Digidexo.com

Q-Tip Farene

Q-Tip Farene


Q-tips er populært merkenavn for bomullspinner produseres og selges av Unilever i USA. De er ikke det samme som alle andre bomullspinner, men de blir ofte brukt for å rense ører. Små barn er ikke de eneste som er utsatt for farene ved feil Q-tip bruk. Snarere noen som stikker en Q-tip på innsiden av øret området er utsatt for komplikasjoner så alvorlig som tap av hørsel. Heldigvis, Q-tips er ikke den eneste metoden for å holde ørene rene, friske og fri for overflødig oppbygging.

Hudskader

Mange som bruker Q-tips har en vane prodding så dypt som mulig i jakten på ørevoks. Dette er en av de største farene for anvendelse av dem. Som et resultat, er bomullspinne stakk for langt inn i det indre øret, noe som kan knuse eller ødelegge den skjøre huden i øregangen. Huden kan bli tørr, betent eller infisert over tid og kan kreve medisinsk behandling.

Hørselstap

Selv om ikke så vanlig som hudskader, hørselstap er en annen potensiell risiko for å bruke Q-tip og kan skyldes feil bruk. Skyve en Q-tip inn i det indre øret gjør lite for å fjerne oppbygging. Faktisk, ofte presser den voks lenger inn i kanalen. Trykket fra spissen av bomullspinnen kan sprekke trommehinnen, og til slutt føre til et tap av hørsel. Av denne grunn, antyder produsenten at Q-tips er trygge for bruk utenfor øret bare.

Trygge bruksområder

Q-tips er blant de minst trygge verktøy for bruk inne i øret. Men de kan komme til nytte til andre formål. Bomullspinner brukes til å rense smykker, elektronikk og andre husholdnings sprekker. Barn kan bruke dem under kunst-og håndverk for prosjekter som maleri. Så lenge de holdes sterile, Q-tips hjelpe med bruk av salver og salver på brannsår, skrubbsår og blåmerker. Kvinner kan bruke dem til å bruke sminke og fjerne neglelakk.

Q-tip Alternatives

En liten mengde av ørevoks som faktisk er nødvendig for optimal helse øret. Voks buildup tjener formålet med å holde ting som støv, rusk fra hår produkt, og vann inn i øregangen og forårsaker infeksjon. Likevel kan overdreven ørevoks være både plagsomt og pinlig. I stedet for å bruke Q-tips, ta det via vanning av lege eller ved hjelp av over-the-counter mineralolje dråper laget for dette formålet. Unngå alle andre spisse gjenstander, inkludert hårnåler.