Digidexo.com

Hvordan spise for sterkt og sunt hår

Hvordan spise for sterkt og sunt hår


Det gamle ordtaket "du er hva du spiser", er relevante for mer enn bare fysisk helse. Det gjelder også for håret ditt. Mens dyre produkter annonsere bedre hår kvalitet og vekst, kan du oppnå lignende resultater ved å spise en godt balansert kosthold. Visse matvarer er spesielt bra for håret ditt, og de som er rike på proteiner, aminosyrer og jern er noen som bygge et godt fundament for sunt hår.

Hvordan spise for sterkt og sunt hår

Know Your Proteiner

•  Spis mer fjærfe. Hår består av proteiner, så det er fornuftig for deg å spise mat som inneholder høy kvalitet proteiner. Én 3,5-unse servering av ubehandlet kylling har 25 gram. Tyrkia er også en god kilde til høykvalitets protein.

Konsumere egg for bedre hår helse. Ikke bare er egg en god proteinkilde, det er også en kilde til ni aminosyrer, som er avgjørende for sterkt og sunt hår.

Cook laks for din neste måltid. Laks er en annen høykvalitets kilde for protein, så vel som omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer bidra til å smøre hodebunnen, holde cellemembraner sunt og hindre håret tørker ut.

Bruk en rekke forskjellige nøtter og meieriprodukter i måltidene dine. Paranøtter inneholder selen, et annet næringsstoff viktig for å holde hodebunnen sunn. Valnøtter inneholder alfa-linolensyre, en omega-3 fettsyre som bidrar til pleie håret. Valnøtter har også sink, som også finnes i pekannøtter, mandler og cashewnøtter. Hvis du ikke spiser nok sink, kan håret ditt ende opp Shedding.

Spise ost og drikke melk bidrar til å holde håret sunt ved å bygge protein og kalsium butikker i kroppen din. Kalsium ikke bare hjelpe bein vokse; det er et essensielt næringsstoff for condition håret og holde det sunt.

Go Green og Orange

Lag litt guacamole med avokado, løk og litt hvitløk. Avokado er rik på vitamin E og bidra til å beskytte mot frie radikaler. Avokado inneholder også folat, et næringsstoff viktig for sunn celle og vev utvikling. Løk og hvitløk inneholder svovel, som holder håret fra å bli flassete og tørr. Tilsett litt olivenolje for sine vitamin E egenskaper.

Spis grønne grønnsaker. Brokkoli og bladbete har vitamin A og C. Vitamin C er nødvendig for produksjonen av sebum, en olje dine folliklene utskiller å fukte håret. Spinat er lastet med jern, en annen næringsstoff viktig for sunt hår.

Lag en salat og fyll den med hakkede gulrøtter. Den beta-karoten i dem blir en form for vitamin A, som bidrar til å bygge sunne membraner og mykt vev. Andre kilder er søtpoteter, gresskar, vinter saft, honningmelon, rosa grapefrukt og aprikoser.

Berry Crunchy

Miste hvitt brød og over-bearbeidet hvete brød med sirup. I stedet velger et brød som inneholder naturlige, hele korn. Hele korn inneholder jern, sink og B-vitaminer; noen av de beste næringsstoffer for sunt hår.

Last opp på bær. Blåbær er høy i antioksidanter, som vitamin C og E. De inneholder også antocyaner og fenolene som også fungerer som antioksidanter, som fremmer sunn hårvekst. Jordbær har vitamin C og folat.

Dryss din frokostblanding og salat med ca to spiseskjeer linfrø. Flaxseeds inneholder Omega-3 fettsyrer som bidrar til å fremme sunt hår og hindre frie radikaler.