Digidexo.com

Hvordan Koffein Effekter kroppen

Hvordan Koffein Effekter kroppen

Faktorer å vurdere

Mens det er sant at koffein påvirker hvert enkelt individ, spesielt hvor det påvirker dem vil være avhengig av personen. En rekke faktorer, blant annet vekt, alder og kjønn, kan alle endre måten koffein påvirker noen. Hvorvidt en person er gravid vil også endre måten koffein påvirker måten kroppen hennes fungerer. Koffein vil ha ulik effekt på røykere enn det vil på resten av befolkningen. Til slutt, er mengden av koffein og hvor ofte det er inntatt kanskje den største faktoren i hvordan det påvirker en persons kropp. En person som har en kanne kaffe om dagen vil bygge opp både en toleranse og en avhengighet til koffein, mye på samme måte folk som regelmessig drikker gjøre med alkohol. Effekten av koffein vil være større i en person som kanskje bare har én kopp kaffe i uken.

Avhengighet

Koffein er ansett å være en mildt vanedannende stoff. Så raskt som 18 til 24 timer etter en person tar koffein i kroppen kan han begynne å føle symptomer på tilbaketrekning. Disse kan være så mild som en hodepine eller så alvorlig som depresjon og tap av fokus. Trøtthet er også en vanlig effekt når en person ikke har hatt koffein for en stund. Dersom en person forsøker å gi opp koffein, anbefales det at han gjøre det gradvis å redusere symptomene på tilbaketrekning. Symptomene er sagt å avlede omkring en uke etter siste koffein har blitt inntatt i kroppen.

Effekter

Koffein generelt har en rekke virkninger på de naturlige prosesser i kroppen. For det første kan det raskt og enkelt øke en persons blodtrykk. Det kan også irriterer slimhinnen av en persons mage fordi det fører til mer magesyre enn normalt til å bli produsert. Dette kan føre til magesmerter og til og med sår. Store mengder koffein kan også gjøre fordøyelsesprosessene i kroppen din mer vanskelig fordi det fører til at musklene som finnes i tarmen til å slappe av seg selv. Koffein er også ansett som et vanndrivende, noe som betyr at det kan føre til økt vannlating.