Digidexo.com

interstitiell cystit bekkensmerter

Interstitiell cystitt hos barn

Interstitiell cystitt, også referert til som IC, hos barn kan være en utfordrende kronisk tilstand som påvirker et barns urinveiene og er ofte utløst av mat og drikkevarer. Interstitiell cystitt er mulig å behandle, og med en aggressiv medisinsk team og plan, barn med IC er i stand til å trives og overvinne daglige utfordringene ved å leve med IC.

Symptomer

Ifølge interstitiell cystitt Association, kan symptomene på interstitiell cystitt hos barn inkluderer urin haster, hyppig vannlating, bekken og ubehag i magen og / eller smerter. Disse effektene har en tendens til å bli assosiert med spesifikke drikke og mat triggere.

Behandling

Behandlingstilbud for interstitiell cystitt hos barn er lik voksne behandlinger, men modifisert for å være trygt for barn. Den interstitiell cystitt Association sier at kosttilskudd ledelse er den primære behandlingsalternativ for barn med interstitiell cystitt. Det er ofte koblet sammen med konservative behandlinger som Prelief, også referert til som kalsium glycerophosphate, bekkenbunnen fysioterapi, yoga og avspenningsteknikker. Medikamenter som er spesifikke for interstitiell cystitt er også tilgjengelig for behandling. Medisiner for å behandle interstitiell cystitt hos barn har ikke blitt testet, så bruken vil være opp til deg og ditt barns medisinske team.

Matvarer for å unngå

Endringer i ditt barns kosthold kan være den mest effektive selvhjelpsstrategi når du arbeider med interstitiell cystitt. Lær barnet ditt å unngå drikker som brus, saft og juice. Mat som inneholder sjokolade, bearbeidet mat og pizza kan også forårsake interstitiell cystitt symptomer til å blusse opp.

Utfordringer

Ifølge interstitiell cystitt Association, kan barn med interstitiell cystitt møte visse utfordringer som hyppige fravær fra skolen på grunn av beskaffenheten av sykdommen. Barn vil også trenge ekstra toalett pauser i løpet av dagen på grunn av sykdom. Møte med skolen tjenestemenn og lærere regelmessig for å skape en klar forståelse av tilstanden kan hindre unødvendige problemer med fravær og bad tid konflikter.

Betraktninger

Barn med interstitiell cystis kan også ha kroniske tilstander som allergiske reaksjoner, gastrointestinale problemer, fibromyalgi og vulvodynia hos jenter. Ytterligere komplikasjoner slik som inkontinens, refluks og enurese kan også være tilstede.

Mann kroniske bekkensmerter

Mann kroniske bekkensmerter


Mann kroniske bekkensmerter er en relativt sjelden og ofte misforstått tilstand, men det kan drastisk påvirke livskvaliteten for mennesker som lider av det. Arten og alvorlighetsgraden av symptomene varierer betydelig fra person til person. Årsaker og symptomer på mannlig kroniske bekkensmerter har ennå ikke blitt grundig undersøkt, og mange leger fortsatt uenige om den rette veien å gå om diagnostisering eller behandling av tilstanden.

Definisjon

Mann kroniske bekkensmerter varierer i alvorlighetsgrad fra mild til uutholdelig. Det er vanligvis diagnostisert som enten kronisk prostatitt (CP), kronisk bekkensmertesyndrom (CPP), eller kronisk nonbacterial prostatitt, og oppstår når mannlige pasienter opplever betydelig bekkensmerter som varer i mer enn seks måneder uten kjent infeksjon eller annen sykdom som årsak.

Symptomer

De vanligste symptomene på mannlige bekkensmerter er kjedelig, verkende smerter og press i bekkenet, lysken, korsryggen, testiklene eller penis, smerte eller problemer med vannlating eller synlig blod i urinen, seksuelle problemer inkludert erektil dysfunksjon og tidlig, smertefull eller blodig utløsning , og konstant følelse av utmattelse, tyngde eller generell sykdomsfølelse.

Årsaker

De eksakte årsakene til bekkensmerter i mange mannlige pasienter er fortsatt ukjent, men dokumenterte tilfeller har bidratt til å etablere gjentakende mønstre i noen av de vanligste årsakene. Disse inkluderer blære og nyre lidelser som urinveisinfeksjoner, nyrestein og interstitiell cystitt, bakterielle infeksjoner eller betennelser i mannlige kjønnsorganer som epididymitt og prostatitt, kjønnssykdommer, nerveforstyrrelser forårsaket av klemte nerver eller akkumulert arrvev, brokk, intestinal problemer som hemorroider eller anal sprekker, bekken muskel skader og komplikasjoner fra tidligere operasjoner.

Diagnose

Diagnostisering bekkensmerter kan være en lang og komplisert prosess, fordi riktig pinpointing årsaken er avgjørende for behandling. Urin og blodprøver er vanligvis utføres først å screene for infeksjoner og kjemiske eller hormonelle ubalanser, og en penis kultur kan analyseres for kjønnssykdommer. Røntgen, CT og ultralyd i bekkenet, nedre del av magen og testiklene er utført for å se etter noen umiddelbare fysiske årsaker som for eksempel rygg-problemer, cyster, overflødig væske, skadet eller klemt blodkar, brokk, betennelse og hevelse i testiklene eller bitestikkel eller testikkel torsions.

Ifølge Center for kroniske bekkensmerter, to av de viktigste diagnostiske verktøy for kroniske bekkensmerter pasienter er elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCS), som test nerve-og muskelfunksjonen ved å sette inn svært små nåler i berørte områder.

Behandling

Behandlinger for mannlige bekkensmerter variere betydelig fra pasient til pasient, fordi årsakene og symptomene er så uforutsigbar og utbredt. Et bredt utvalg av legemidler inkludert bredspektrede antibiotika som ciprofloksacin og smertestillende som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) og opiater kan forskrives, sammen med muskelavslappende, antidepressiva og antiepileptika som pregabalin og gabapentin. Kirurgi er noen ganger nødvendig i ekstreme tilfeller, særlig de som mistenkes å være forårsaket av svulster, brokk eller store lesjoner.

Nyere forskning viser også effekten av visse fysioterapi metoder for å lindre noen eller alle mannlige kroniske bekkensmerter symptomer. Ifølge Stanford University Institutt for Urologi, en av de mest lovende fysisk terapi er "The Wise-Anderson Protocol", som bruker pusteøvelser og avspenningsteknikker for å løse opp spenninger, trykk og kramper i bekkenbunnsmuskulaturen.

Årsaker til bekkensmerter

Mens gynekologiske faktorer, slik som endometriose og uterine fibroider, forårsake bekkensmerte, det er andre årsaker til den tilstanden. Gastrointestinale problemer, slik som irritabel tarm syndrom, også føre kvinner ekstreme magesmerter, som kan urologiske tilstander som interstitiell cystitt, noe som påvirker blæren. Det er viktig å sjekke symptomene dine for å se hvilken spesialist kan hjelpe deg.

Endometriose

Denne smertefull tilstand oppstår når vev fra endometrium vokser utenfor livmoren. Disse vev implantater tykkere og blø under menstruasjon, men fordi det er oppstått utenfor normal riket av livmoren, kan blodet ikke flyter utenfor skjeden, forårsaker bygge opp i bekken-området. Dette kan utløse smertefulle cyster og lesjoner på bekkenregionen, inkludert på livmor, eggstokker, eggledere og blæren. Se Resources for en kobling.

