Digidexo.com

stygg tisselukt

Stygg lukt fra urin

Sterk eller vond lukt i urinen er en helse symptom som kan tyde på en rekke underliggende forhold. Imidlertid, i mange tilfeller, avleder sterk urinlukt på egen hånd over tid.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan sterk urin lukt potensielt være forårsaket av dehydrering, urinveisinfeksjoner, spise visse matvarer som asparges og nyre eller blære infeksjon.

Symptomer

Hvis sterkt luktende urin er ledsaget av andre symptomer som en brennende følelse mens urinering, kan det tyde på en urinveisinfeksjon eller urinveisinfeksjon.

Time Frame

The Mayo Clinic sier at urin lukt er ofte forbigående og ikke indikere en alvorlig sykdom, men hvis det varer lenger enn noen få dager, eller hvis du er bekymret for det, må du kontakte legen din.

Forebygging

Opphold godt hydrert mens du trener og unngå dramatiske endringer i kosthold kan bidra til å forhindre illeluktende urin.

Betraktninger

Ifølge National Library of Medicine, kan sterkt luktende urin som et resultat av dehydrering være konsentrert urin og har en ammoniakklignende lukt.

Slik fjerner stygg lukt fra hendene

Folk får løk, hvitløk eller fisk lukter på hendene mens du lager deilige måltider, og det virker umulig å få lukt til å forsvinne. Det er imidlertid noen meget enkle måter å fjerne de lukter.

Bruksanvisning

•  Kjør hendene under kaldt vann fra springen. Vannet trenger ikke å være overdrevent kaldt, men ikke bruk varmt.

Hell en generøs mengde salt, gjerne havsalt, inn i hendene dine.

Gni hendene sammen som om du var skummende såpe. Betale hensyn til området under neglene.

Skyll grundig under kaldt vann.

Hvis du fortsatt oppdager en lukt, noe som er svært uvanlig, gni våte hender på en rustfritt stål element, som dele av en stålvask.

Tips og advarsler

  • Det kan være nødvendig å bruke en neglefil for å rense eventuelle uoppløst salt ut fra under neglene.

Hvordan bli en Stink Bug Smell Off Your Fingers

Hvordan bli en Stink Bug Smell Off Your Fingers


Stinke feil er harmløse insekter som er saktegående og sykdomsfri. Men den største trusselen de utgjør for de som har boliger de bor er at de avgir en stinky lukt, når de føler seg truet eller under angrep. Hvis du tilfeldigvis å squash en stinker bug, være forberedt på det stygg lukt å somle på fingrene. Mens lukten ikke vil vare evig, vil du ønsker å fjerne den så snart som mulig.

Hvordan bli en Stink Bug Smell Off Your Fingers

En DAB litt tannkrem på fingrene, og gni dem sammen kraftig. Tilsett litt vann for å lage en skum. Vaske hendene i varmt vann, etter 1 til 2 minutter av å gni huden med tannkrem.

Hell saften fra en sitron i en bolle. Tilsett en dråpe av varmt vann til løsningen for å fortynne sitronsaft litt. Plasser fingertuppene inn i løsningen. La fingertuppene i bollen i minst 1 minutt. Vær forsiktig - dette vil svi hvis du har noen kutt på fingrene.

Hell 1 ss. eddik i en bolle med vann. Sug fingertuppene i eddik. La hendene soaking i eddik i 2 til 3 minutter.

Scrub hendene med mild såpe. Få et godt skum, og fortsett å vaske hendene hele dagen frem til lukten er borte.

Hvordan Stopp urinveisinfeksjoner fra MS

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som fører til at pasienten kan bli mye mer mottakelige for infeksjoner av alle slag. Urinveisinfeksjoner (UVI) er overmåte farlig i MS-pasienter. Ubehandlet UVI kan føre til nyre infeksjoner, som kan være dødelig. MS-pasienter bør være årvåken om deres urin helse.

Hvordan Stopp urinveisinfeksjoner fra MS

•  Drikk rikelig med væske. Vann er kroppens naturlige cleanser. For inkontinente pasienter, det kan virke dumt å drikke mer vann, men holder urin i blæren bare forverrer en UTI. Drikk minst åtte til ti glass vann om dagen-mer hvis det er enda et snev av en UTI.

Drikk tranebærjuice eller ta tranebær kosttilskudd. Tranebær er bra for urin helse. The National Kidney Foundation faktisk bifaller noen merker av tranebærjuice. Hvis du ikke liker smaken av tranebærjuice, se inn tranebær piller, som er tilgjengelig på de fleste stoff og helsekostbutikker.

Ta 1000 mg C-vitamin daglig. I tillegg til sine andre helsefordeler, hjelper Vitamin C senke pH-verdien i urinen. En lavere pH vil resultere i en mer sur urin, forårsaker at bakterier for å dø. Hvis du tar tranebær piller, bør du sjekke etiketten for å se om de inneholder vitamin C også. Noen gjør det, så du må ta færre Vitamin C piller.

urinere etter seksuell aktivitet. Seksuell aktivitet, spesielt samleie, kan tvinge bakterier inn i urinrøret. Urinering etterpå vil skylle at bakterier fra systemet og bidra til å hindre smitte.

Hold katetersider ren. Alle kateter- iseres MS-pasienter og deres omsorgspersoner bør være svært årvåken om kateter renslighet. En skitten kateterstedet kan føre til mer enn en enkel urinveisinfeksjon. Katetre bør overvåkes nøye av pleiepersonell og skiftes regelmessig.

Etter badet, alltid tørke forfra og bakover for å holde fra å bevege seg bakterier fra anus til vagina. Så mange som 85 prosent av UVI er forårsaket av bakterier som E. coli, som er til stede i tarmen. Når denne bakterien er lov til å vandre opp i kjønnsorganene til vagina, er en UTI en nær sikkerhet. Tørke forfra og bakover, ikke bare hindrer dem bakterier fra å flytte opp, men hjelper også fjerne eventuelle spor som allerede er der.

