Digidexo.com

Næringsinnhold for kinesisk mat

Mange mennesker velger kinesisk mat fordi de tror at det er sunnere enn fast food. Denne forestilling av kinesisk mat stammer fra det faktum at asiatiske kulturer historisk har noen av de sunneste maten i verden. Men i USA (spesielt), maten har mistet noe av sin næringsverdi i et forsøk på å tilpasse seg vestlige smaksløker. En undersøkelse viser at næringsinformasjon for kinesisk mat er en blanding av gode og dårlige.

Grønnsaker

Et positivt aspekt av kinesisk mat, selv på fast-food etablissementer, er at mange av rettene er lastet med en rekke sunne grønnsaker som brokkoli, erter og kål.

Supper

En positiv når du spiser kinesisk mat er at det er en suppe basert diett. Starte et måltid med en bolle med egg drop suppe er fylling, og inneholder bare 73 kalorier og tre gram fett.

Stivelse

Snakker om ernæringsmessige informasjon for kinesisk mat ville ikke være komplett uten å snakke om stivelse som stekt ris og nudler. Nesten hver tallerken kommer med en side av ett av disse to elementer, men de er fylt med stivelse og inneholder 300 kalorier og 11 gram fett.

Natrium

Mange kinesiske mat etablissementer gjør det et poeng å unngå MSG i sine menyelementer. Imidlertid kan natrium fortsatt krype opp i mange av rettene. Stekt ris inneholder 600 milligram natrium. Soyasaus inneholder også natrium.

Fat

Selv når enkeltpersoner bestille retter med mye grønnsaker, kan de likevel være forbruker mye fett i kinesisk mat. For å appellere til amerikanske eaters, mange av elementene inkluderer stekt kylling eller stekt reker som har blitt panerte tungt. En ordre på seks friterte reker har 15 gram fett.

Kalorier

Fordi mange retter kombinere stivelse, natrium og fett, er det ikke overraskende at, når man ser på den ernæringsmessige informasjon for kinesisk mat, de er høy i kalorier. For eksempel inneholder Chicken Teriyaki 500 kalorier.