Livmor Fibroids

Mange kvinner får ofte disse noncancerous vekster i løpet av sine fertil år. De kan ha en del smerter i bekkenet, eller kanskje føler at magen er full. Sjelden er smertene sterke mindre fibroid blir fratatt næringsstoffer og begynner å dø. Det kan utløse en akutt smerte og feber.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom, smertefulle syndrome av forstoppelse og diaré kan føre til bekkensmerter med den overskytende gass, oppblåsthet og kramper som er forbundet med den. Lider opplever ofte kramper kort tid etter å ha spist måltider, forårsaker ubehag og tyngde i bekkenet. Se Resources for en kobling.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt refererer til bekkensmerte og ubehag i blæren, i forbindelse med hyppig vannlating og det haster, når en infeksjon er ikke tilstede. I alvorlige tilfeller kan lider må urinere opptil 60 ganger hver dag, og føler smerte med mindre de avlaste seg umiddelbart. De kan også oppleve noen smerter i bekken-området og i skjeden, samt finne samleie smertefullt og ubehagelig. Se Resources for en kobling.

Bekkeninfeksjon

Bekken inflammatorisk sykdom refererer til en infeksjon av de kvinnelige kjønnsorganer, som skjer når seksuelt overførbare bakterier strekker seg fra skjeden til livmoren og andre genital regioner. Det kan føre til smerter i nedre bekken regioner, samt smertefullt samleie. Lider kan også oppleve tyngre menstruasjonssykluser og smertefull vannlating.

Hvordan identifisere interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt, ellers kjent som "IC" eller "Smertefull blære syndrom", er en tilstand som fortsetter å unnvike og unngå et stort antall leger. Dessverre, pasienter altfor ofte lider betydelig før de fikk riktig diagnose og behandling. Personer som lider av IC fortjener aktsomhet fra medisinske fagfolk. En måte at pasientene kan hjelpe deres lege er ved å være klar over sine egne symptomer og ha evnen til å identifisere interstitiell cystitt.

Bruksanvisning

Liste Dine symptomer og detaljer

•  Skriv ned de spesifikke symptomer som du opplever. Eksempler kan inkludere urin haster, hyppig vannlating, problemer med vannlating, smerter med vannlating, brenning med vannlating, bekkensmerter og gastrointestinale problemer.

Skriv ned (ved siden av hvert symptom) omtrentlig dato at symptomet startet, hvor lenge den har vart, og om det er konstant eller intermitterende. For eksempel kan du oppleve hyppig vannlating hele dagen, hver dag; eller, kan du oppleve det to ganger i uken. IC symptomer kan variere fra person til person, og jo mer du er i stand til å beskrive dine symptomer, jo bedre en lege kunne hjelpe deg.

Plasser et nummer, ved hjelp av en skala fra 1-10, ved siden av symptom, tidspunkt og varighet. La en betegne, "Dette symptomet bare plager meg litt," og 10 mener, "Dette symptomet er nesten uutholdelig." Når du ser en lege, vil han sannsynligvis be deg om å fylle ut et spørreskjema som krever at du liste opp dine symptomer og hvor mye de plager deg, med samme skala fra 1-10.

Se en lisensiert Helse fastlege og spesialist

Gjør en avtale med din primære omsorg lege. Ta med dagbok av symptomer (som du opprettet i punkt en). Be om en urinveisinfeksjon (UVI) Test. IC symptomer ofte etterligner UTI symptomer. Forskjellen mellom en UTI og IC er at en UTI manifesterer når en bakteriell infeksjon er oppdaget. UVI er kan også vanligvis bli kurert. IC pasienter tester negativt for bakterien funnet i UTI pasienter.

Få en anbefaling for en urolog eller gynourologist, hvis du ikke har en UTI. Sørg for å kontakte din helse forsikringsselskapet for å se om du trenger en henvisning. Du kan også be legen din for å anbefale noen han kjenner, helst noen med erfaring i å identifisere interstitiell cystitt.

Gjør en avtale med anbefalt spesialist. Fortell det medisinske personalet hvor alvorlig symptomene er.

Utelukke andre årsaker og betingelser

Be om nytt UTI test fra spesialist. Mer enn sannsynlig, vil han bestille en annen test uansett.

8. Ta kontakt med spesialist om hva andre tester bør utføres for å utelukke andre årsaker. Eksempler på potensielt nødvendige tester er ultralydundersøkelser, bekken eksamener (for kvinner), STD tester, CT og cystoskopi (med eller uten blære oppblåsthet). En ultralyd kan identifisere cyster eller andre årsaker. En bekken eksamen kan identifisere forhold som deler noen symptomer med IC, som for eksempel bekken inflammatorisk sykdom. En CT-skanning kan identifisere livmor fibroids i kvinner, eller nyrestein hos menn eller kvinner. En cystoskopi, som kan utelukke blærekreft, er en invasiv prosedyre. En cystoskopi uten blære oppblåsthet kan utelukke blærekreft. En cystoskopi med blære oppblåsthet kan utelukke kreft og også sjekke for blæreveggen betennelse eller lesjoner.

Rådfør deg med legen din om din diagnose, og om ikke dere to har identifisert interstitiell cystitt som årsak til symptomene dine. Hvis ingen andre årsaker til dine symptomer har blitt funnet, og du har hatt en cystoskopi uten blære oppblåsthet, kan legen din gi deg det som kalles en "diagnose av eksklusjon." Ellers vil en cystoskopi med blære oppblåsthet mer sikkert identifisere interstitiell cystitt.

Hint

  • Denne artikkelen er ikke ment å diagnostisere, behandle, eller kurere interstitiell cystitt eller annen medisinsk tilstand. Nåværende helsetjenester lov mandater at atferd forenlig med å diagnostisere, behandle, eller kurere medisinske tilstander sees som praktisering av medisin. Kun lisensiert helsetjenester utøvere kan praktisere medisin, og de er underlagt alle styrende lover og forskrifter, inkludert men ikke begrenset til å gi aktsomhet og opptre uten vilter, uaktsomhet, eller ondskap.

Kroniske bekkensmerter

Kroniske bekkensmerter er noen smerter i bekkenet som varer seks måneder eller lenger. Årsaken til bekkenet ubehag kan være en underliggende sykdom eller lidelse, eller det kan foreligge uten noe underliggende grunn. Hvis en grunn er funnet for smerten, er årsaken behandles, mens behandling for kroniske bekkensmerter av ubestemt opprinnelse fokuserer på å lindre symptomene.

Symptomer

Kroniske bekkensmerter kan variere fra mildt ubehagelig å ødeleggende. Det kan være konstant eller intermitterende, kjedelig eller knivstikking, eller det kan bestå av en følelse av trykk i bekkenet. Du kan også oppleve smerter når du går på do, smerter under samleie, eller smerter når du sitter ned eller etter å ha stått i lange perioder.

Årsaker

Kronisk bekkensmerte kan være forårsaket av en rekke lidelser. Endometriose, bekken lunger syndrom og fibroids er alle vanlige gynekologiske kilder. Problemer med bekkenbunnsmuskulaturen, interstitiell cystitt, kronisk bekken inflammatorisk sykdom og irritabel tarm syndrom kan også føre til kroniske bekkensmerter. Psykologiske faktorer slik som depresjon og stress kan føre til eller forverre en hvilken som helst form for kronisk smerte.

Diagnose

Legen din vil kjøre en rekke tester ment å avdekke eller utelukke noen av de vanligste årsakene til kroniske bekkensmerter. Disse testene kan omfatte en bekken eksamen, kulturer for å se om en utenlandsk patogen forårsaker infeksjon, laparoskopi å visualisere området internt, og bildebehandling skanner som røntgen, CT, MR og ultralyd. Avhengig av resultatene, vil legen din så velge den beste metoden for behandling.