Hint

  • For pasienter med en tranebær allergi, blåbær er også en god kilde til den garvesyre som bistår med UVI.
  • Paralyserte MS-pasienter kan ikke føle den brennende følelsen av en UTI. I dette tilfellet bør urinen alltid undersøkes for skydekke, en stygg lukt eller blod. Rapportere disse symptomene til legen din så snart som mulig slik at en urinanalyse kan utføres.

Hvordan identifisere symptomer på Gastritt Betennelse

Gastritt er en betennelse i mageslimhinnen. Denne betennelsen fører til fôr for å utvikle sår, som muligens utvikle seg til smertefulle magesår. Utbruddet av gastritt skjer plutselig i noen tilfeller, og i andre, det kommer på etter hvert. Her er noen symptomer på gastritt.

Hvordan identifisere symptomer på Gastritt Betennelse

Hvordan identifisere symptomer på gastritt

Boblende magen. Hvis du oppdager en pågå problem med magen opprørt ledsaget av smerte, kan det være lurt å holde styr hvis problemet ditt er mat relatert eller muligens gastritt.

Hyppige fordøyelsesproblemer. Alle på et eller annet tidspunkt har en bout med dårlig fordøyelse; Men hvis du merker at du hele tiden tar fordøyelsesbesvær medisiner uten store lettelse problemet er muligens alvorlig.

•  Redusert appetitt. Spise mindre på grunn av kronisk magesyke, smerte og kvalme er et annet symptom på gastritt.

stikkende smerter. En beskrivelse av gastritt smerte er en som ser ut til å gå rett gjennom kroppen din fra foran til bak. Smerten begynner i øvre venstre del av kroppen din og utstråler gjennom ryggen.

Oppkast opp uvanlig substans. Oppkast opp et stoff som er klar, grønn, gul, smykket med blod eller alt blod er et tegn på en alvorlig mage betennelse som trenger øyeblikkelig legehjelp.

Lær uvanlig gastritt symptomer. Noen mindre vanlige symptomer på gastritt er svett med en rask hjerterytme, kortpustethet, brystsmerter. Andre mindre vanlige symptomer er blodig avføring, eller veldig stygg luktende avføring.

Hvordan eliminere kroppslukt

Kroppslukt er en pinlig hendelse. Det kan utstøte deg fra dine venner, klassekamerater, lagkamerater og knuser. En mild lukt fra tid til annen er det normale. Men en sterk og stygg stank som synes å flykte fra kroppen din er ofte ikke. Det kan være et resultat av sanitær vaner eller kosthold.

Hvordan eliminere kroppslukt

Bade en gang om dagen. Skrubb for minst tre til fem minutter over hele kroppen din. Selv skrubbe de hardt for å nå steder. Bruk rikelig med såpe, sjampo og balsam. Sørg for å tørke av helt og sette noen hyggelig, mildt parfymert lotion på.

Bruk deodorant hver dag. Det bør ikke være for sterk eller musky, og du bør bruke den til tørre armhuler. Hvis du setter på cologne, også sørge for at det ikke kolliderer med deodorant eller lotion.

Skift klær når du har brutt en svette i dem. Ikke la svetten tørr på deg. Også, bare skifter klær hver dag generelt, spesielt undertøy og sokker. Bruk bomull klær eller pustende stoffer.

Spis mat som ikke har sterke krydder som karri, løk, hvitløk eller spisskummen. Prøv å spise mer greener og spinat, og tygge på mynte garnityr eller persille.

Skjær ut alkohol og koffein i livet ditt, som de kan bidra til forsterket svetteproduksjonen. Stress kan også forårsake overflødig svetting samt dårlig ånde. Prøv å slappe av med litt aromaterapi eller en hyggelig massasje.

Puss tennene minst to ganger om dagen. Hvis du røyker, slutte å røyke.

Hvordan stoppe svette Unødig

Det kalles hyperhidrose, og det er en tilstand som resulterer i overdreven svetting. Bare om lag 1 prosent av befolkningen har tilstanden, selv om det kan være høyere ettersom folk flest ikke vet at de har det. Tilstanden oppstår uten at personen gjør noe fysisk trening og utbruddet kan være tilskrives stress.For eksempel, er du på et viktig jobbintervju, og du plutselig begynner å svetter voldsomt, selv om du har sittet stille på noens skrivebord. At svetting skaper bakterier som fører til en stygg lukt. Det er noen ting du kan gjøre for å stoppe svette unødvendig.

Hvordan stoppe svette Unødig

Prøv sterke over-the-counter antiperspiranter hvis du har et mildt tilfelle av hyperhidrosis. Noen mennesker har funnet ut at de kan holde svette i sjakk, selv om denne behandlingen ikke vare veldig lenge. Hvis du er ute etter noe mer effektivt, spør legen din for å foreskrive en kraftigere antiperspirant. Resept antiperspiranter kan omfatte garvesyre, aluminium heksahydrat eller formalin, og de skal anvendes flere ganger hver dag. I noen tilfeller, kan de forårsake ubehag i huden, og de kan bli mindre effektiv etter en kort periode, så vel. Dersom svetting fortsetter etter bruk av disse aktuelle medisiner, snakk med legen din om andre rettsmidler.

•  Behandle den underliggende årsaken til svette. Hvis dine svettetokter skyldes primært av angst eller en annen type psykisk lidelse, kan din lege bestemme seg for å angripe problemet ved forskrivning antianxiety medisinering. Andre mulige rettsmidler inkluderer NSAIDS, kalsiumkanalblokkere og andre. Forstå at hver av disse stoffene kan føre til munntørrhet, problemer med vannlating og tåkesyn. For disse grunner, bør legen holdes à jour med eventuelle endringer i din tilstand.

Spør legen din om andre måter å forlenge hyperhidrose remisjon. Han kan fortelle deg om en prosedyre kalt Iontoforese hvor pasienten får en lav dose av elektrisitet i hans hender, føtter eller armhulene mens han ligger under vann. Denne prosedyren er trygt, men det er ganske dyrt og kan føre til at noen hudirritasjon. Det samme kan sies om botox injeksjoner, funnet å være effektiv med hyperhidrosis.

