Digidexo.com

Hvordan tenner whiteners Work?

Hvordan tenner whiteners Work?

I jakten på et hvitere smil

I 2005, ifølge American Academy of Cosmetic Dentistry, amerikanerne brukte en svimlende $ 1.4 milliarder dollar på apotek og tannlege anbefalte whiteners. Mens målet om et mer strålende smil er fristende, er det viktig å forstå hvordan tennene whiteners arbeide og hvor trygt er de for tennene.

Aktive ingredienser

De fleste tannblekingsprodukter som tannkrem, tannbleking spray eller pensel-on gel løsninger har en 3 prosent hydrogen peroxide komponent. I tilfelle av tannbleking skuffer, er en 10 prosent karbamidperoksid løsning i et formulert gel. Det er handlingen av karbamidperoksid da satt sammen med vann og en varme eller lyskilde som arbeider for å bleke tennene.

For eksempel når peroxide brukes på tennene, endre komposittelementer --- eller oksidere --- inn oksygenmolekyler. Disse molekylene produsere frie radikaler. De nye peroxide molekyler deretter bryte ned stoffer som er låst til de små porene i tannemaljen og dentin, snu den til en fargeløs biprodukt. Denne endringen skaper en lightening effekt. Siden karbamidperoksid er mer stabil og nedbrytes langsommere enn hydrogenperoksid, har det en lengre holdbarhet og et mer forutsigbart resultat. Om lag 50 prosent av sin bleking som skjer i løpet av de første 2-6 timer.

Helserelaterte spørsmål

Tannlege overvåket at-home tannbleking produkter som ikke har vist seg å produsere et kreftfremkallende risiko i henhold til uavhengige dental lege studier, og ikke forårsake celleskader. Konsentrasjonen av peroxide er ganske lav, kontakt med tannkjøttet er minimal, og med riktig dental retningslinjer, trygge å bruke. Også en naturlig produsert sammensatt i vårt spytt gir et forsvar mot de negative effektene av peroxide ved å nøytralisere ca 30 mg i løpet av ett minutt av sin ankomst.

Skade Long Term

Studier utført i over et tiår av American Dental Association (ADA) har produsert litteratur som sier at det ikke er noen effekt på "mikrohårdhet" --- lese dette som mineralinnhold --- av tann overflater når du bruker 10 prosent karbamidperoksid whiteners . Sammenligning studier viser at eksponering for brus eller fruktjuice føre til lignende resultater.

Dental Arbeidsforsiktighets

Avhengig av typen av fyllmateriale som brukes, kan det være en viss grad av fargeendring som kan resultere i uønskede problemer. Hvis dette er din bekymring, ville du beste sjekke med tannlegen din direkte før du tar på noen hjemme-system.

Metylmetakrylat, en dental plast, kan bli oransje under tilstedeværelsen av en peroxide melkepulver og en dental amalgam fylling kan bli grønn. I tillegg kan noen porselens laminater, kroner eller broer bli gjennomtrengt fra baksiden, endre fargen av en eller flere tenner i særdeleshet.

Det har vært retningslinjer for visse dental produkter i det siste, men ikke alle produsentene trenger å delta fordi den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) ikke sette tann whiteners inn i samme kategori som et rusmiddel. Det er foreslått av dental samfunnet generelt at hjemme-brett-baserte produkter ikke overstige 10 prosent karbamidperoksid konsentrasjon.