Behandlinger

Hvis årsaken til kroniske bekkensmerter er en infeksjon, kan behandlingen bestå av en antibiotikakur. Antidepressiva og rådgivning kan hjelpe hvis årsaken er psykologisk, mens muskelproblemer kan ha nytte av fysioterapi. Over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen eller paracetamol brukes ofte sammen med andre metoder for behandling. Operasjoner for å behandle endometriose eller andre fysiske årsaker er i utgangspunktet gjennomført via laparoskopisk kirurgi.

Administrerende hjemme

Det er viktig å håndtere stress og oppsøke emosjonell støtte når du opplever kroniske smerter av enhver opprinnelse. Andre alternative behandlingsformer du kan være i stand til å prøve hjemme inkluderer biofeedback og avspenningsteknikker.

Om Ovarian cyster

Om Ovarian cyster


En ovarian cyst er en liten væskefylt sac i eggstokken. Om lag 95 prosent av cyster på eggstokkene er ikke-kreft, men kreft og andre alvorlige medisinske problemer kan bli indikert av tilstedeværelsen av visse cyster. Mens noen godartede cyster kan skyldes endokrine lidelser eller andre forhold, kan en hvilken som helst eggstokkfollikkelen over 2 centimeter også betegnes en ovarialcyste.

Typer

De fleste cyster på eggstokkene er "funksjonelle cyster". Funksjonelle cyster på eggstokkene forekomme som en del av utviklingen av eggstokkfollikelen, eller follikkelutviklingen. Når hun begynner å menstruere, har en kvinne ovariefollikler på alle stadier av utviklingen i eggstokkene.
Follikulær Cyste: Dette er en moden follicle som enten ikke slippes under eggløsning, eller kollapser inn på seg selv før eggløsning. Selv om disse cyster kan vokse til over 2 inches i diameter, er de vanligvis ufarlige. De kan imidlertid forårsake smerte hvis de kan briste. Follikulære cyster vanligvis ikke krever medisinsk intervensjon, og vil forsvinne etter noen måneder.
Corpus luteum Cyste: Når en kvinne ovulates, utgivelser eggstokkfollikelen det modne egget. Den follicle selv er da kjent som corpus luteum, og det blir deretter brutt ned av kroppen og reabsorberes. Hvis corpus luteum i stedet fylles med blod eller væske og forblir i eggstokken, blir det en cyste. Disse cystene er ofte asymptomatiske.
Hemoragisk Cyste: Dette er den mest potensielt alvorlig av de funksjonelle cyster. Hvis det i løpet follikkelutviklingen en blodåre i eggstokkfollikelen bursts, kan blodet lekke inn i hårsekken. Hvis blødningen ikke opphøre av seg selv, kan blod lekke inn i eggstokken, og tvang den til å forstørre. Dette kan føre til intens smerte, og bør cyste brudd, kan blodet lekke inn i bukhulen. Hemoragisk cyster sjelden krever kirurgi.
En annen type godartet cyste er en dermoid cyste. Også referert til som teratomer, kan cystene dannes ikke bare i eggstokkene, men i andre områder av kroppen. De består hovedsakelig av fett, men kan også produsere brusk, ben og andre typer vev. Kirurgi er nødvendig å fjerne dem.
Cystandenomas er godartet cyster dannet fra ovarial vev og fylt med et fluid som ligner slimete. De blir vanligvis fjernet med kirurgi.

Identifikasjon

Cyster er vanligvis funnet under en gynekologisk eksamen eller via ultralyd, laparoskopi, eller CT-skanning. Den beste måten å diagnostisere ulike typs av cyster på eggstokkene er gjennom endovaginal ultralyd. En tynn staven blir satt inn i vagina, og plassert ved siden av eggstokken. Bildet er detaljert nok til å avgjøre om cyster faststoff, væskefylt, eller inneholder en blanding av væske og fast materiale. En MRI kan utføres for å evaluere innholdet av cyste ytterligere.

Størrelse

En follikulær cyste kan måle opp til 2,5 inches i diameter. En corpus luteum kan være opp til 4 inches. Endometrisk kan være opp til 8 inches. Cystandemona cyster kan være opp til 12 inches. Non-kreft cyster som er mindre enn 4 inches i diameter vanligvis ikke krever kirurgi i pre-menopausale kvinner.

Effekter

De fleste cyster på eggstokkene er asymptomatiske, men symptomer kan inkludere mage / bekken smerter og press, uregelmessig menstruasjon, kvalme eller oppkast, vaginal smerte eller blødning / spotting, bekkensmerter etter trening, samleie eller med vannlating og avføring.

Advarsel

Cyster på eggstokkene kan være en indikasjon på alvorlige medisinske problemer.
Endometriose er en tilstand i hvilken livmorvevet vokser utenfor livmoren. Alvorlig abdominal og / eller bekkensmerter er det viktigste symptomet på endmetriosis. Hvis livmor vev vokser inni eggstokken, utvikler en endometrial cyste. Opprivningsanordningen av denne type cyste, som kan vokse i opptil 10 år, kan føre til infertilitet. Bare kvinner som har endometriose er i faresonen.
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en endokrin lidelse der hårsekken vekst arrestasjoner før forfall, som fører til tilstedeværelsen av mange umodne follikler i eggstokken. En kalles polycystisk eggstokk hvis 12 eller flere av disse follikler blir funnet under en ultralyd. En eggstokk kan synes å være polycystisk selv om pasienten ikke har endokrine abnormaliteter, og derfor ikke har PCOS.
Eggstokkreft manifesterer vanligvis i faste eller faste og flytende -filled svulster. Kreft kan oppstå fra det ytre laget av vevet rundt eggstokken (epiteltumorer), bindevevsceller i eggstokken (stromal tumor), eller fra cellene som produserer egget (bakterie celle svulster).

Årsaker til bekkensmerter hos kvinner

Bekkensmerter er ubehag i en kvinnes nedre del av magen, i nærheten av der de reproduktive organer ligger. Det er mange kjente årsaker til bekkensmerter, inkludert noen som er seriøse og noen som ikke er det. Fordi bekkensmerter kan være en indikasjon på et alvorlig problem eller medisinsk tilstand, få den sjekket av en lege.

Cyster på eggstokkene

Cyster på eggstokkene kan være en svært smertefull tilstand, spesielt når en cyste brister eller lekker.

Infeksjon

Noen kvinner opplever bekkensmerter når de har en infeksjon som forårsaker betennelse. Selv infeksjoner utover den reproduktive området kan føre til bekkensmerter, inkludert nyre, tarm, tarm og blære infeksjoner.

Svangerskap utenfor livmoren

I en normal graviditet, reiser det befruktede egget til livmoren og implantater. I sjeldne tilfeller, egg implantater i egglederen, kalt en svært alvorlig tilstand en graviditet utenfor livmoren som resulterer i alvorlige bekkensmerter.

Endometriose

Endometriose er en tilstand hvor vev som normalt dyrkes i livmoren også vokser utenfor organet. En av de vanligste symptomene er bekkensmerter.

Kjønnssykdommer

Noen seksuelt overførbare sykdommer, inkludert bekkeninfeksjon, kan føre til bekkensmerter hos kvinner.

Fibroidtumorer

En av de mest vanlige symptomer på en fibroid tumor, en godartet vekst i livmoren, i bekkensmerter.

Mentrual Cramps

Noen bekkensmerter er en normal del av menstruasjonssyklusen, inkludert kramper kvinner får i begynnelsen av sine perioder.