Vær oppmerksom på at ingen av disse behandlinger er permanent, og at medikamenter må tas kontinuerlig for å være effektivt. Kirurgi er den eneste permanente løsningen for hyperhidrosis. Under ett scenario, vil kirurgen fysisk fjerne uakseptable svettekjertlene, og som vil signalisere slutten på de fleste problemer med hyperhidrosis. I tillegg, er lovende arbeidet ved Mayo Clinic blir gjort for å blokkere signaler til svettekjertlene fra hjernen.

Hvordan diagnostisere Foot Pain

Hvordan diagnostisere Foot Pain


Føler behov for å diagnostisere foten din smerte? Du er ikke alene. En undersøkelse av den amerikanske podiatric Medical Association gav mer enn halvparten av voksne amerikanere har alvorlig foten smerte. Om fire i ti amerikanerne sier såre føtter begrenser deres aktiviteter. Her er en titt på hvordan å diagnostisere noen av de vanligste årsakene til fots smerte, med noen notater på når du skal søke hjelp.

Hvordan diagnostisere Foot Pain

•  Gjennomgå aktiviteter. Plutselig foten smerte etter tung trening eller lange turer kan bety en skade på grunn av stress eller overdrive. Behandle smerte med is, hvile og aspirin eller annen smertestillende. Hvis smertene varer mer enn noen få dager, kan du ringe en lege eller podiatrist.

Pinpoint din smerte. Pågående stivhet og smerter i ledd og tær kan bety at du har leddgikt. En betent eller smertefull hæl kan indikere hælspore. Smerter langs buen på foten kan resultere fra plantar fascitis, en vanlig betennelse i foten sener. Uvanlige støt på noen del av foten kan bety bein gnisse mot huden på grunn av dårlig tilpassede sko eller skjelettproblemer. Noen langsiktig foten smerte kan indikere sirkulasjonsproblemer, nerveskader eller benbygning feil. Igjen, se en MD eller podiatrist hvis smertene vedvarer.

Kjenn dine negler. Misfargede, smertefulle negler kan indikere en soppinfeksjon. Negler som vokser inn i huden rundt dem, kjent som inngrodde tånegler, kan skyldes skader, sopp eller skjelettproblemer. Se din lege eller podiatrist for behandling av skadede eller stygge negler.

Test tærne. Hvis stortåa gjør vondt og skrår bort fra de andre tærne, kan du ha en Hallux valgus. Dette er en genetisk tilstand forverret av dårlig tilpasset sko. Bøyde eller brettede tær kan også indikere hammertoe, forårsaket av dårlig muskelstyrke og press på foten. Kirurgi kan hjelpe disse forholdene.

Skann huden din. Skjellende eller kløende hud kan skyldes soppinfeksjoner. Den vanligste er kjent som fotsopp. Å behandle, vaske føttene daglig med såpe og varmt vann. Tørk føttene nøye. Sørg for at dine sko og sokker er tørr og ren. Gå til legen din hvis tilstanden ikke blir bedre. Smertefulle liktorn eller hard hud kan bygge opp på grunn av press fra tettsittende sko. Hold huden dekket med en myk bandasje for å redusere trykket. Så myke opp huden med lotion eller soaking området i varmt vann og Epsom salter. Blemmer resultere fra huden friksjon. Ikke pop dem - dette kan føre til infeksjon. Hold blemme dekket av en bandasje før det gror. Hvis en hud skade blir infisert, kan du se en lege så snart som mulig.

Hint

  • Dårlig tilpassede sko forårsake mange fotproblemer. Hvis du regelmessig opplever foten smerte, kan en endring av skotøy hjelpe.

Årsaker til Toe Nummenhet

Nummenhet i tærne kan være en smule irriterende, midlertidig tilstand eller kan være en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand. Årsakene til nummenhet i tærne omfatter kroniske medisinske lidelser, livsstilsfaktorer og miljømessige eksponeringer. Vurdere denne informasjonen fra American Academy of Family Physicians og Mayo Clinic om årsakene til tå nummenhet.

Dårlig holdning

Hvis du sitter med anklene krysset eller med en fot under din rumpe, kan du oppleve nummenhet i tærne.

Trange sko

Selv om høye hæler og spisse toe sko kan være attraktiv, kan de constrict tærne og forårsake nummenhet.

Perifer nevropati

Nummenhet i tærne som er ledsaget av en brennende eller prikkende følelse i føttene, hender eller fingre kan være et resultat av perifer neuropati.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati kan føre til nerveskader i ekstremiteter som et resultat av dårlig sirkulasjon relatert til dårlig forvaltet diabetes.

Neuroma

En svulst på en av nerver av tærne kalles en neuroma og kan føre til tå nummenhet og smerter mens du går.

Koldbrann

Koldbrann i tærne kan skyldes infeksjon i et sår eller ubehandlet diabetes og kan føre til tå nummenhet, misfarging av huden og en stygg lukt.

Frostbite

Dersom nummenhet i tærne skjedde etter å ha vært ute i kaldt vær, kan du ha frostskader, som krever øyeblikkelig medisinsk behandling.

Remedy for Spider årer

Stygge edderkopp årer forårsake forlegenhet, holde lider i lange bukser og skjørt på de varmeste dagene. Ifølge National kvinner Health Information Center, ca 50 til 55 prosent av kvinner og 40 til 45 prosent av menn i USA har noen form for vein problem. Mens det er ingen effektiv hjem rettsmidler for edderkopp årer, til legen din kan utføre flere behandlinger redusere forekomsten av disse årene.

Identifikasjon

Kalt "edderkopp" årer, fordi de ofte ser litt ut som et edderkoppnett, vises disse røde eller blå årer like under overflaten av huden. Edderkopp årer kan avslaget ut fra ett område, som et tre, eller vises som en serie med korte linjer. Disse årer er ofte funnet på beina eller ansikt.

