Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyre failiure

Blod fra nyrearteriene føres inn i nyrene, hvor det filtreres og overskytende avfall og fluidum blir fjernet. Nyrenes små blodkar filter og hjelp gjenbruk nødvendig vitaminer og mineraler fra blodet inn i nyrene. Ved utskillelsen av urin er blokkert, blodkar blir skadet eller blodstrømmen er begrenset, kan nyresvikt oppstå. Det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer assosiert med nyresvikt, som noen ganger kan være lik de andre plager.

Urin Misfarging

Mørk urin og urinretensjon kan være tegn på nyresvikt. Som nyrene miste funksjon, avfall sikkerhetskopiere innenfor nyrene og skade urinlederne, kanaler som transporterer urinen fra nyrene. Bakterier kan vokse og forårsake misfarging av urin og mulige infeksjoner. Som økt skade på urinlederne oppstår, blir mer urin beholdes og nyrefunksjonen senker.

Hudutslett

Avfall fjernes fra blodstrømmen gjennom nyrene. Som nyresvikt oppstår, avfall bygge opp i blodet forårsaker kløe og utslett. I noen tilfeller er så alvorlig kløe det kan føre til blødning.

Anemi

Friske nyrer produsere et molekyl heter erytropoietin, noe som hjelper til med dannelsen av røde blodceller i benmarg. Når nyrefeil, blir produksjonen av dette molekylet redusert, og dermed begrense de røde blodlegemer i blodet og fører til anemi.

Ødem

Nyrene hjelpe til å holde en god balanse av natrium, væsker, elektrolytter og avfallsprodukter i kroppen. Når nyresvikt oppstår, væsker sikkerhetskopiere i kroppen og natrium oppbevaring oppstår. Ødem er samlingen av denne ytterligere kroppsvæske, oftest i føttene, mage og ben.

Diabetes

Diabetes både type I og II kan bidra til nyresvikt som høyt blodsukkernivå skade blodårene som er ansvarlige for å filtrere avfall. Ifølge Mayo Clinic, i USA, er diabetes nummer én risikofaktor for nyresvikt.

Nedre ryggsmerter

Flankesmerter eller smerter i korsryggen oppstår vanligvis under ribbeina i korsryggen. Smerte kan være flyktig eller konstant, kjedelig eller skarp. Smertene kan være ledsaget av feber, oppkast eller kvalme.

High Blood Pressure

Ifølge American Kidney Fund, er høyt blodtrykk den nest største årsaken til kronisk nyresvikt. Hypertensjon er et resultat av trange arterier forårsaker økt trykk mot blodstrømmen i arteriene. Blodårene i nyrene blir permanent skadet og nyrer 'filtrering evner blir kompromittert. Høyt blodtrykk fører til én av fire personer til å lide av nyresvikt.