Symptomer på Endometriose Cyster

Endometriose er en tilstand i hvilken livmorslimhinnen finnes andre steder i kroppen, slik som i magesekken, noe som cyster. Denne smertefulle tilstanden kan ikke kureres, men er mulig å behandle. Rådføre seg med en OB / GYN å bekrefte eventuelle mistenkte symptomer.

Identifisering av vanlige symptomer på Endometriose

Smerte er ansett å være den vanligste symptomet på endometriose. Bekkensmerter har en tendens til å følge menstruasjonssyklusen, men av og til oppstår på ulike tidspunkter. Denne smerten kan være ødeleggende, selv med bruk av milde smertestillende. Det kan også bli følt i korsryggen.

Tidsramme på smerte symptomer

Smerte symptomer kan oppleves før, under eller etter menstruasjon. De kan oppstå under eggløsningen. Andre ganger kan inkludere i løpet av avføring eller vannlating, under eller etter samleie.

Symptomer på Endometriose forbundet med menstruasjon

I tillegg til smerte, en kvinne som lider av endometriose har en tendens til å ha veldig tungt og uregelmessige blødninger under menstruasjonen. Noen ganger blør hun i mellom perioder. Hun har også mye av abdominal oppblåsthet.

Virkningene av Endometriose

I tillegg til de cyster, endometriose kan også føre til arrvev og adhesjon, som binder indre organer sammen. Dette kan føre til infertilitet på 1.3 til 1.2 av tilfellene. Infertilitet er grunnen til mange tilfeller er diagnostisert.

Misoppfatninger av Endometriose cyst symptomer

Endometriose cyst symptomer kan ofte forveksles med andre forhold, slik som irritabel tarm syndrom (IBS), bekken inflammatorisk Disorder, eller cyster på eggstokkene.

Hvorfor Har Angst Årsak bekkensmerter?

Bekkensmerter, spesielt en tilstand som kalles kronisk bekkensmerter, kan ha alvorlige konsekvenser for livskvalitet og generell helse. Det er mange forskjellige mulige årsaker, men angst kan spille en rolle.

Identifikasjon

Somtaform lidelse: En somatoform lidelse er preget av fysiske symptomer som ikke kan forklares med noe annet organisk medisinsk tilstand, rusmiddelbruk eller psykisk lidelse.

Angstlidelse: Angstlidelser er en klasse av psykisk lidelse preget av overdreven og unormal bekymring og frykt. Angstlidelser er forbundet med endret funksjon i visse områder av hjernen og ubalanse i nevrotransmittere som hjelper regulere angst og frykt.

Årsaker til bekkensmerter

Bekkensmerter har mange mulige årsaker, inkludert cyster på eggstokkene, bekken sammenvoksninger (band av arrvev i de organer nærheten bekkenet) eller endometriose (der slimhinnen i livmoren vokser utenfor livmoren). Hos menn er mest ofte årsaken bakteriell eller ikke-bakteriell prostatitt kronisk, som kan forårsake "kronisk bekkensmerte."

Kroniske bekkensmerter er ikke fullt ut forstått, og er ofte vanskelig å diagnostisere og behandle. Mulige årsaker inkluderer musculoskelatal og gastrointestinale lidelser; men mest sannsynlig årsaken er mangefasettert. Det kan innebære flere kroppslige systemer samt psykologiske forhold. Så høyt som 15 prosent av kvinnene i alderen 18-50 kan oppleve kroniske bekkensmerter.

Angst og bekkensmerter

Bekkensmerter kan være en somatoform lidelse, resultatet av somatisering. Smertefulle emosjonelle minner eller psykologiske forhold kan oppleves som fysisk smerte andre steder i kroppen; dette er somatisering. Kvinner med en historie med seksuelt misbruk ofte lider av somatoform lidelse som ofte fremstår som bekkensmerter, og kan være ledsaget av angst. Angst i seg selv, men kan også føre til en somatoform lidelse som forårsaker bekkenløsning. Så høyt som 82 prosent av tilfellene av kroniske bekkensmerter kan ha noen somatoform lidelse. Angst følsomhet, som er angst om symptomer på angst, kan også spille en rolle, noe som øker sannsynligheten for somtization.

Det er også mulig at angst kan forårsake bekkensmerter gjennom fysiske symptomer som muskel tetthet eller irritabel tarmsyndrom. Irritabel tarm-syndrom, en vanlig symptom på angst, (spesielt generalisert angstlidelse), også er en vanlig årsak til bekkensmerter. Muskel tetthet, en annen vanlig symptom på angst kan føre til bekkensmerter, spesielt der seksuell funksjon har blitt påvirket av angst. Smerte kan øke med opphisselse, som fører til unngåelse av seksuell aktivitet, som fører til angst om seksuell aktivitet, som i sin tur kan føre til at mer smerte i en viskøs sirkel.

For alle av de samme grunner, kan angst også forverre bekkensmerter forårsaket av andre forhold.

Betraktninger

Siden bekkensmerter ikke er fullt ut forstått, kan ingen endelige konklusjoner om årsaker trekkes. Mens angst ser ut til å spille en rolle, forblir mulig sammenheng uklart.

Feildiagnostisering

Mens feildiagnostisering er et problem generelt, spesielt, kan en nylig anerkjent tilstand, vulvodynia (kroniske smerter eller ubehag i vulva) ligner kroniske bekkensmerter. Siden tilstanden er ennå ikke anerkjent, kan pasienter noen ganger bli diagnostisert med en somatoform lidelse, med angst eller depresjon et foreslått mulig årsak.

Cymbalta og bekkensmerter

Mange kvinner lider av bekkensmerter på grunn av forhold som vulvodynia, bekkenbunnen dysfunksjon og interstitiell cystitt. Siden det kan være farlig for pasienter med disse forholdene å ta narkotika langsiktig for å takle smertene, mange medisinske fagfolk nå ser til Cymbalta, et stoff mer kjent for sin bruk som en antidepressant, for å hjelpe pasienter senke sine smerte nivåer.

Hva er Cymbalta?

Cymbalta er en antidepressant som vanligvis brukes til å behandle angst forhold og depresjon. I de senere årene har Cymbalta blitt godkjent til også å behandle fibromyalgi. På grunn av Cymbalta suksess i å hjelpe pasienter med andre smertetilstander, gynekologer, urologer og andre leger som spesialiserer seg på vaginal og blære omsorg har begynt å foreskrive det som en måte for kvinner å håndtere langsiktig bekkensmerter.

Grunner kvinner lider av bekkensmerter

Mange kvinner lider av kroniske bekkensmerter på grunn av en rekke relaterte forhold. Noen av de store bekkensmerter gjerningsmannen er: vulvodynia, en nevropatisk smerte tilstand utføring skjeden, kjønnsleppene og vulva; bekkenbunnen dysfunksjon, en bekkenmuskelsmerter tilstand og interstitiell cystitt, en tilstand utføring blæren. Venstre ubehandlet, langsiktig bekkensmerter kan være ødeleggende for kvinner fysisk og i sin tur påvirke deres daglige aktiviteter som arbeider, trener, samleie, ridning og bruk av tamponger.

Hvordan Cymbalta hjelper

Cymbalta arbeider inne i legemet for å regulere det sentrale nervesystemet. Cymbalta er i stand til å blokkere smertesignalene som sendes ut av ødelagte nerver, forårsaker pasienter å føle mindre ubehag. Siden suksessen med Cymbalta smerte blokkerer evner har blitt påvist i diabetiker pasienter og fibromyalgipasienter, leger har begynt å vurdere Cymbalta som et medikament alternativ for kvinner som har lignende smerter i bekkenregionen.