Risikofaktorer

Ethvert forhold som setter større press på venene i bena kan bidra til dannelsen av edderkopp årer. Fedme, graviditet og stående på føttene for lange timer kan føre til disse årene, så kan effekten av hormoner og hormonelle prevensjonsmidler, for eksempel p-piller. Skade på huden, eksponering til solen, kan en historie med blodpropp eller svulster, og selv iført hofteholdere øke sjansene for å utvikle edderkopp årer. Spider årer tendens til å kjøre i familier, og hvis eldre familiemedlemmer har disse årene, er sjansen stor for at du etter hvert vil utvikle dem også.

Skleroterapi

Under sklerose, er en spesiell løsning injiseres inn i blodårene med en fin nål. Denne sklerose løsningen fungerer ved irriterer blodåre fôr, noe som får den til å svelle og deretter holde sammen, forsegling fartøyet. Over tid, blir blodkar arrvev og begynner å falme. Pasienter kan oppleve en nedgang i forekomsten av edderkopp årer med 50 til 90 prosent over en periode på flere måneder. Sclerotherapy er vanligvis utføres i legens kontor, og krever ikke anestesi. Etter skleroterapi, kan du oppleve røde flekker, stikkende, kramper eller blåmerker rundt injeksjonssteder. Brune linjer eller fin rød blodkar kan i utgangspunktet se ut rundt de behandlede fartøy, men den forsvinner. Større edderkopp årer kan kreve mer enn én behandling.

Laser Therapy

Laser kirurgi kan også brukes til å behandle edderkopp årer og er spesielt attraktivt for folk som ikke liker tanken på nåler. Laseren er rettet direkte mot edderkoppen vein, forårsaker venen å falme og til slutt forsvinne. Lasere forårsaker en følelse av varme og smerte, og du kan trenge flere behandlinger for å fjerne alle dine edderkopp årer. Laser behandling er mest vellykket i spider årer som er 3 mm i lengde eller mindre. Etter laser kirurgi, kan du oppleve rødhet eller misfarget hud på behandlingsstedet. Burns er en mulighet hvis laseren ikke er brukt fullstendig.

Forebygging

Mens behandling kan redusere forekomsten av disse årene, kan du fortsatt utvikle nye edderkopp årer. Det er et par ting du kan gjøre for å prøve å hindre nye årer fra forming, inkludert trener, iført solkrem på bena, å miste vekt hvis du er overvektig, unngå krysse bena eller stå i lange perioder av gangen og unngå klær som er stramt rundt lyske, ben eller midje.

Laser Choices for Spider Vein Treatment

Laser Choices for Spider Vein Treatment


Alle vil ha vakre, plettfritt ben. Edderkopp årer kan være stygge blemmer på noens ben og kan oppstå i alle aldre. De kan være forårsaket av mange ting, inkludert graviditet, vektøkning, bindende klær, soleksponering og langvarig sittende eller stående. Arv spiller også en rolle i hvorvidt en person utvikler edderkopp årer. Ifølge "Vein Directory," kvinner er fire ganger mer sannsynlig enn menn for å utvikle dem. Spider årer vanligvis ikke krever medisinsk oppmerksomhet (se referanser). De fleste velger å fjerne dem for kosmetiske formål. Laser behandlinger har blitt utviklet for å behandle denne tilstanden.

Nd YAG Laser

Ved behandling av edderkopp årer, er den mest brukte laser Nd YAG laser system. Dette systemet har en håndholdt komponent. Enheten har en avkjølende spiss for å lindre oppvarming som resulterer i ubehag for pasienten. Laseren er innstilt slik at den går gjennom huden uten å skade den, og føres inne for å varme opp blodet i løpet av de små fartøy. Denne oppvarming koagulerer blodet, noe som fører til at blodkaret til å kollapse. Etter hvert vil dette gro som kroppens eget system gjør unna med koagulert blod. Den synlige edderkopp vein vil forsvinne. Disse nye generasjonen laser systemer tillate en så presis levering at ingen omliggende vev er skadet.

Pulse Dye Laser

Den Pulsed dye laser brukes til mange typer hudsykdommer primært består av blod og blod vesselsm henhold til Johns Hopkins Medical Center (se referanser). Spider årer er en av hudsykdommer laseren er ofte brukt for. Denne laseren sender ut en lysstråle ved en spesifisert bølgelengde. Det fungerer mye på samme måte som Nd YAG Laser. Etter at helbredelse, vil venene ikke lenger være synlig.

Hva kan man forvente

Legen vil ta avgjørelsen om hvilken laser system er mest hensiktsmessig for dine edderkopp årer. Laserbehandling er gjort i et legekontor og de fleste behandlinger ta 15 til 20 minutter. Smertestillende medikamenter er vanligvis ikke gis. En topisk smertestillende middel kan bli administrert hvis nødvendig. Pasienter rapporterer en smellende følelse som blir poppet med en gummistrikk. Det er ingen ned-gang etter fremgangsmåten; kan pasienten tilbake til normale aktiviteter umiddelbart. En serie av behandlingen er vanligvis nødvendig. Antall behandlinger avhenger av alvorlighetsgraden av edderkoppen årer. Det anbefales å beskytte området behandles med laser mot sollys med en SPF30 lotion.

Inngrodd tånegl Behandlinger

Inngrodd tånegl Behandlinger


En inngrodd tånegl kan være svært smertefullt og kan bli smittet hvis den ikke behandles raskt. Ifølge American College of Foot and Ankle Surgeons, er uriktig spiker trimming den vanligste årsaken til denne tilstanden. Hvis fanget i de tidlige stadier, kan inngrodde tånegler med hell behandles hjemme.

Identifikasjon

En inngrodd toe spiker oppstår når kantene av tånegl vokse inn i huden på sidene av neglesengen. Når dette skjer, blir huden irritert og smertefull. En infeksjon kan utvikle seg dersom en del av neglen skjærer huden.

Symptomer

Symptomene inkluderer rødhet, hevelse og varme og smerter i tåa. Når en infeksjon oppstår, kan du legge merke til noen drenering rundt tå og en stygg lukt. Hvis du har en inngrodde toe spiker, kan kanten av neglen ser ut til å forsvinne inn i den omkringliggende hud.

