Digidexo.com

Hva er årsaken til stamming hos barn?

Hva er årsaken til stamming hos barn?


Stamming manifesterer seg som en kommunikasjonsforstyrrelse der en persons tale blir brutt av repetisjon. Andre former for stamming bære forlenge ord eller stoppe taler. Mange barn i alderen 2 og 5 utstillings stamming egenskaper, med de fleste vokser ut problemet. Usikkerhet med hensyn til årsakene til barndommen stamming, med flere muligheter blir avansert.

Genetikk

Stamming går i familier, ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders. I 2010 ble tre gener isolert som forårsaker stamming. Mutasjoner i disse genene er identifisert hos voksne og relaterte familiemedlemmer som stammer. De voksne stotret som barn, men så gjorde ikke vokse tilstanden som de fleste barn.

Utviklingsmessige forsinkelser

Noen små barn ligge etter sine jevnaldrende i taleutvikling. En manifestasjon av denne forsinkelsen er stamming. Det følger forsinkelser som problemer med å snakke i fullstendige setninger og problemer med uttale av ord utover den normale forventning om barn.

Interaksjon

For å kunne snakke ordentlig uten stamming, må hjernen samhandle med muskler og kroppsdeler brukes for tale. Når denne funksjonen ikke har riktig utviklet i et barn, vil stamming oppstår. Som forsinket utvikling, når barnet fanger opp med andre barn stamming normalt forsvinner.

Psykologisk

Tradisjonelt ansett å være en årsak, i dag psykologiske faktorer som stress, angst, snakker før en folkemengde og forlegenhet er sett til å være enhancers av stamming heller enn årsaker. Barn som stammer vil bli verre når lagt disse psykologiske faktorer, men vil ikke utvikle stamming som resultat.