Digidexo.com

Preg av å ha for mye sukker

Preg av å ha for mye sukker


Sukker er lagt til mat for en rekke årsaker, både for vår glede og forferdelse. Sukker øker eller forbedrer smaken av visse matvarer. Det er en nødvendig ingrediens for baking brød og kaker. Sukker er også nødvendig for fermentering og i næringsmidler inneholdende syrer, såsom tomater, ifølge Mayo Clinic. En diett høy i sukker kan ha ødeleggende effekt på helsen din.

Vektøkning

Mat med høyt sukker kan bidra til vektøkning, ifølge Mayo Clinic, fordi tilsatt sukker gjør matvarer smaker bedre, noe som resulterer i en økning i porsjoner. Videre er sukker høyt i kalorier, slik at selv små mengder av sukkerholdige matvarer er lastet med kalorier. Vektøkning kan resultere i fedme, diabetes og hjertesykdommer. Spise en balansert diett som består hovedsakelig av hele korn, grønnsaker og frukt, magre proteiner og meieri med sporadiske søte godbiter vil hjelpe deg å unngå vektøkning.

Triglyserider

Forskning tyder på at inntak av store mengder sukker kan føre til økt blod triglyserider og høye nivåer av usunn kolesterol, ifølge en studie publisert i Journal of American Medical Association som rapportert av WebMD. Dårlige kolesterolet bidrar til plakk i blodårene og kan forårsake hjerteinfarkt eller hjerneslag. Gode ​​kolesterolet er hjertet sunt, og finnes i høyere nivåer hos personer som ikke spiser store mengder sukker.

Hulrom

Å spise for mye sukker kan føre til hull i tennene og ising i tennene. Sukker fremmer bakterievekst på tennene som kan føre til tannråte. Forbruker store mengder av sukkerholdig mat og drikke utgjør en trussel mot riktig tannhelse, spesielt hvis dental hygiene ikke praktiseres. Pensle minst to ganger daglig, spesielt før sengetid. Dun daglig å rengjøre mellom tennene.

Depresjon

Å spise for mye sukker og annen usunn behandlet eller fet mat kan føre til depresjon, ifølge Mayo Clinic. Alternativt, spise et sunt kosthold rikt på frukt, grønnsaker, hele korn, og fisk gjør en mindre sannsynlig at lider av depresjon. (REF.3)