Digidexo.com

Hva gjør du hvis blodtrykket er over 220?

Uavhengig av alder, øker høyt blodtrykk en persons risiko for å utvikle en rekke livstruende sykdommer og tilstander. Høyt blodtrykk vanligvis utvikler seg over en periode på mange år. Det er kjent som en stille morder, siden det er få symptomer. Behandlinger for høyt blodtrykk inkluderer livsstilsendringer og reseptbelagte medisiner.

Normalt blodtrykk

Blodtrykket blir tatt opp i en øvre rekke, og en lavere verdi skrevet i form av en brøk. En normal blodtrykket er 120/80 mmHg (millimeter kvikksølv). Systolisk er den øverste nummeret. Den måler trykket i arteriene når hjertemuskelen kontrakter eller beats. Diastolisk er det laveste tallet og måler trykket i blodårene mellom hjertet slår. Det systoliske nummer er det høyeste av de to tall. Verbalt, er blodtrykk uttrykt som 120 over 80.

High Blood Pressure

Normal blodtrykk vil stige og falle i løpet av dagen. Når blodtrykket holder seg høyt, er det referert til som høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk kalles også hypertensjon. En blodtrykksmåling av 140/90 mmHg eller over faller under overskriften høyt blodtrykk. Når en person har høyt blodtrykk, hjerte må arbeide hardere for å pumpe blod gjennom kroppen.
Høyt blodtrykk øker risikoen for alvorlige helsemessige forhold, inkludert hjerteinfarkt og hjerneslag. Det kan føre til åreforkalkning (aterosklerose). Det er også skylden for hjertesvikt, blindhet og nyresykdom.
Symptomer assosiert med høyt blodtrykk er svimmelhet, neseblod, og kjedelig hodepine. De fleste av disse symptomene ikke vises til blodtrykket er på et farlig høyt nivå.

Behandling

Det første kurset av behandling er en medisinsk konsultasjon, checkup og testing. Legen kan kjøre en rekke tester og spør mange spørsmål. Disse spørsmålene vil hjelpe ham å finne kilden eller kildene til det høye blodtrykket.

Endringer i livsstil er viktig i behandlingen av høyt blodtrykk. Personer med høyt blodtrykk bør unngå matvarer som inneholder mye fett og velge sunt, godt balanserte måltider. I tillegg bør de få rikelig med mosjon.

Hvis blodtrykket lesing er svært høy, eller hvis legen mener det er økt risiko, kan han fore blodtrykk medisiner. Det finnes en rekke forskjellige blodtrykk medisiner. Betablokkere åpne opp blodårene slik at hjertet ikke trenger å jobbe så hardt for å pumpe blod. Alfablokkere hjelpe begrense muligheten av naturlige kjemikalier for å begrense blodårer. Diuretika hjelpe nyrene fjerne overflødig vann og natrium, noe som reduserer blodvolum. Diuretika er ofte gitt i kombinasjon med andre blodtrykket medisiner. Vasodilators hindre musklene i veggene i blodårene fra innstramming og innsnevring av arteriene. Andre høyt blodtrykk medisiner inkluderer angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere, angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere, angiotensin II-reseptorblokkere, alfa-betablokkere, kalsiumkanalblokkere, renininhibitorer, og sentrale virkende agenter. Blodtrykket medisiner må tas nøyaktig som foreskrevet.