Dosering

Doseringen av Cymbalta hver person bør ta varierer sterkt avhengig av hvilken medisinsk tilstand pasienten blir behandlet for, og hvor alvorlige de har symptomer. Ofte kan mange pasienter få beskjed om å starte rundt 20 mg eller 30 mg og sakte jobbe seg opp til å ta 60 mg om dagen. Hvor lenge hver person vil måtte ta Cymbalta også varierer fra pasient til pasient. Pasienter på Cymbalta langsiktige ofte nødt til å besøke deres forskrivning lege med noen måneder for å vurdere forbedring av sine symptomer.

Konsultere legen din

Selv Cymbalta kan være en livsforvandlende løsning for mange kvinner med bekkensmerter, er det ikke løsningen for alle. Andre medisiner som Elavil og Lyrica kan fungere bedre for visse bekken smertepasienter. Det finnes også andre alternativer som for eksempel fysioterapi, aktuelle gels og kirurgi. Pasienter bør diskutere alle sine symptomer og sykehistorie med sin lege for å finne ut om Cymbalta er den beste måten å behandle sine smerter.

Retningslinjer for Gjenta hyperbar oksygenbehandling for interstitiell cystitt

Retningslinjer for Gjenta hyperbar oksygenbehandling for interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt, ofte referert til som smertefulle blære, er karakterisert ved ubehagelig blæretrykk, blære smerte og, noen ganger, bekkensmerter. Ifølge Mayo Clinic, er anslagsvis én million mennesker berørt av denne tilstanden, de fleste av dem kvinner. Hyperbar oksygenbehandling er en tilnærming som viser løfte.

Hyperbar oksygenbehandling

Når gjennomgår hyperbar oksygenbehandling, pasienter puster 100 prosent oksygen ved trykk to til tre ganger større enn atmosfærisk (havnivå) trykk. Ved å tvinge oksygen til vev ved kontrollert trykk, vil oksygeninnholdet i de røde blodlegemer øker for å fremme helbredelse av skadet vev. HBO terapi er en mer effektiv måte å tvinge oksygen til vev enn topiske applikasjoner.

Fordeler

Ifølge Henry Spink Foundation, gir HBO terapi en rekke fordeler. Vi presenterer høye nivåer av oksygen under høyt trykk kan gi umiddelbar støtte til områder med nedsatt blodstrøm. Støtter disse kompromitterte områder med oksygen kan opprettholde vev levedyktighet

HBO terapi kan også fremme dannelsen av nye blodkar, noe som i sin tur kan øke blodstrømmen. Økt blodgjennomstrømning gir mer næring til berørte områder for å lette helbredelse.

I tillegg øker HBO terapi immunforsvaret ved å styrke de drepende evner av hvite blodceller til å ødelegge bakterier, giftstoffer og frie radikaler.

Protokoll for bruk av HBO Therapy

Selv om oksygen under økt press kan produsere gunstige effekter, kan det også produsere giftvirkninger dersom det gis feilaktig. Som sådan bør medisinsk utdannet personlig administrere denne prosedyren i trykkamre (Vedlagt avlukker). Den hyperbarisk trykk inne i kammeret blir øket langsomt, og når behandlingen er fullført, blir normaltrykk gjenopprettes langsomt.

Retningslinjer for bruk av HBO Therapy

Albany Medical Center sier at antall HBO behandlinger er forskjellig for hver enkelt pasient, avhengig av den kliniske respons hos individet. I gjennomsnitt varer hver behandling omtrent to timer. Det kan gis én eller to ganger daglig. Så mange som 10 til 12 behandlinger kan være nødvendig. I tilfeller hvor angiogenese (generere blodkar) er det primære målet, kan 30 til 40 behandlinger være nødvendig.

HBO behandling ikke bør brukes til å erstatte tradisjonelle behandling, men kan brukes som en medhjelper behandling for å forbedre heling

Side Effects

Pasienter som gjennomgår HBO-behandling kan oppleve øret ubehag, blokkert bihulene eller midlertidige endringer i synet. Barn kan kreve rør i ørene. HBO behandling anbefales ikke for pasienter med lunge abnormitet.

Effektiv behandling

En artikkel med tittelen "hyperbar oksygen for behandling av interstitiell cystitt," publisert juli 2004 i "European Urology," rapporterte at en liten pilotstudie viste at HBO er effektive i behandling av interstitiell cystitt. Behandlingen førte til vedvarende reduksjon av bekkensmerter og det haster å urinere. Det har også forbedret funksjonell blærekapasitet.

Fibromyalgi og bekkensmerter

Fibromyalgi kan forårsake smerter i mange forskjellige deler av kroppen. Et område hvor det kan føre til smerter, spesielt hos kvinner, er i bekkenregionen. Og fordi det er mange organer som ligger i dette området, er det noen ganger vanskelig å finne ut om smerten kommer fra blæren, endetarmen, den reproduktive organer eller andre steder.

Fakta

Fibromyalgi regnes ikke som en sykdom; snarere er det en kombinasjon av forskjellige symptomer og medisinske problemer. På grunn av dette, blir det referert til som et syndrom.
Med mindre en lege er kunnskapsrik om fibromyalgi eller er spesielt på jakt etter det, er fibromyalgi veldig vanskelig å diagnostisere. Det vises ikke på tester; men når legene har utelukket andre problemer, fibromyalgi kan bli vurdert.
En sann diagnosen fibromyalgi er gjort når en pasient har opplevd smerter i fire store områder av kroppen for mer enn tre måneder og har ømhet i elleve eller flere bestemte steder når de trykkes.
Det finnes ingen kur for fibromyalgi; snarere er lindring av symptomer og restaurering av funksjon til berørte områdene legens mål.

Identifikasjon

Bekkensmerter kan være forårsaket av mange ting. Disse inkluderer fibroid svulster i livmoren, blære prolaps og ekstremt smertefulle menstruasjonssmerter, for å nevne noen. Når alle mulige medisinske årsaker er utelukket eller identifisert og behandling har begynt, så fibromyalgi kan være den fant frem som årsak.
Interessant, en av de vanlige årsakene til bekkenløsning-interstitiell cystitt-kan faktisk føre til en kvinne lider av fibromyalgi på et senere tidspunkt i livet hennes.
Bekkensmerter forbundet med fibromyalgi kan være noe verre enn noen andre bekkensmerter; Derfor, er nivået av smerte ikke nødvendigvis en god indikator på fibromyalgi. Igjen, er det vanligvis et tilfelle av utelukker eller oppdage mange andre ting før fokus på muligheten for fibromyalgi.

Effekter

Venstre udiagnostisert eller ubehandlet, bekkensmerter, uansett hva årsaken kan føre til mer alvorlige problemer. Når smerten er et resultat av fibromyalgi, unnlatelse av å diagnostisere eller behandle det kan føre til depresjon og en generell nedgang i kvinnens generelle helse.

Fordeler

De fleste kan forholde seg til hva de vet om. Når bekkensmerter er endelig diagnostisert som eller anses å være fibromyalgi, bare det faktum at pasienten har endelig klart å overbevise en lege at det er ikke alt i hodet er nok til å forårsake en øyeblikkelig forbedring i kvinnens mentale og emosjonelle helse. Derfra vil hun være mer mottakelig for hennes legens ordre om hvordan å behandle og håndtere smerten. Å vite at diagnosen er fibromyalgi tillater legen å kartlegge et behandlingsforløp. I tillegg å vite hva det er ikke er også nyttig for å både legen og pasienten, fordi de nå kan konsentrere seg om å finne ut hva som fungerer for symptomlindring.

