Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Endometriose

Hvis du har endometriose, er vev som bare bør i livmoren finnes i andre steder i kroppen. Håndteringen av denne sykdommen kan være en lang prosess, så det er viktig å anerkjenne symptomer så snart som mulig.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Endometriose

Hvordan gjenkjenne symptomer på Endometriose

•  Innse at det vanligste symptomet på endometriose er smerter, vanligvis i bekkenområdet. Det ser ofte med menstruasjonen, men kan forekomme når som helst. Noen ganger kan smertene er så alvorlig det upsets hele livet.

Se etter endringer i andre kroppsfunksjoner. Endometriose forårsaker arrvev som kan endre din indre anatomi, og i avanserte stadier, kan smelte sammen indre organer.

Merknad om du føler smerte når du har samleie, avføring, urinering, eller bekken eksamener. Mengden av smerte du føler kan bli verre eller forsvinne.

Be om å ha problemer med å bli gravid kan være endometriose. Om lag 40% av kvinner som har endometriose er infertile. Mange av disse kvinnene har ingen andre symptomer. Hvis du har problemer med å bli gravid, bør legen se etter endometrial vev eller lesjoner.

Se for tunge menstrual blødning, diaré, forstoppelse, blod i urinen, og lave ryggsmerter. Dette er andre symptomer på endometriose.

Fortell legen din dersom du har smerter i brystet og hoste opp blod. Disse er sjeldne symptomer på endometriose.

Hint

  • Forskning sykdommen så mye du kan hvis du tror du har det.
  • Finne en lege som har vært vellykket funn og behandling av endometriose, eller be fastlegen din henvise deg til en.
  • Bli med på en endometriose støttegruppe.
  • Selv i medisinske artikler kan du finne unøyaktig informasjon om endometriose.