Digidexo.com

Ovarian Cancer Therapy

The National Cancer Institute anslår at i USA, vil det være 21 550 nye diagnoser av eggstokkreft i 2009. Typer av eggstokkreft inkluderer epitelial eggstokkreft, der kreft starter i vevet i eggstokken, og bakterie celle svulster, i som kreft oppstår i eggceller. Det finnes flere forskjellige typer behandlinger for ovarial cancer og andre behandlinger blir undersøkt for bruk i fremtiden.

Kirurgi

De fleste av pasientene med eggstokkreft ha kirurgi for å fjerne så mye av kreft som mulig. Det finnes flere forskjellige typer kirurgi for denne sykdommen. En total hysterektomi er fjerning av livmoren og livmorhalsen, og det kan utføres med eller uten en eller unilateral bilateral ooforektomi-salpingo, som er fjerning av begge eggledere og eggstokker, eller en eggleder og eggstokk, respektivt. Fjerning av det omentum, eller del av den abdominale foring, kan bli utført, så vel som fjerning av flere lymfeknuter for å sjekke for kreft.

Stråleterapi

Stråling brukes til å behandle mange typer kreft, inkludert kreft i eggstokkene. Faktisk vil 50 til 60 prosent av personer diagnostisert med kreft behandles med stråleterapi på et bestemt tidspunkt. Dette innebærer å bruke høye doser stråling for å drepe kreftceller, og kan enten gjøres med eksterne bjelker, eller med interne metoder. For ovariekreft, blir intraperitoneal strålebehandling av og til anvendes, en prosess hvori radioaktive væske er plassert i bukhulen gjennom et kateter.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en systemisk behandling, noe som betyr at den fungerer i hele kroppen, og er ikke bare sentrert på det området av kreft. Kjemoterapi kan gis oralt eller intravenøst. For noen kvinner med eggstokkreft, er intraperitoneal kjemoterapi gitt. Intraperitoneal kjemoterapi er når kjemoterapi blir administrert direkte inn i magen gjennom et rør. Selv om dette er effektivt, kan det også øke bivirkninger. En vanlig kombinasjon som brukes for ovarial cancer er en platinabasert medikament som karboplatin, med paklitaxel (Taxol merkenavn). Administreringsmåte avhengig av pasienten, graden av kreft og typen av kreft i eggstokkene.

Fremtidige Veibeskrivelse

Det er flere nye behandlinger for kreft i eggstokkene som blir undersøkt i kliniske studier. Biologisk behandling, eller terapi som fungerer med immunsystem til å bekjempe kreft, er en av disse nye behandlinger. Et annet nytt alternativ som blir testet er målrettet terapi. Disse stoffene målrette bare kreftcellene, og ikke sunt, så bivirkninger er minsket. Hvis du er interessert i å lære mer om kliniske studier, snakk med legen din om eventuelt deltar.

Tilbakevendende Eggstokkreft

Siden behandling for eggstokkreft varierer avhengig av stadium av kreft, er behandling for kreft som har dukket opp igjen litt annerledes. Alternativene inkluderer kjemoterapi og muligens mer kirurgi, en operasjon som er en del av en klinisk studie eller en klinisk studie som kombinerer biologisk behandling med kreft narkotika.