Digidexo.com

Immune sykdommer som forårsaker Joint & Muscle Pain

Autoimmune sykdommer er tilstander hvor immunsystemet angriper feilaktig friske celler i kroppen. Noen av disse sykdommene føre til smerter i ledd og muskler på grunn av betennelse og hevelse.

Disorders

Autoimmune sykdommer som fører til ledd-og muskelsmerter inkluderer revmatoid artritt og systemisk lupus. Ifølge kvinner Health Information Center, er kronisk utmattelsessyndrom og fibromyalgi ikke ansett autoimmune tilstander, selv om symptomene er de samme.

Årsaker

Autoimmune sykdommer kan utløses av endring av normale stoffer i kroppen (ved narkotika, virus eller stråling) eller ved en feil av hvite blodlegemer, ifølge Merck.

Diagnose

Diagnostisering av en autoimmun lidelse er ofte laget av beskrivelsene av dine symptomer, blodprøver og noen ganger røntgen. Enkelte sykdommer er vanskelig å diagnostisere og kan bare bestemmes som følge av andre forhold som blir utelukket.

Behandling

Behandling av autoimmune lidelser omfatter medikamenter som demper immunsystemet, for eksempel azatioprin, metotreksat og cyklofosfamid. Kortikosteroider (for eksempel Entocort og prednison) også undertrykke immunsystemet og redusere betennelse i leddene.

Ledelsen

Det finnes ingen kur for autoimmune sykdommer som forårsaker smerter i ledd og muskler. For å håndtere sykdommen er det viktig å spise en næringsrik og balansert kosthold, trener regelmessig (men forsiktig), får tilstrekkelig hvile og redusere stress.