Digidexo.com

Årsaker til et hjerneinfarkt

Iskemisk slag er den vanligste typen av hjerneslag. De kan skje med folk i alle aldre, også barn, men mer vanlig hos eldre, eller eldre mennesker. Iskemisk slag kan føre til lammelse av deler av kroppen, og verre, til og med død. Strokes må behandles umiddelbart for å få mest mulig ut av behandlingsalternativ som legen foreskriver. Og avhengig av hvor raskt behandlingen kan starte, vil avgjøre hvor godt pasienten vil reagere på behandlingen.

Hva er et hjerneinfarkt?

En iskemisk hjerneslag er hovedsakelig den blokkering av en arterie eller blodkar som fører til hjernen. Blokkeringen blokkerer blodtilførselen til hjernen, og resultatet av dette er at hjernen i hovedsak kveler. Hjernen kan ikke lenger motta blod til det aktuelle området, som også bærer mye nødvendig oksygen. Når dette skjer, kan det området, eller deler av hjernen dør og ikke lenger fungerer som de skal. Når områder av hjernen ikke fungerer som den skal, visse ferdigheter; som for eksempel kognitive ferdigheter og motoriske ferdigheter er tapt.

Årsaker til et hjerneinfarkt?

Det er flere årsaker til en iskemisk hjerneslag. Den vanligste er blokkering av en arterie som fører blod til hjernen. En annen årsak er når en arterie til hjertet er blokkert. Når det er en blodpropp i en arterie, er arterien ikke lenger i stand til å bære blod til hjernen. Når blodårene blir blokkert med plakk, kan blodet ikke flyter riktig og en blodpropp dannes. Hvis en blodpropp formodning løsne og begynner å reise og når hjernen, dette kalles en emboli. Iskemisk slag trenger å bli behandlet umiddelbart for å spare så mye av hjernen som mulig.

Hvem er i faresonen for et hjerneinfarkt?

Selv om et hjerneslag kan skje med hvem som helst, det er visse faktorer og visse livsstiler som spiller en stor rolle i hvorvidt en person er i større risiko for slag eller ikke. Noen av de vanligste slag-faktorer er overvekt, mangel på mosjon, røyking, høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Visse medisiner kan øke en persons risiko for hjerneslag også, og folk som har en tendens til å leve høyt stresset livsstil kan også ha større risiko. Regelmessige besøk til legen din er en av de beste preventions for et slag. Å sørge for å jevnlig sjekke kolesterolnivået er en annen forebygging.

Behandlinger for et hjerneinfarkt

Behandlinger for iskemisk slag inkluderer: trombolytisk behandling som er et medikament som arbeider for å løse opp blodpropper som har dannet innen arteriene i hjernen. Dipyridamole er en annen behandling som vanligvis gis til pasienter etter et slag. Denne medisinen arbeider for å redusere blodplater klumper og en annen blodpropp forming. Plavix er en annen medisiner gitt for å hindre ytterligere propper fra forming. Aspirin er også en vanlig form for behandling, og når det er gitt innen førtiåtte timer på slag kan bidra til å redusere og bryte opp blodpropp. Noen ganger har clot å bli fjernet kirurgisk.

Bivirkninger av behandlinger

Mest alle medisiner og behandlinger kommer med mulige bivirkninger. Medisinering behandlinger for slagpasienter er ikke annerledes, og pasienter bør, og må overvåkes når du mottar slag terapi. Noen av medisiner kan ha alvorlige konsekvenser som flere propper eller nåværende propper forflyttet. Andre bivirkninger kan være mer enkel; slik som kvalme, oppkast, gastrointestinale forstyrrelser og hodepine. De fleste av de enklere bivirkninger løse på egen hånd over tid, mens andre krever medisinen som skal stoppes.