Digidexo.com

Sykdommer som forårsaker kronisk diaré

Irritabel tarm syndrom

Den tilstand som er kjent som IBS, eller irritabel tarm, kan utløse kronisk diaré, forstoppelse eller en kombinasjon av de to tilstander. IBS, en tilstand antas å påvirke opp til én av fem personer, forstyrrer kroppens normale fordøyelsesfunksjon --- propaganderte tykktarmen og forårsaker "magesmerter eller ubehag sammen med tegn på tarm dysfunksjon," i henhold til Miljø Sykdom Resource. Den "kronisk tensing" av i tarmkanalen fører ofte til kronisk diaré eller forstoppelse --- resultatene varierer mellom berørte personer.

Crohns sykdom og ulcerøs kolitt (inflammatoriske tarmsykdommer)

Crohns sykdom er en kronisk type "inflammatorisk tarmsykdom" som er kjent for å toppe, stige og falle over forskjellige perioder av den berørte persons liv. Den kronisk stress og inflammasjon på tynntarmen forårsaket av Crohns sykdom fører til kronisk diaré --- blant andre tilstand, som rektal blødning, vekttap og feber. Ifølge University of Chicago Medical Center, Crohns sykdom normalt påvirker "tynntarmen, som oftest den nederste delen kalles ileum", men kan inflame "hele fordøyelseskanalen --- inkludert munn, spiserør, magesekk, tolvfingertarm, vedlegg [ og] anus. "

Ulcerøs kolitt er en tilstand som forårsaker betennelse og sår i tykktarmen av de berørte enkelte. Som det fremgår av National Digestive Diseases Information Clearinghouse, "Sår skjema der betennelsen har drept cellene som vanligvis linje kolon, deretter blø og produsere pus." Som Crohns sykdom, og andre inflammatoriske tarmsykdommer, den etterfølgende oppflamming av tykktarmen og rektum fører til konstant tømming av endetarmskanalen.

Cøliaki

Med mer enn "200 tegn og symptomer" er det lett for noen å se forbi cøliaki som en årsak til kronisk diaré, hevder University of Chicago Celliac Disease Center. Men de fattige intestinal absorpsjon av næringsstoffer forårsaket av Cøliaki fører ofte tarmbetennelse og fører til kronisk diaré. Den tarmbetennelse og "malabsorpsjon" av næringsstoffer i forbindelse med Cøliaki kan utløses av "inntak av hvete-derived gluten hos følsomme individer," i henhold til Resident Staff og Lege nettside.