Årsaker

Hvis du klippe neglene i en avrundet form, i stedet for å klippe dem rett over, er mer sannsynlig å vokse inn i huden kantene på neglene. Negler som er kuttet riktig, men er kuttet for kort kan også øke sjansen for en inngrodde toe spiker. Noen mennesker har negler som naturlig kurve nedover og til tross for forsiktig negle skjæring, disse menneskene fortsatt utvikle inngrodde tånegler. Buede negler oppstår vanligvis på grunn av en arvelig tendens eller effekten av trange sko. Hvis du har hatt traumer til tå i det siste, for eksempel stubbing din tå, kan det være sannsynlig å utvikle en inngrodde toe spiker. Andre årsaker er soppinfeksjoner og for stort press fra tærne på hver side av en tå. Hvis du har særlig kjøttfulle tær eller har et problem med hovne føtter, kan du være mer utsatt for å utvikle denne tilstanden.

Hjem Behandling

Hvis du har en inngrodde toe spiker, kan du være i stand til å redusere sjansen for infeksjon ved å dyppe foten i lunkent vann og masserer sidene av neglen fold. Denne prosedyren bidrar til å redusere betennelse i tåa. Etter tørking din tå, gjelder antibiotika krem. Hvis du har dårlig sirkulasjon, nerveskader i føttene, diabetes eller en annen sykdom eller tilstand som kan sette føttene i fare, bør du ikke prøve hjemme behandling, men bør oppsøke lege ved første tegn på en inngrodde toe spiker.

Medisinsk behandling

Hvis hjemme behandling svikter og tåen fortsetter å være smertefullt, betent eller intected, kan ønske å gå til legen din. Det første trinnet i behandling av conditon er forskrivning antibiotika for å løse en infeksjon hvis en hvis tilstede. Dersom spikeren har gjennomboret huden, kan legen din foreslå en in-kontor prosedyre for å fjerne den delen av neglen som forårsaker problemet. Fremgangsmåten kan innebære fjerning av en liten projeksjon av spikeren eller et større område om hele siden av spikeren er blitt inngrodd. I noen tilfeller, spesielt hvis inngrodde tå negler er et tilbakevendende problem, permanent fjerning av hele eller deler av neglen kan anbefales.

Hva er årsakene til dårlig ånde eller munn lukt?

Dårlig ånde, også kjent som halitosis, er en tilstand som vil påvirke de fleste voksne på ett eller annet tidspunkt, og kan ha åpenbare årsaker som dårlig munnhygiene eller tørr munn. Andre personer kan ha kronisk dårlig ånde, som kan være forårsaket av en rekke sykdommer, inkludert ikke bare mer alvorlige problemer med tennene, men også sykdommer som organsvikt, fordøyelsessykdommer og infeksjoner.

Dental Årsaker

Den mest åpenbare årsaken til dårlig ånde er dårlig munnhygiene. Trapped matrester rundt og i mellom tennene forblir bak, samle bakterier og bidra til dårlig ånde. Plakk fra bakteriell mat sammenbrudd samler seg på tennene og på tungen. Daglig munnhygiene inkludert pusse tungen vil bidra til å eliminere denne åpenbare kilden til dårlig ånde. Dårlig munnhygiene kan bidra til utvikling av gingivitt, hulrom og periodontal sykdom og forverring av halitosis. Kronisk munn lukt fra hulrom eller periodontal sykdom garanterer oppmerksomhet fra en tannlege.

Luftveis Årsaker

Luftveislidelser som for eksempel allergi og luftveisinfeksjoner kan føre til dårlig ånde. Allergier og allergi medisiner kan få en til å sove med munnen åpen om natten, tørker ut de muntlige membraner. Munntørrhet er en hyppig årsak til halitosis. Bihulebetennelse produsere drenering som kan ha en stygg lukt ved tømming ned i halsen og ved utpust. Bronkial, kan lunge og halsinfeksjoner også forårsake en stygg lukt fra spytt. Enhver type infeksjon skal behandles av en lege.

Kroniske sykdommer

Enkelte typer av kreft og andre metabolske tilstander kan forårsake vond lukt som skal slippes ut fra lungene og munn. Nyresykdom kan føre til dårlig ånde som lukter av ammoniakk og urea, som ligner på lukten av urin. Lever svikt kan føre til en fishy lukt, og diabetikere er kjent for å ha fruktig luktende ånde, noe som kan være ubehagelig på grunn ketoacidose. Kronisk magesår eller gastroøsofageal refluks kan også føre til dårlig ånde. Noen av disse forholdene er grunn til å søke medisinsk hjelp.

Livsstilsproblemer

Atferd som røyking og inntak av alkohol, kaffe eller bitter mat kan være en årsak til halitosis. Røyking og alkohol har åpenbart karakteristiske lukt, men begge kan også tørke ut munnen og bidra til periodontal sykdom. Kaffe bidrar til et surt miljø i munnen som fører til bakterievekst. Kaffe er også et kjent diuretikum, som vil bidra til tørr munn. Bitter mat som løk eller hvitløk og andre matvarer som skaper gass inneholder fytokjemikalier som er absorbert i kroppen og utvist fra lungene for så mye som 72 timer.

Tegn på menneskelige sirkulasjonssystemet problemer

Sirkulasjonsproblemer hos mennesker kan være forårsaket av en rekke faktorer og sykdom eller sykdomsprosesser. Noen av de vanligste er forårsaket av høyt blodtrykk, perifer sykdom og åreknuter, bare for å nevne noen. Å få forståelse for noen av de mest vanlige tegn og symptomer på en sirkulasjons problem kan oppfordre enkeltpersoner til å søke råd hos en familie helsepersonell for tidlig diagnose og behandling som kan meget vel forebygge større, mer alvorlige problemer i fremtiden.

Pain

I de fleste tilfeller er smerte som følger med en sirkulasjons-problemer forårsaket av utilstrekkelig oksygentilførsel til en bestemt del av kroppen, oftest ekstremiteter. I en vaskulær sykdom i beina, kan denne smerten merkes når du plasserer din fulle vekt på ett ben, for eksempel når du går i trapper. Smerte forårsaket av mangel på oksygen kan være skarpe og flyktig, men i mange tilfeller ofte genererer en kjedelig, bankende smerte og følelse av fylde eller tyngde i et ben.