Betraktninger

Behandlingstilbud omfatter bruk av narkotika, smerte management teknikker, endringer i kosthold (økning i væskeinntak, for eksempel) og andre alternativer. Enhver og alle muligheter skal betraktes, slik at lindring kan oppnås så raskt som mulig.

Cyster på eggstokkene og Venstre Flanke Pain

En ovarialcyste kan forårsake en myriade av symptomer som venstre flankesmerter. Det er viktig å ha en hvilken som helst type smerte undersøkt av en lege for å fastslå årsaken.

Identifikasjon

Venstre flanke smerte refererer til smerte som ligger på bare den venstre side av kroppen. Flankesmerter oppstår mellom øvre del av magen og ryggen.

Årsaker

Noen årsaker til venstre flankesmerter kan være nyreproblemer, degenerative plate sykdom, spinal artritt og helvetesild. Cyster på eggstokkene kan også forårsake venstre flanke smerte samt en graviditet utenfor livmoren.

Symptomer på Ovarian cyster

Noen av de vanligste symptomene på en ovarian Cyste er menstruasjonsforstyrrelser, rygg og flankesmerter, bekkensmerter, smerter under samleie, smerter under avføring, kvalme og oppkast. Imidlertid kan noen ovarialcyste lider opplever ingen symptomer i det hele tatt.

Typer

Typer av cyster på eggstokkene som kan forårsake venstre flankesmerter er en follikulær cyste og en corpus luteum cyste. Mange cyster på eggstokkene gå bort på egenhånd med ingen behandling. Cyster på eggstokkene som forårsaker vedvarende smerte kan trenge å bli vurdert av en lege.

Betraktninger

Kontakt lege dersom du har vedvarende venstre flankesmerter eller hvis du har en plutselig skarp smerte i bekkenområdet. Hvis smerten er ledsaget av feber, kan det være et tegn på en alvorlig tilstand, og bør behandles som et medisinsk nødstilfelle.

Informasjon om interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en tilstand som forårsaker smerter og press i blæren og rundt bekken området. Ifølge International interstitiell cystitt Association, 8 millioner kvinner og 1,5 millioner menn i USA har tilstanden. Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand med varierende symptomer og perioder med remisjon. Andre navn på interstitiell cystitt er kroniske bekkensmerter syndrom, smertefull blære og blæresmertesyndrom. Det er ingen definitive kur for tilstanden, men medisiner og andre behandlinger gir lindring av symptomer og bedre livsstil for lider.

Symptomer

Symptomer på interstitiell cystitt inkluderer det presserende behov for å urinere ofte, opptil 60 ganger om dagen for noen mennesker, bekkensmerter med smerter mellom vagina og anus hos kvinner og pungen og anus hos menn, smertefulle samleier for kvinner og smertefull ejakulasjon for menn og kroniske bekkensmerter.

Årsaker

Selv om ingen eksakte årsaken for IC er kjent, er følgende faktorer bidrar til tilstanden: blære eller ryggmargen traumer, bekkenkirurgi, blære overdistention, eller venter for lenge med å gå på do, dysfunksjon i bekkenmuskulaturen, bakteriell infeksjon, autoimmune sykdommer , og overfølsomme nerver i bekkenet, som kalles en tilstand primær nevrogen inflammasjon.

Betraktninger

Forskere har funnet en viss substans som er unik for urin fra mennesker med IC. Stoffet ser ut til å blokkere normal cellevekst på slimhinnen i blæreveggen, slik at de heter det antiproliferativt faktor. Forskere håper å lære mer om antiproliferativt faktor vil føre til gjennombrudd i behandlingen.

Diagnose

En diagnose av interstitiell cystitt er kommet til etter at alle andre medisinske tilstander er utelukket, og blæren smerte med hyppig vannlating og det haster er bevist.

Behandling

Behandlingstilbud for IC inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, antidepressiva, antihistaminer og Elmiron, som er et medikament spesielt utviklet for å behandle interstitiell cystitt. Andre behandlinger inkluderer nervestimulering for å lindre bekkensmerte og urinering frekvens, blære oppblåsthet, hvor blæren er strukket med vann eller gass, og blæren drypping, i hvilket medikament er anbragt i blæren for å lindre inflammasjon og hjelpe til med andre symptomer. Den endelige behandling alternativ er kirurgi, men det brukes bare hvis alle andre alternativer mislykkes.

Interstitiell cystitt Behandlinger

Interstitiell cystitt er en medisinsk tilstand som også er kjent som smertefull blære. Denne kronisk tilstand som forårsaker urin brenning og det haster, blæretrykket, og mild til alvorlig blæren smerte. Interstitiell cystitt påvirker en million amerikanere og er ofte diagnostisert hos kvinner. Interstitiell cystitt pasienter behandles med en rekke medisiner for å lindre smertefulle, ubehagelige symptomer.

Oral medisiner

Oral medisin kan bidra til å lindre mild smerte symptomer. Noen ofte foreskrevet muntlig medikamenter inkluderer: ibuprofen (Advil og Motrin), ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Bayer og Ecotrin), og antihistaminer (Benadryl og Claritin). Disse stoffene kan kjøpes over disk, og er rimeligere enn reseptbelagte medisiner. Trisykliske antidepressiva som Tofranil er foreskrevet av leger for å blokkere smerte og slappe av blæren.

Nerve Stimulering

Transkutan elektrisk stimulering (TENS) lindrer blære og bekkensmerter ved å administrere milde elektriske pulser til nedre del av ryggen eller over skambenet området. Avhengig av alvorligheten av pasientens betingelser, behandling kan bli gitt etter et par minutter eller timer. Noen pasienter trenger bare TENS en gang i uken, mens andre pasienter kan trenge lengre behandlinger. TENS lindrer blæren smerte og hyppig vannlating. Noen ganger kan en enhet TENS er satt inn i en kvinnes vagina eller en manns endetarm når aggressiv behandling er nødvendig.

Blære Stinnhet

En annen måte å behandle interstitiell cystitt er gjennom blæren oppblåsthet. Blæren er strukket ved hjelp av en gass eller vann teknikk. Blære oppblåsthet er vanligvis en midlertidig fiks for alvorlige symptomer og kan trenge å bli gjentatt over tid. Blæren oppblåsthet brukes også til å begynne med å diagnostisere pasienter med interstitiell cystitt.

Blære Instillasjon

Medisiner som for eksempel dimetylsulfoksyd er plassert inne i blæren gjennom et tynt rør som kalles et kateter. Dimetylsulfoksyd er noen ganger blandet med en lokalbedøvelse. Pasienten venter i 15 minutter og deretter urinerer å kvitte seg med medisinen. Blære instillasjon bidrar til å redusere inflammasjon og urinering haster og frekvens som er forbundet med interstitiell cystitt. Noen pasienter kan ha behov for blære instillasjon behandlinger for et par uker og pasienter med alvorlige symptomer gjennomgå behandling i inntil ett år.

Kirurgi

Kirurgi er en sjelden behandling anvendes for interstitiell cystitt. Imidlertid må noen pasienter gjennomgå en operasjon for å redusere symptomene. Pasienter som ikke er i stand til å lagre store mengder urin i blæren kan velge for kirurgi. Noen prosedyrer inkluderer: blære styrking (skadet deler av blæren er fjernet), fulguration (brenner av magesår funnet i urinrøret), og reseksjon (instrumenter brukes til å klippe rundt sår). Fulguration og reseksjon kan noen ganger forverre symptomer og kan ikke lindre alle symptomer.

