Digidexo.com

Hvorfor sette Vicks på føttene?

Mange hevder å gni Vicks VapoRub på fotsålene kan gi midlertidig lindring av hoste. Mens noen mennesker sverger til det, er det ingen vitenskapelige bevis tilgjengelig for å støtte eller avkrefte denne påstanden.

Bruksområder

Vicks har lenge vært brukt til å gi avlastning for mindre smerter og plager. Det fungerer også underverker på en overbelastet brystet eller tett nese når den brukes på eller i nærheten av det berørte området.

Ingredienser

De fire viktigste ingrediensene i Vicks er terpentin olje, kamfer, levomenthol og eukalyptusolje. Disse ingrediensene arbeide sammen for å danne en kraftig decongestant med evnen til å berolige selv de verste hoste.

Teorier / Spekulasjoner

Noen spekulerer i at rubbing Vicks på fotsålen er nyttig fordi føttene har forbindelser til alle deler av kroppen. Det er antatt at fotsålene absorbere Vicks raskere enn selv brystet eller halsen, forårsaker nesten umiddelbar lindring.

Effekter

Når Vicks inhaleres, de aktive ingrediensene arbeide raskt for å løsne overflødig væske i brystet, noe som gjør det lettere å puste. De har også en mild kjøleeffekt, beroligende ubehag forbundet med en tett nese eller tett bryst.

Advarsler

De avgis av Vicks damp kan være skadelig ved innånding av barn under en alder av 2 år og kan forverre en hoste eller irritere slimhinnen i nese og svelg. Aldri gjelder Vicks inne i neseborene, fordi det kan irritere nese passasjer.