Digidexo.com

Hvordan behandle Cluster Hodepine

Hvordan behandle Cluster Hodepine


Cluster hodepine er blant de mest intenst smertefulle, viser en dramatisk økning i ubehag i en svært kort periode. Cluster hodepine oppstår vanligvis i en enkelt flekk i hodet, hovedsakelig bak et øye eller i templet. De er kjent for å vare mellom 15 minutter og tre timer. Det finnes måter å behandle klynge hodepine, selv som fungerer som pasient må bestemmes av lege.

Hvordan behandle Cluster Hodepine

•  Begynn en oksygenbehandling ved utbruddet av klyngen hodepine. Oksygen, når den leveres i tid, har vist seg lovende i å redusere alvorligheten og varigheten av et cluster hodepine og, til tider, å hindre en. Etter angrep av et cluster hodepine, men oksygen har vist seg å ha liten avbrytende eller styrkende effekt.

Snakk med legen din om muligheten for å bruke Lidokain som en smerte rette for cluster hodepine. Lidokain kan administreres direkte inn i nesen (inhalert i en tåke form), og dette har vist seg å ha en viss effekt på smerte, selv om denne metoden er den minste praktiske for langsiktig søknad - det er mange bivirkninger fra inhalering bedøvelse.

Ta en kald dusj. Kald dusj kan bidra til å redusere smerte, selv om de ikke fungerer i en mislykket måte. Kald dusj er heller ikke 100 prosent effektive i å hjelpe til å behandle en klynge hodepine, i stedet blir brukt som en del av en helhetlig behandlingsplan.

Vurder å bruke magnesium tilskudd, som har vist seg å hjelpe 40 prosent av pasientene hindre cluster hodepine.

Ta melatonin, et supplement som også har vist seg å ha en viss effekt på start og varighet av cluster hodepine. Melatonin er et hormon som er hovedansvarlig for å hjelpe oss å regulere våre søvnmønster, så vil du kanskje å se hvilken effekt det vil ha på deg før du forsøker å drive en bil eller maskiner.

Hint

  • Snakk med andre som lider av cluster hodepine å få meninger om leger eller behandlinger tilgjengelig. Ofte kan du lære mye om dine alternativer fra andre som går gjennom det samme ildprøve.
  • Aldri ta mer enn anbefalt dose som foreskrevet av legen din, enten for reseptbelagte styrke eller over skranke medisinering. Gjør du det kan føre til rebound hodepine eller tillegg bivirkninger.
  • Vær oppmerksom på at enkelte reseptbelagte legemidler har potensial til å forårsake avhengighet, så snakk med legen din om risiko hvis cluster hodepine krever slike medikamenter for å behandle dem