Advarsler

Pasienter bør aldri selv-diagnostisere symptomer relatert til interstitiell cystitt. Blære smerter kan være assosiert med en annen medisinsk tilstand, og bare en lege kan gjøre riktig diagnose. Folk bør aldri ignorere smerter forbundet med blæren og bekkenområdet, og bør oppsøke lege umiddelbart.

Interstitiell cystitt Årsaker

Forings Problemer

Interstitiell cystitt er en tilstand der en person opplever bekkensmerter og trang til å urinere ofte. Finne en definitiv årsak har så langt ligget gjemt leger. En mulig årsak er en abnormitet i slimhinnen i blæren. Noen teoretisere at det kan være lekkasjer i slimhinnen i blæren som forårsaker tilstanden. Noen forskere sier også at et stoff som kalles antiproliferativt faktor kan frustrere normal cellevekst i blæren fôr.

Autoimmune Problemer

Noen leger tror at interstitiell cystitt er knyttet til en autoimmunreaksjon inne i legemet. Denne reaksjonen, hvis avtrekkeren er ukjent, forårsaker betennelse i blæren så vel som andre deler av kroppen. Dette kan forklare hvorfor personer som lider av interstitiell cystitt ofte har andre samtidig forekommende tilstander som fibromyalgi og irritabel tarm syndrom.

Genetiske problemer

En annen teori om årsaken til interstitiell cystitt gjelder genetikk. Personer som opplever interstitiell cystitt har ofte andre familiemedlemmer som lider av samme tilstand. Befolkningen som opplever denne tilstanden oftest er middelaldrende kvinner; mange av dem har mødre, søstre eller tanter som også har denne lidelsen.

Medisiner

På samme måte som årsakene til interstitiell cystitt er ikke klare, behandling også kan være en komplisert prosess med prøving og feiling. En av de enkleste metodene for intervensjon er muntlig medisiner. Smertestillende midler som acetaminphen og ibroprofen kan bidra til å lindre smerten av interstitiell cystitt. Legen din kan forskrive pentosan, noe som bidrar til å gjenopprette blæren fôr hos noen individer, selv om det kan ta måneder å oppleve lettelse.

Nerve Stimulering

Nervestimulering er en annen måte å behandle interstitiell cystitt. Noen leger bruker transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), noe som sjokkerer bekkenområdet med lavt nivå elektrisk stimulering. Sakral nervestimulering sender elektriske impulser til ryggraden. Disse behandlingene er antatt å bidra til å kontrollere bekkensmerter og hyppig trang til å urinere forårsaket av interstitiell cystitt.

Blære Injeksjoner

Blæren distensjon er en prosess i hvilken en cytoscope injiserer vann eller gass inn i blæren for å strekke den. Dette gir midlertidig lindring for noen individer. En annen type blære injeksjon er levering av dimetylsulfoksyd gjennom et kateter. Dette stoffet virker til å redusere betennelse og for å hindre at muskelsammentrekninger i blæren, og derved lindre symptomer forbundet med interstitiell cystitt.

Kirurgi

Selv om kirurgi er ikke et populært alternativ for interstitiell cystitt blant de fleste leger, er det flere mulige kirurgiske behandlinger. Disse operasjoner kan reparere skadede seksjoner av blæren og eventuelle sår i området. Kirurgi er reservert for pasienter som har store smerter og et behov for å annullere blæren svært ofte.

Symptomer på Ovarian Cyste

Ovarian cyster er vekster som vises på den ytre eller indre fôr av eggstokkene. The Mayo Clinic nevner at mange kvinner utvikler disse væskefylte sekker, men ikke alle kvinner opplever symptomer. Å diagnostisere tilstanden legen din kan bruke en blodprøve eller en avbildning test som en ultralyd. Visse typer cyster kan også diagnostiseres ved hjelp av en graviditetstest. Legen din kan velge å ikke gjør noe i det hele tatt og bare overvåke cyste, eller kan foreslå kirurgi.

Pelvic Pain

En av de vanligste symptomene på en ovarian Cyste er bekkensmerter. I mange tilfeller er det en kjedelig verke som kommer i bekkenregionen, og da kan også lage referert smerte i lårene eller ryggen. Du kan oppleve bekkensmerter umiddelbart før starten av menstruasjonssyklusen, eller du kan oppleve smerte like før menstruasjonssyklusen avsluttes. Det er også mulig at du vil oppleve smerter under samleie.

Fordøyelsessymptomer

Det er også noen fordøyelsessymptomer forbundet med en ovarialcyste. Du kan begynne å føle presset presser ned på tarmene som kan gjøre avføring smertefullt. Urinering kan også være smertefullt. Noen av de fordøyelsessymptomer kan oppstå kan være lik de følelsene du får mens de er gravide. Du kan begynne å føle kvalm og som kan føre til oppkast. Du kan også legge merke til at brystene blir ømme å ta på.

Spotting

Ett av symptomene på ovarian cyster er sporadisk vaginal spotting når du ikke er planlagt å gå gjennom menstruasjonssyklusen. Den spotting kan skje tilfeldig, og det kan vare i flere timer eller flere dager. Infertilitet kan også være et symptom på cyster på eggstokkene.

Cyste Pain

Noen av magesmerter opplevd fra en ovarian cyst er fra cyste selv. Som cysten vokser det kan føre til ubehag eller en oppblåst følelse i mageregionen. Hvis cyste brister det kan skape en skarp og brennende smerte som kan være midlertidig lammende. Cyste kan også opprette en brennende, men lavt nivå smerte hvis det begynner å blø.

Ingen symptomer

Ifølge Mayo Clinic, er det mulig å ha en ovarialcyste men opplever ingen symptomer i det hele tatt. På den annen side, cyst symptomer noen ganger etterligne andre forhold som kanskje ikke alltid oppfordrer deg til å gå til legen. The Mayo Clinic anbefaler å se legen din så snart som mulig når du begynner å oppleve hva kunne ved symptomene på en ovarialcyste.

Komplekse cyst perimenopause symptomer

Komplekse cyst perimenopause symptomer


Cyster på eggstokkene, som enten enkel (follikulær) eller kompleks, forårsake symptomer som kan etterligne andre lidelser, som for eksempel graviditet utenfor livmoren og endometriose. Menstruasjonsforstyrrelser og bekkensmerter, akkompagnert med hormonelle ubalanser, blir ofte feildiagnostisert. Komplekse cyster på eggstokkene er mer vanlig hos kvinner i fertil eller "peri" overgangsalderen fordi cyster på eggstokkene oppstår vanligvis fra den mislykkede frigjøring av et egg som ligger i hårsekken av eggstokken. Mens den faktiske årsaken til komplekse cyster på eggstokkene er ukjent som i juli 2010, er det mistanke om at genetikk, vekt, livsstil og menstruasjonssyklus er alle faktorer.

Komplekse cyster

En ovarian cyst er enten funksjonell (follikulær) eller komplekse. Av den komplekse typen, kan cyster være cystasdenoma, endometrioma eller dermoid (septated). En septated ovarialcyste er en form for kompleks ovarial cyste, som inneholder en kombinasjon av semi-hard, fast og flytende komponenter, lik som de andre komplekse cyster. I motsetning til de andre, er et septated cyste separert og vanligvis identifisert som "to cyster i en." Alvorlighetsgraden av cysten bestemmes av tykkelsen av veggen som skiller de to masser. Standard størrelse med en kompleks ovarial cyste er vanligvis 2-1 / 2 cm og høyere. Men den gjennomsnittlige størrelse av en sunn eggstokk er 3cm ved 1-1 / 2 cm. Komplekse (septated) cyster på eggstokkene har en høyere risiko for å bli ondartet enn enkle (funksjonelle) cyster på eggstokkene, på grunn av septumdannelse, og lekkasje av ascites. Funksjonelle cyster er sykliske fordi de danner under nye menstruasjonssykluser. Komplekse cyster, men kan utvikle og holde seg, vokser til forbløffende størrelser. Overdreven smerte er forårsaket av vridning av eggstokkene som et resultat av betennelse og vekst, samt lekkasje av fritt-strømmende fluid inn i bassenget av bekkenet.

