Digidexo.com

Hvordan bygge selvtillit hos jenter

Hvordan bygge selvtillit hos jenter


En jente selvbilde vanligvis topper når hun er ca ni år gammel, deretter fortsetter å avta etter hvert som hun går inn i tenårene, ifølge Anita Gurian, PhD, ved New York University School of Medicine. Mediene kan gi henne urealistiske forventninger om kroppsbilde, seksuell atferd, og interesser, senke selvtilliten i en jente som ikke ser ut som skuespillerne på TV eller som bryr seg mer om matematikk enn matlaging. Bygge sin selvfølelse fra en ung alder kan hjelpe henne å opprettholde tillit i alle livets sammenhenger.

Hvordan bygge selvtillit hos jenter

•  Oppmuntre jentene i livet ditt til å forfølge sine interesser. Ikke presse dem i den retningen du foretrekker eller i den retningen som er mest feminine. Tillate dem å gjøre sine egne valg om hva de ønsker å gjøre og lære.

La dine jenter til å prøve ting, selv om de mislykkes. La dem gjøre ting selv oppfordrer fremtidige uavhengighet. Gurian understreker at fedre spesielt bør tillate sine døtre til å prøve ting på egen hånd, slik at de ikke alltid stole på menn for å få hjelp.

Ikke gi etter for stereotypier i ditt hjem. Hvis et dekk må skiftes, får jentene som er involvert i stedet for bare gutter.

Spill av sport eller trene med jenter. Still et eksempel på fysisk helse og få dem engasjert, som Gurian sier kvinnelige idrettsutøvere presterer bedre faglig og bo i skolen mer konsekvent enn jenter ikke involvert i friidrett.

Diskuter medienes urealistisk portrett av kvinner med jenter. Påpek vanlige engstelser jenter og tenåringer har - slik som kropps usikkerhet og et ønske om å handle - og undergrave reklame ved å diskutere hvordan de gjør jenter ønsker disse tingene for å være "kul". Ikke forelese dine jenter; åpen diskusjon ved å stille dem spørsmål.

kompliment jenter i ditt liv på sine talenter og ideer i tillegg til sitt utseende. Oppmuntre deres nysgjerrighet, prise deres intelligens, og kompliment dem på deres individualitet.