri, er metylkvikksølv en mye mer utbredt mat forurensning. I deler av Kina, for eksempel, drikkevann, kjøtt, fjærfe, mais, grønnsaker og ris ble all forurenset, ifølge en 2010 studie publisert i "Environmental Health Perspectives." På grunn av strenge miljøkrav, er kvikksølvforurensning vanligvis ikke en bekymring for produkter dyrket i USA FDA tilbyr varsler og råd for innenlandske og importerte varer.