Digidexo.com

Hjertesykdom og Interessante fakta

Hjertesykdom og Interessante fakta


Hjertesykdom resultater fra en blokkering eller innsnevring i koronararteriene, som fører blod mot hjertet, eller en infeksjon eller andre helseproblem, svekke funksjonene til muskler eller ventiler i hjertet, ifølge Mayo Clinic. Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA, ifølge MedlinePlus.

Betydning

I 2006 døde 631 636 menn og kvinner av hjertesykdom, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Dødsfall som følge av hjertesykdom var nesten like mange menn og kvinner i 2006, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Risikofaktorer

Folk som har en familiehistorie med hjertesykdom, røyker sigaretter, misbruk av alkohol, har høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå, diabetes, er overvektige eller fete, ikke trener regelmessig og / eller er over 55 år har en økt risiko for å utvikle hjertesykdom .

Tilhørende problemer

Hjertesykdom setter folk i fare for å ha et hjerteinfarkt, hjerneslag eller aneurisme; utvikle angina; går inn hjertestans og / eller utvikle hjertesvikt.

Symptomer

Personer med hjertesykdom ofte ikke har symptomer, ifølge Nemours Foundation. Noen mennesker med sykdommen utvikle smerter i rygg, nakke, bryst og skulder; ørhet; kortpustethet; en rask eller bremset hjerteslag; en hoven mage, ben eller føtter og / eller tretthet.

Behandling

Legemidler som brukes til å behandle hjertesykdommer ofte redusere blodtrykk, hjelpe kontroll uregelmessige hjerteslag, forebygge blodpropper, behandle hjertesvikt, redusere kolesterolnivået og / eller øke blodstrømmen til hjertet. Under bypass-graft kirurgi, leger feste en fungerende blodåre til en blokkert arterie å gjenopprette blodstrømmen mot hjertet, ifølge USA Today. Ballong angioplastikk er en prosedyre der et kateter enhet med en vedlagt ballong brukes til å utvide en blokkert arterie.