Digidexo.com

Hvordan vite Soy allergisymptomer

Hvordan vite Soy allergisymptomer


Rundt om i verden, liker mange mennesker å spise og bruke produkter som er avledet fra soyabønne. Enten du drikker soyamelk eller spise tofu, de helsemessige fordelene av soya er rikelig. Til tross for dette, er det mange mennesker som lider av allergi mot soyaprodukter. Soyamelk, i særdeleshet, har en tendens til å forårsake allergisymptomer, først og fremst hos spedbarn. I lys av dette, foreldre og de som er utsatt for matallergi trenger å vite symptomene på soya allergi.

Bruksanvisning

Les innholdsstoffene i morsmelkerstatning og barnemat nøye. Babyer som har pågående gastrointestinale uro og kolikk i forbindelse med hudsykdommer - for eksempel utslett eller eksem - kan være å ha en reaksjon på soya protein. Det blir ofte tilsatt til spedbarnspreparater og matvarer.

Eliminer soya melk fra kostholdet ditt hvis du har uforklarlige utbrudd av akne, angioødem (elveblest under huden), en vedvarende rennende / tett nese og diaré. Mens en eller to av disse symptomene i isolasjon kan være tegn på andre, mer forbigående forhold, konstellasjon av symptomene peker mot en soya melkeallergi.

Reduser inntaket av andre soyaprodukter dersom symptomene vedvarer eller nye kan utvikles. Andre symptomer er canker sår, øyekatarr, feber, tretthet / svakhet, kvalme og generalisert kløe.

Unngå inntak av produkter med soya mel eller soya nøtter. Selv om du kanskje ønsker å unngå tofu, en annen soya produkt, er mindre sannsynlig å produsere symptomer enn andre soya matvarer dette gjæret mat.

Snakk med legen din om å ha allergi tester gjort. Det er spesifikke blod og hud tester som kan ikke bare bekrefte en diagnose av soyaallergi, men hjelpe deg å vite om du har koblet allergier også. Som en del av legume familien, soyabønne allergi oppstår ofte i forbindelse med allergi mot andre typer nøtter og bønner.

Forvent å vokse eller har en reduksjon i symptomer fra din soya allergi. Siden allergi er en histamin-basert reaksjon på et spesifikt antistoff i besittelse av en matvare, symptomer øker med hver eksponering. Med noen matvarer, kan antistoffene reduseres ved å fjerne mat fra kostholdet ditt. Barn, spesielt, er sannsynlig å vokse allergi hvis de holde seg til en streng soya-eliminasjonsdiett for noen få år.

Tips og advarsler

  • Kjenn din familiehistorie. Soya allergi er tenkt å være arvelig. Folk som familiemedlemmer er allergisk mot soya er mye mer sannsynlig å oppleve soya allergi symptomer på noen gang i sitt liv enn folk som ikke har en tilsvarende familiehistorie.