Digidexo.com

Om høy glykemisk mat

Om høy glykemisk mat


Høy-glykemisk mat er de som rangere høyt på glykemisk indeks, som måler de forventede effekter av ulike karbohydrat nivåer på blodsukker. Karbohydrater som brytes raskt ned og frigjør hurtig glukose i blodet er gitt en høy GI, mens karbohydrater som brytes ned etter hvert er gitt en lav GI. Glykemisk indeks priser matvarer fra 0 til 100, med høy glykemisk mat oppnå en 70 eller høyere.

Betydning

Høy-glykemisk mat øke kroppens sukker nivåer raskt; lav-glykemisk mat øker blodsukkeret gradvis. Unngå høy glykemisk mat kan bidra til å kontrollere diabetes og hypoglykemi og hjelpe til med vekttap og generell helse. Glykemisk indeks har også betydning for næringsmiddelindustrien, som vilkår som vanligvis vises på mat produkt etiketter, for eksempel komplekse karbohydrater og enkle sukkerarter, er nå kjent for å ha mindre vekt på egenhånd. Verdens helseorganisasjon anbefaler at disse utdaterte begreper erstattes av tall som viser de totale karbohydrater og GI verdien av merket mat.

Identifikasjon

De fleste forbrukere kan gjenkjenne høy-glykemisk mat når de er lært hva de skal se etter. Mat som inneholder høye nivåer av karbohydrater er typisk høy-glykemisk: vafler, sjokolade, donuts, hvitt brød, noen bagels, mange frokostblandinger, poteter, pastinakk, mais chips, brus, pretzels og andre slike elementer. Noen mindre åpenbare matvarer også rangere høyt på glykemisk indeks, slik som bondebønner, datoer og vannmelon. Foods høy i karbohydrater som har størst effekt på blodsukkernivået, men den spesifikke sammensetningen av karbohydrater påvirker nøyaktig hvordan kroppens blodsukkernivået vil reagere når maten er spist. Komplekse karbohydrater generelt rangere lavere enn enkle sukkerarter, og andelen av karbohydrater til andre ingredienser også saker. Den enkleste og mest nøyaktige måten å identifisere høy-glykemisk mat er å lese ingrediens etikettene nøye før kjøp, ta av antall karbohydrater og hvilke typer sukker produktet inneholder. Denne metoden er ikke 100% nøyaktig, men er pålitelig mesteparten av tiden.

Fordeler

Høy glykemisk mat gjør tjene en hensikt. De hjelper fylle bensin kroppens lagre av karbohydrater etter kraftig mosjon, og de gir en nødvendig økning i blodsukkeret for de som lider av en episode av hypoglykemi. Mens mat lavt på glykemisk indeks utgivelsen glukose sakte inn i blodet, mat høy på glykemisk indeks provosere en umiddelbar økning i blodsukkernivået. Dette kan være livreddende hvis blodsukkeret er faretruende lav.

Effekter

Forskjellige mennesker har forskjellige reaksjoner på høy glykemisk mat. En persons fysiske reaksjon på mat, avhenger av en rekke faktorer, inkludert alder, insulinnivåer, metabolisme og aktivitetsnivå, så vel som av typen og mengden av mat som spises. Responsen til høy-glykemisk mat er også avhengig av mengden av fett og fiber inneholdes i mat og andre matvareprodukter som forbrukes samtidig. Selv glykemisk indeks vurderinger er et resultat av tallrike undersøkelser, må hver person opp sin egen reaksjon overfor hver enkelt mat for å bestemme hva som eventuelt forekommer i kraft. Vanligvis høy glykemisk mat føre til en økning i blodsukkeret, høyere blod lipid nivåer, en redusert følsomhet over tid for insulin og motstand mot vekttap.

Advarsel

Vanligvis er de med diabetes, hypoglykemi, insulinresistens eller syndrom X; idrettsutøvere; og Kosten bør ikke spise store mengder høy glykemisk mat. Høy glykemisk mat kan forstyrre balansen av insulin og blodsukker, øke generell kroppsfett og redusere idrettslige prestasjoner. Høy glykemisk mat kan også utløse akne i noen mennesker. I tillegg, har vist at bevis hyppig inntak av høy glykemisk mat kan være forbundet med en høyere risiko for aldersrelatert makuladegenerasjon og progresjon.