Nerve Sensations

En individuell opplever blodsirkulasjonsproblemer kan også vise noen nerveskader fordi trange eller engorged blodkar kan publikum eller klemme nerver. Slike skilt er ofte føltes som nummenhet, prikking eller svakhet i en ekstremitet. I mange tilfeller der nervene er rammet av en sirkulasjons problem, kan armen eller beinet også føle seg kald og med endre farge avhengig av graden av blodtap, til en blålig eller mørk rød farge, ligner på en alvorlig blåmerke.

Hjerte Issues

Alle som lider av avbrutt blodstrømmen til eller fra hjertemuskelen kan også oppleve symptomer som smerter i skuldre eller nakke, en følelse av press eller klemme i brystet, samt en følelse av svimmelhet eller ørhet som produserer angst. Uregelmessig eller avbrutt blodstrømmen i hjertemuskelen kan også føre til en rask og hopper hjerterytme, kvalme og svetting. Forhold som angina er flyktig, mens smerter og symptomer forårsaket av et hjerteinfarkt er kontinuerlig.

Åreknuter

Åreknuter er vanlig hos personer som er på beina mesteparten av tiden. Årer bære deoxygenated blodet tilbake til hjertet og lungene, men kan bli forstørret og fortykket på grunn av skadet ventilene i venene som regulerer blodstrømmen. Åreknuter oppstår når blodstrømmen snur på grunn av feil på disse ventilene, skaper opphoping av blod i venene og til slutt forårsaker skade på veggene i venen. Symptomer på åreknuter inkluderer stygge tråder av blåaktig årer som kan ses oftest i bena og rundt knærne. Ben og føtter ofte føles tungt og prikke med smerter som kan også føre til kramper.

Aterosklerose

Åreforkalkning er en tilstand forårsaket av trange eller tilstoppede arterier som hindrer blodet fra å levere livsviktig oksygen til vev og organer. Aterosklerose kan oppstå i hjertemuskelen, i arteriene som fører til armer og ben og til hjertet. Oftest symptomer på blokkerte eller innsnevrede arterier inkluderer knusing smerter i brystet, hvis hjertet er berørt, nummenhet og kribling, samt smerter i ekstremiteter eller talevansker eller utydelig tale, og nummenhet eller svakhet i andre deler av kroppen hvis arteriene i hjernen blir påvirket.

Milde Anfall Symptomer

Milde beslag er vanligvis de beslag som bare påvirker en ganske liten del av hjernen. Petit Mals er en av de mer vanlige "mild" typer anfall, men du kan også lider av en tinninglappen eller enkle partielle anfall, som begge er vanligvis mye mindre alvorlig enn andre beslag. Siden disse beslag kan være ganske subtil natur, kan det være vanskelig å vite hvorvidt en person er faktisk opplever en. Det finnes imidlertid en rekke synlige symptomer.

Auras

For noen mennesker, er et anfall ofte innledes med det som kalles en aura, som er en plutselig, noen ganger overveldende følelse. Auraen kan manifestere seg som et skifte i din følelsesmessige tilstand, forårsaker du å oppleve en uforklarlig frykt eller panikk. Det kan også bli tydelig gjennom en følelse av déjà vu, eller følelsen av at dette har skjedd før. Du kan selv begynne å oppdage en merkelig eller stygg lukt som ikke er der eller en merkelig eller ubehagelig smak langs tungen eller baksiden av munnen.

Etter anfallet har gått, kan du begynne å lide andre kognitive endringer. En kortvarig følelse av forvirring er trolig en av de mest vanlige, men du kan også lide en liten hukommelsestap, nemlig om eventuelle hendelser som finner sted under anfallet, eller en manglende kjennskap til anfall selv. Du kan selv oppleve en kort manglende evne til å holde fokus.

Ukontrollerte bevegelser

Et annet vanlig symptom på en mild anfall innebærer noen grad av ukontrollerte bevegelser. Disse kan være isolert til fingre eller hender, spørre dem til å nappe, tremor eller plukke. De kan også påvirke dine armer, forårsaker dem til å nappe, tremor eller rist.

Andre bevegelser

For noen mennesker, en mild anfall fører til andre kroppslige bevegelser bortsett fra fingre, hender og armer. Med nesten alle milde anfall, kan du oppleve en flagre av øyelokkene. Du kan også starte smacking dine lepper, tygge eller svelge kontinuerlig. Og som med noen av de andre symptomene, kan disse bevegelsene vare alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Kognitiv Change

Selv om en kognitiv endring kan skje både før og etter en mild anfall, er det også et symptom på beslaget selv. Mange ganger, vil du miste noen grad av bevissthet eller anerkjennelse av thawhat er rundt deg - folk, gjenstander eller selve rommet.

Fravær av bevegelse

Det er heller ikke uvanlig for en mild anfall, spesielt en petit mal, for å utløse et fravær av bevegelse. Du kan plutselig bli nesten helt stille. Dette er ofte ledsaget av en kort episode av stirrer, som varer alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Balanitis Treatment

Balanitis er en tilstand karakterisert ved betennelse i penishodet og forhuden. Den primære årsak til inflammasjon er dårlig hygiene, selv om det finnes en rekke andre årsaker, inkludert diabetes, infeksjon og til og med noe så enkelt som ikke er vasket av såpen etter bading. Behandlingen er avhengig av den underliggende årsak til inflammasjon og kan omfatte alt fra medikament til kirurgi.

Symptomer

Balanitis presenterer ofte med følgende symptomer: en rød, hoven forhud eller penis, spesielt på hodet; utslett på penishodet; et utslipp som er stygg luktende som ofte ledsaget av en innstramming av forhuden; og lokalisert smerte og kløe på penis og forhuden. Hvis du opplever noen av symptomene, søke medisinsk hjelp umiddelbart, da mangel på behandling kan føre til progresjon av tilstanden. I tillegg kan det symptomene være en indikasjon på en langt mer alvorlig underliggende tilstand.

