Digidexo.com

Hvordan kan jeg kutte kolesterol uten å miste vekt?

Høyt kolesterol er en helsetilstand som kan føre til blokkerte arterier, som igjen øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvis du er heldig å overleve enten en av disse episodene, har du fortsatt risikerer delvis lammelse eller skade på hjertet ditt. Det er det som gjør kutte kolesterol så viktig. Dette kan oppnås uten å tape vekt.

Kaloriinntak

For å gå ned i vekt, må du redusere inntaket av kalorier. Dette er en vanlig fremgangsmåte som kan benyttes for å senke kolesterol så vel. Men hvis du ikke ønsker å gå ned i vekt, la kaloriinntaket ditt akkurat der den er.

Trening

Trening er terapeutisk til kroppen i en rekke måter. Det kan bidra til å øke omfanget av bevegelse, fremme bedre sirkulasjon, styrke bein og, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, kan det også bidra til å senke kolesterolnivået. Øvelse i 30 minutter om dagen. For å unngå å miste vekt, men likevel få kolesterolsenkende fordelene ved trening, holde intensiteten moderat. Turgåing er et godt eksempel.

Restriction

Unngå mat som er høy i kosttilskudd kolesterol, mettet fett og transfett. Egg, fete meieriprodukter, frityrstekt mat, bearbeidet kjøtt og kommersielle bakevarer som har hydrogenerte oljer er alle eksempler på høy kolesterol matvarer for å unngå.

Løselig fiber

Fiber kommer i løselig og uløselig former. Ifølge American Heart Association, kan matvarer som er høy i løselig fiber bidra til å senke kolesterolet. Matvarer som inneholder mye løselig fiber inneholder erter, bønner, havregryn, havrekli, eple papirmasse, sitrusfrukter, bygg og ris kli.

Fisk

Kaldt vann fisk inneholder en omega-3 essensielle fettsyrer. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan denne type fett bidra til å redusere kolesterolnivået. Fisk som er høy i omega-3 fettsyrer er laks, kveite, tunfisk, sardiner, makrell og sild.

Vaner

Røyking er en vane som ikke bare fører til skade på lungene dine, men det kan også føre til skader på blodårene dine og føre til forhøyet kolesterolnivå. Gi opp røyking å kutte kolesterolet.

Medisiner

Hvis livsstilsendringer ikke føre kolesterolnivået til å gå ned, kan du snakke med legen din om å få en reseptbelagte medisiner. Statiner, fibrater, gallesyre bindende harpiks og niacin er alle eksempler på disse.