Digidexo.com

Krill Oil Farer

Krill Oil Farer


Krill, de små rekelignende krepsdyr som et mangfold av sjødyr beiter på, er også en stor kilde til olje. Krillolje er høstet ved å knuse krill, mye på samme måte som olivenolje og peanøttolje. Oljen blir høstet for sitt høye proteininnhold og omega-3 fettsyrer. Krillolje har mange naturlige helsefordeler. Men det er også farer og bivirkninger, så det bør tas med forsiktighet.

Bivirkninger

Til tross for sine store helsemessige fordeler, er det også bivirkninger for å ta krillolje kosttilskudd. Fordi krill olje er høy i fettsyrer, løs avføring og diaré er mulige bivirkninger. Noen mennesker har også opplevd dårlig fra krill olje kosttilskudd, ifølge Drugs.com.

Allergi Potential

Fordi krill er en art av skalldyr, bør alle med en skalldyr eller annen fisk allergi unngå krill, i henhold til Food Allergy forskning og utdanning nettside. Hvis du er allergisk mot skalldyr eller fisk, og du tar en krillolje supplement, er du sannsynligvis vil oppleve en moderat til alvorlig allergisk reaksjon. Symptomene på en allergisk reaksjon er: elveblest; hevelse i ansikt, hals, tunge, lepper, eller inne i halsen; sterke magesmerter; fordøyelsesbesvær eller diaré; problemer med å puste; svimmelhet eller besvimelse; og en kile i munnen.
Selv om du mener at din skalldyrallergi er mild, kan fortsatt kontakt med allergi trigger få den til å bli verre. Mer enn 100 personer per år dør av anafylaksi forårsaket av inntak av matvarer som de var allergiske.

Vitenskapelig Påminnelse

I motsetning til sin fiskeolje fetter, har krillolje ikke vært på markedet lenge nok for sin helsegevinst hevder å være bevist hinsides tvil, ifølge en rapport fra University of Massachusetts Medical School. Det har bare ikke vært nok vitenskapelige studier på olje for at det skal være noen konklusjoner om hvorvidt krillolje er en god erstatning for fiskeolje eller linfrøolje, som er både høy i omega-3 fettsyrer.

Drug Interaction

Krillolje har vist seg å forstyrre blodfortynnende medisiner, slik at alle med en blod tilstand ikke kan ta krillolje uten risiko for dødsfall.

Advarsler og forsiktighetsregler

På grunn av mangel på informasjon tilgjengelig på krillolje som et supplement, kan det være tryggere å diskutere bruken med legen din før du begynner å bruke den. Også, hvis du selv mistenker at du har en skalldyr eller fisk allergi, ikke ta krillolje kosttilskudd, selv om reaksjonene er ikke alvorlig. Krillolje kan være fordelaktig for noen, men som enhver narkotika eller kosttilskudd, må man være forsiktig i sin bruk.