Behandling

Det første trinnet i behandlingen balanitis er å finne den underliggende årsaken. Hvis som følge av en fungal eller bakteriell infeksjon, kan behandlingen omfatte orale eller topiske antibiotika eller antisopp medisiner. Andre mulige måter å behandle betennelse inkluderer aktuelle steroider og antiseptiske midler, eller en kompress som består av fortynnet eddik, Burow løsning eller kaliumpermanganat. Lokale steroider bør bare brukes i en kort periode, ikke mer enn tre eller fire dager, og seponering av deres bruk kan føre Balanitis symptomer til å blusse. Dette er ofte et resultat av steroid avhengighet. Hvis tilstanden ikke reagerer på disse behandlingene eller om det er tilbakevendende, er det beste alternativet omskjæring, kirurgisk fjerning av forhuden.

Forebygging

Den beste måten å sikre balanitis er tilstrekkelig behandlet og for å hindre at det skjer i første omgang er å praktisere god hygiene. Alltid holde penis tørr, og vaske under forhuden for å hindre bakterier fra å samle inn, noe som kan føre til infeksjon. Dette oppnås gjennom å trekke tilbake forhuden for å avsløre penishodet og vask forsiktig med varmt vann. ikke bruk såpe, da dette kan irritere huden. Før du slapper av forhuden og returnere den til det normale posisjon, tørke penishodet av grundig.

Vene nedleggelse Behandlinger

Vene nedleggelse er en vanlig måte å behandle tilstander som forårsaker store stygge årer. Det er flere alternativer tilgjengelige, og de blir ofte brukt for behandling av åreknuter eller edderkopp årer. Gitt det store antallet av mulig vene nedleggelse eller kirurgiske teknikker, er den typen som brukes avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og hva legen anbefaler som den beste mulige alternativet.

Skleroterapi

Sclerotherapy er en prosedyre som brukes til å slå den berørte venen til arrvev, forårsaker den til å lukke opp. Det oppnås ved injeksjon av en oppløsning (enten saltløsning eller en kjemisk) direkte inn i venen som får den til å arret. Det er en svært effektiv prosedyre og vanligvis gjort på kontoret til legen din. Anestesi blir ikke brukt, og i de fleste tilfeller bare fremgangsmåten må utføres en eller to ganger for effektivt å lukke venen. Etter prosedyren, vil venen begynner å slite i løpet av et par uker.

Kirurgiske alternativer

I noen tilfeller kan kirurgisk fjerning brukes som et alternativ til eller i forbindelse med venen lukking. Disse inkluderer:

Vein stripping, som innebærer fullstendig fjerning av en lang åre gjennom en rekke små snitt gjort i beinet. Fremgangsmåten og utgivelsen alt skje på samme dag, og det er minimal restitusjonstid. Fjerning av venen forårsaker ingen sirkulasjonsproblemer heller, som de større venene i beinet plukke opp slakk.

Ambulerende phlebectomy, som innebærer fjerning av mindre årer gjennom små punkteringer gjort på benet. Anestesi ligger bare på plasseringen av punktering, og liker vene stripping, det er gjort som et poliklinisk prosedyre. Gjenopprettingstiden er rask, og det er minimal arrdannelse.

Endoskopisk vein kirurgi, som brukes kun i tilfeller hvor leggsår har utviklet. Den involverer anvendelse av et lite kamera settes inn i blodårene til å lukke og deretter fjerne dem gjennom små snitt. Som alle de andre kirurgiske inngrep, det også, er utført på poliklinisk basis.

Andre prosedyrer

Et kateter-assistert vene lukkeprosedyren involverer bruk av tynne rør som er satt inn i det berørte venen som deretter oppvarmet ved tuppen. Som legen trekker kateteret langsomt ut, den oppvarmede tuppen forårsaker venen å arr og sammenbrudd, noe som resulterer i en lukket og forseglet vene. Det er vanligvis ansatt bare i tilfeller der venen anses stor.

Laser kirurgi er en nyere teknologi som brukes av leger for å lukke mindre åreknuter eller edderkopp årer. Den involverer anvendelse av en konsentrert og kraftig laser for å sende pakker med lys til venen, slik at den langsomt blekne og forsvinne med tiden. Det er den mest minimal invasiv av alle prosedyrer.

Care of Chest Tubes

Bryst rør er satt inn i brystveggen til en pasient for å muliggjøre drenering av væske eller blod fra lungene, eller for å tillate innesperret luft å unnslippe. Brukes til behandling av slike tilstander som en kollapset lunge eller å kontrollere blødning i brysthulen, sier University of Maryland Medical Center at brystet rør er vanligvis venstre inn til røntgen eller MR viser en ren lunge og brysthulen, uten fordrevne fluider igjen å bygge opp.

At Home

Når det er en åpning fra innsiden av kroppen til utsiden, er du på økt risiko for infeksjon og komplikasjoner. Når du er utskrevet fra sykehus eller poliklinisk prosedyre med en kiste tube, er det visse krav til å holde røret rent og unngå alvorlig infeksjon. Vanligvis en sykepleier vil vise deg på sykehuset eller på hjemmebesøk hvordan du skal ta vare på slangen og å sørge for at det ikke er noen infeksjon. Du vil lære å holde bandasjer tørr og hvordan du kan være sikker på at røret er drenering slik det skal. Hun skal vise deg hvordan du rengjør slangen og bag, og når og hvordan du kan endre posen når den er full.

General Care

Alltid sørge for at den røde pilen på røret peker i riktig retning. Du kan se dette fra pilen på slangen selv; pilen må alltid peke til posen for å sikre at væske ikke kommer tilbake i brystet. Av samme grunn, sørg for at posen holdes under midjen din.

Hvis du har å hoste, dekke røret med et stort håndkle eller pute og deretter hoste. Dette vil beskytte slangen og holder den løsner ved kraften av hoste. Når du tar en dusj, sørg for at røret er dekket med plastfolie for å hindre den fra å bli våt.

