Digidexo.com

Hva er symptomene på å være allergisk mot katter?

Hva er symptomene på å være allergisk mot katter?


Nesten 10 prosent av befolkningen i USA lider av kjæledyr allergi. Mens noen mennesker er allergiske mot hunder eller andre dyr, feline følgesvenner er ansvarlig for de fleste av kjæledyr allergi. Allergi er forårsaket av hypersensitive immunforsvar at feil proteiner i cat dander, allergener, for farlige helsetrusler. Kroppen reagerer på disse truslene, angripe allergener som om de er bakterier eller virus. Det brede spekter av symptomer er et resultat av kroppen din reagere og angripe de irriterende allergener.

Nasale symptomer

Eksponering for katteallergener kan fremkalle en rekke nesesymptomer i en allergisk person. Kroppen aktiverer slike responser i et forsøk på å skylle ut de irriterende allergener. En person med katt allergi kan finne seg nysing ofte. Andre forkjølelsesliknende symptomer som rennende, ting, eller kløende nese, ofte følger en allergi mot katter.

Respiratoriske symptomer

Hoste er kroppens måte å utvise utenlandske partikler fra luftveiene. Når den allergiske enkeltes kropp identifiserer et allergen som en farlig utenlandsk molekyl, prøver det ofte å hoste den ut. Tungpustethet, kortpustethet, stramme inne i brystet, og vanskeligheter med å puste kan også være symptomer på allergi mot katter. Det er heller ikke uvanlig for allergikere å ha en sår hals, som kroppen reagerer på allergener.

Symptomer på Eye

De katteallergener irriterer det menneskelige øyet også. I et forsøk på å bli kvitt den irriterende allergen, kan øynene begynner å vann. Hvis allergenet har kontakt til øyet, kan øyet også bli rød, irritert og kløende.

Hud Tegn og symptomer

I tillegg til symptomer som kan minne om en kald, noen manifest symptomer på huden. En person med katt allergi kan bryte ut i elveblest eller utvikle et utslett på huden hennes, som kroppen frigjør histamin og andre molekyler i en allergisk reaksjon, i sitt forsøk på å rense kroppen for allergenet. Huden kan bli særlig rødt når det har blitt ripete, bitt eller slikket av en katt.