Digidexo.com

Dietter for å forebygge kreft

Kreft er en av de få skremmende sykdommer som moderne vitenskap har mislyktes i å tilstrekkelig erobre. Dermed er det opp til deg som individ å stable dekk i din favør mot å utvikle dette ofte dødelig sykdom. Heldigvis har du mange verktøy til disposisjon for å bekjempe muligheten for kreft, inkludert kosthold, mosjon og livsstil valg-og utdanne deg selv om disse alternativene bør være av fremste bekymring. Les videre for å lære noen tips om å bygge en diett som kan avverge kreft.

Monitor fettinntaket

Ifølge Harvard School of Public Health, kosttilskudd mengder fett er ikke nødvendigvis så farlig som kvaliteten på fett forbrukes. For å unngå unødig risiko for kreft, eliminere forbruket av transfett og begrense inntak av mettet fett. Hold mettet fett til en tredjedel eller mindre av din totale fettinntak, med de to andre tredjedeler består av sunn mono og flerumettet fett.

Reduser inntak av kjøtt

Ifølge ikke-for-profit "Cancer Project," vegetarianere har i gjennomsnitt omtrent halvparten av risikoen for å utvikle kreft i forhold til rovdyr. Mens helt eliminere kjøtt fra kostholdet ditt kan være litt ekstrem, kan du fortsatt øke sjansene dine ved å redusere kjøttforbruket helt eller å være forsiktige med hvilke typer kjøtt du spiser. Hold deg til hvitt kjøtt som kylling og kalkun, som rødt kjøtt har vært knyttet til utvikling av tykktarmskreft.

Øke frukt og Veggie inntak

Sammen med synkende kjøtt inntaket, øke inntaket av frukt og grønnsaker for å forbedre dine odds mot å utvikle kreft. All frukt, grønnsaker og bær er fritt vilt for å hjelpe deg å forebygge kreft, men noen av de mest fordelaktige valg inkluderer: bær, grønne bladrike grønnsaker, sitrusfrukter, og alle mørke eller fargerike frukter og grønnsaker. Målet for fem porsjoner med frukt eller grønnsaker per dag.

Hold fiber inntaket Høy

Spise rikelig med fiber bidrar til å regulere tarmer, flytting potensielt farlige stoffer ut av kroppen før de kan forårsake unødvendige mengder skade. Ifølge National Cancer Institute, bør du bestrebe seg på å spise minst 20 til 30 gram fiber per dag. Fiber inntak kan økes ved å spise mer fullkorn, frukt og grønne grønnsaker som spinat, brokkoli, agurk, salat og bønner (spesielt linser).

Supplement med påvist forbindelser

Omega-3 fettsyrer har vist seg å ha anti-kreftfremkallende effekter. Omega-3 fettsyrer finnes i enkelte typer mat (laks, for eksempel), men supplere å øke ditt daglige inntak kan bidra ytterligere beskytte deg mot kreft. Dermed kjøpe en fiskeolje supplement og ta 5 til 10 gram daglig. I tillegg til å ha anti-kreft egenskaper, er fiskeolje forbundet med en rekke andre helserelaterte fordeler, slik som økt insulinsensitivitet, forbedre syn, hindre depresjon, og behandling av inflammasjon i kroppen.