Ta kontakt med din lege umiddelbart

Kontakt legen din umiddelbart hvis du merker pus eller en stygg lukt kommer fra innstikkstedet, da dette i en indikasjon på infeksjon. Andre situasjoner omfatter plutselige pustevansker, økte smerter eller smerter som du ikke hadde før, eller en høy feber (mer enn 101 ° F).

Hold et våkent øye på slangen. Hvis du oppdager lekkasje rundt innstikkstedet, hvis du ser blod i slangen eller veske eller på innstikkstedet, ring din lege. Hvis du ser rødhet rundt innstikkstedet, eller oppleve sårhet eller hevelse, bør du oppsøke lege så snart som mulig, da dette indikerer alvorlig infeksjon.

Hvis røret kommer ut helt, ringe etter hjelp umiddelbart. Hvis det er etter stengetid, ring 911 og har EMTs svare. Plasser en ren kompress over innstikkstedet og trykk godt. Ta målt åndedrag og ikke få panikk.

Foot cyst kirurgi komplikasjoner

En cyste, også noen ganger referert til som en ganglion masse, er en sekk som inneholder vev som er likeledes omgitt av en type vev som kalles epitel. Cyster inneholder ofte en semi-væske eller et fluid, og de kan utvikle seg på mange områder av foten. Ifølge Premier Podiatry, kan foten cyster noen ganger utvikle for ingen grunn, men traumer til foten kan også føre til utvikling av en fot cyste. Pasienter med kirurgi for sin fot cyster bør være oppmerksom på at foten cyste kirurgi komplikasjoner kan oppstå. For å hindre at foten cyster oppstår igjen, excising dem kirurgisk er vanligvis det beste alternativet.

Tilbakefall

Ifølge Surgery.com, kan ganglion foten cyster oppstår på nytt etter at de har blitt fjernet i om lag fem prosent til 15 prosent av pasientene. Dette skjer vanligvis når cyste ikke ble fjernet helt. Hvis cyste har røtter, må disse to fjernes helt for cyste å bli helt borte.

Infeksjon

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter utvikle en infeksjon som en komplikasjon av foten cyste kirurgi. Hvis en infeksjon oppstår, vanligvis påvirker det øverste laget av huden der snittene ble gjort. Ifølge Healthsquare, kan tegn på en infeksjon er hevelse, rødhet, pus, rød striper eller en stygg lukt som fører fra maskene. I de fleste tilfeller når infeksjonen blir behandlet raskt, ingen andre komplikasjoner utvikle.

Overdreven Hevelse

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter oppleve overdreven hevelse etter å ha en fot cyste fjernet. Denne komplikasjonen av foten cyste kirurgi kan være spesielt belastende for noen pasienter, og det kan kreve ytterligere behandling. Pasienter som opplever denne komplikasjonen kan ofte bidra til å lindre den ved ising den flere ganger om dagen ved 15-minutters intervaller, og ved å holde den innpakket.

Nerve Damage

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, er nerveskader en potensiell fot cyste kirurgi komplikasjon. Denne komplikasjonen er sjelden og oftest rammer pasienter der, som kronisk smerte, og nummenhet og prikking i den berørte foten.

Bivirkninger

Pasienter som har hatt foten cyste fjerning kirurgi kan oppleve hevelse, smerte, prikking eller nummenhet etter operasjonen, ifølge Mount Nittany Medical Center. Disse bivirkninger av foten cyste kirurgi kan vare i flere uker. Disse bivirkningene har en tendens til å avta med tiden, og etter et par dager bør de ikke i stor grad forstyrre pasientens evne til å gå.

Genital hudproblemer

Det finnes mange typer problemer som kan forårsake kjønns hudproblemer. Noen er knyttet til dermatitt, ikke -venereal infeksjoner, veneriske infeksjoner og soppinfeksjoner. Disse problemene kan være svært ubehagelig for den enkelte og pinlig. Noen av disse hud problemer kan påvirke sexlivet ditt liv, relasjoner, selvbilde og selvfølelse.

Dermatitis

Dermatitis er en genital hudproblemer preget av en raskt voksende utslett som kan bli blemmer og hovne. Dermatitt kan fjerne raskt eller vare i lang tid. Det er ofte tykk, mørk og kløende. Noen typer betennelse påvirker kjønnsorganene er lichen simplex at resultatene fra rubbing og skrape, atopisk dermatitt som er relatert til høysnue allergier, irriterende kontakteksem som skyldes fuktighet og urin og allergisk kontakteksem forårsaket av parfyme eller gummi allergier.

Ikke-veneriske hudproblemer

Noen av de ikke-veneriske problemer ofte sett i underlivet er koker som er dype, hår brak infeksjoner og follikulitt, som er overflate hår brak infeksjoner. Også sett er impetigo, som er skole sår, og erythrasma, som er mørke brune flekker. Hos kvinner er bakteriell vaginose sett der det er en overvekst av normal bakterie. Også jock kløe er vanligvis sett i underlivet hos menn og preget av et utslett som klør.

Veneriske hudproblemer

Noen ofte sett veneriske hudproblemer er herpes, preget av sår som lesjoner, og kjønnsvorter som kan se ut som blomkål. Disse er virus-infeksjoner. Noen andre seksuelt overfør veneriske problemer er gonoré, som har en grønn puss; trichomoniasis, som har en gul pus og stygg luktende utslipp; og syfilis, som har en smertefull sår når det først ser ut. Parasittiske infeksjoner som kjønnshår lus og skabb er også sett ofte.

Behandlinger

De behandlinger for disse hudproblemer vil avhenge av hva som forårsaker irritasjon eller infeksjon. Hvis det er et utslett med kløe, så kremer kan brukes. Infeksjoner behandles med antibiotika og ting som vorter kan trenge å bli frosset ut eller fjernes kirurgisk. Avhengig av problemet, kan noen hjemme behandlinger som is hjelpe med smerter og betennelser.

Forebygging / løsning

Forebygging kan beskytte mot mange genital hudproblemer. Holde huden fuktig med allergivennlige lotions kan hjelpe. For å forhindre at enkelte typer genital hudproblemer, ikke ha ubeskyttet sex, praktisere god hygiene, tørk deg godt og la underlivet for å få luft.