Perimenopause

Etymologien av ordet perimenopause stammer fra de greske ordene peri "før", mens- "månedlige" og pausis- betyr "opphør". Ifølge perimenopause Symptoms.org, er den perimenopause scenen prosessen der en kvinnes kropp forbereder seg på å gå inn overgangsalder eller endelig og fullstendig opphør av menstruasjon. I løpet av denne tid, forekommer hormonelle forandringer i kroppen, noe som fører til en svingning i nivåene av kjønnshormoner (østrogen og progesteron). Disse endringene kan forekomme 10 til 15 år før du faktisk går gjennom overgangsalder.

Symptomer og diagnoser

Perimenopause symptomer inkluderer angstanfall, mangel på konsentrasjon, hukommelsestap, svimmelhet, hjertebank, uregelmessig, kraftig blødning (eller ingen blødning), uforklarlig vektøkning, bekken kramper, hetetokter og nattesvette, mage-tarmproblemer, tretthet, hodepine, tynning av hår og mange andre plager.

Ifølge nettstedet Komplekse ovarialcyster, tegn på komplekse ovarialcyster er lik de av endometriose eller svangerskap utenfor livmoren. Smerter i bekken og buk-området nå selv opp til lårene og baken området er typisk, som er uregelmessighet i perioden eller menstruasjonssyklusen, sammen med pre- og postmenstrual smerte (kraftige blødninger eller totalt fravær av perioden). Det er også uforklarlig vektøkning, smerter under samleie, smerter i korsryggen, og gastrointestinale (fordøyelses) problemer, med fylde i magen (oppblåsthet i magen). Øyeblikkelig medisinsk hjelp bør tas på den plutselige økningen i magesmerter, kvalme, oppkast og andre invalidiserende symptomer. En transvaginal ultralyd kan utføres for en skopisk visning av eggstokkene, etterfulgt av en graviditetstest for å utelukke graviditet utenfor livmoren.

Rettsmidler og behandlinger

Flere holistisk rettsmidler kan brukes til perimenopause, inkludert kosthold modifikasjon med eliminering av visse matvarer og drikker, som koffein, alkohol, og høye syreholdig mat og drikke. En gynekolog kan foreskrive hormoner for å redusere noen av de langvarig ubehag av overgangen til overgangsalderen.
Fordi komplekse cyster er mer alvorlige enn enkle, follikulære cyster, med potensiale til å bli ondartet, må de bli overvåket og testet. CA-125-protein test kan bli administrert for å bestemme hvorvidt cyste er ondartet. Som et alternativ, kan en gynekolog foreslå en ooforektomi (fjerning av de berørte eggstokk), eller rett og slett overvåke cyste, som noen cyster er reabsorbert inn i blodsystemet, og dermed forsvinner på egen hånd. Totalt sett er lege styrt av avgjørelsen av pasienten. En unilateral ooforektomi (fjerning av en eggstokk) ikke hindrer naturlig gjengivelse for de ennå er interessert i bærende barn, som en eggstokk er tilstrekkelig for unnfangelse, så lenge livmoren og en eggleder forblir intakt.

Naturmedisin og komplekse cyster

Sprukket Ovarian Cysts.com gir ressurser om naturlige og helhetlig rettsmidler for komplekse cyster. Selv ROC fremmer naturlig rettsmidler, understreker den også betydningen av biomedisinsk intervensjon. "Diagnosen av en kompleks ovarial cyste bør ikke tas lett på, og noen vedvarende eller plutselige smerter i magen eller bekkenet garanterer grundig medisinsk undersøkelse», ifølge nettstedet. Til slutt, spør grundige og presise spørsmål. Være aggressiv med din egen behandling.

Baking Soda for interstitiell cystitt

Baking Soda for interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt, eller IC, er en lidelse som fører til mild til alvorlig smerte og trykket i blæren og bekken-området. Kvinner 30 til 40 år med irritabel tarm syndrom eller fibromyalgi er mest berørt, men det påvirker også menn og barn. Symptomene varierer og blusse opp når den utløses av allergi, menstruasjon, seksuell aktivitet og stress. For umiddelbar smertelindring av alvorlig flare-ups, er natron rask og effektiv.

Baking Soda

Natron hever pH av urin raskt for å lindre smerte. Bland 1/2 til 1 ts. av natron i et glass vann. Rør, la blandingen hvile ett minutt før du drikker. Gjenta denne fremgangsmåten ytterligere tre ganger per dag. Ikke bruk natron hvis du er på en saltfattig diett. Effektene av langvarig bruk av natron er ukjent, og anbefales ikke. Kortvarig bruk av natron er effektiv på å lindre symptomene på interstitiell cystitt.

Symptomer

De viktigste symptomene er smertefull, vedvarende, haster og hyppig vannlating i små mengder og bekkensmerter. Et annet vanlig symptom er økt stress fra smerte og søvnforstyrrelser for å urinere. De fleste mennesker opplever samlivsproblemer og lavere livskvalitet fra smerte under sex og hyppig urination.The hyppig vannlating oppstår når signalet til hjernen fra blæren blir forvirret og signaliserer trang til å urinere oftere. Smerten oppstår når lekkasjer i epitel, slimhinnen i blæren, tillater urin å irritere blæreveggen. Dette irritasjon reduseres ved inntak av natron.

Doctor Visit

Symptomer vil føre legen din for å få riktig diagnose. Forbered deg på legen din gå et par dager før. Hold en journal av hvor ofte og hvor mye vannlating oppstår og hva slags væske du drikker. Noter alle symptomer, selv tilsynelatende urelaterte seg, og all medisinering inkludert resept, over disk, vitaminer og andre kosttilskudd. Skriv ned alt du ønsker å diskutere med legen din, inkludert spørsmål om natron, din dose av natron og de resultatene du har sett fra å bruke natron for interstitiell cystitt smerte. Legen din vil også utføre tester for å diagnostisere tilstanden din. Testing inkluderer urinprøver, en bekken eksamen, en kalium sensitivitet test, og en cystoskopi, eller biopsi.

Medisinsk behandling

Testresultatene vil hjelpe legen administrere dine symptomer. Legen din vil foreskrive anti-inflammatoriske medisiner, ibuprofen eller trisykliske antidepressiva for å lindre smerten; antihistaminer til frekvens og haster; og Elmiron, også kjent som pentosan, for å gjenopprette slimhinnen i blæren. Andre behandlinger tilgjengelig for smerte og frekvens er nervestimulering og blære oppblåsthet. For å redusere betennelse, har legen din muligheten til å innpode dimethylsulfoxyd og lokalanestetika i blæren. Ifølge Mayo Clinic hjemmeside, "Leger bruker sjelden kirurgi som interstitiell cystitt behandling fordi fjerning av hele eller deler av blæren ikke lindre smerter og kan føre til andre komplikasjoner."

Hjem Behandling

I tillegg til medisinsk behandling vil legen din foreslå hjemme-baserte endringer, inkludert blæretrening, iført løse klær, senke stress, stretching og styrking av bekkenmuskulaturen, røykeslutt og endring av kosthold. Diet endringer inkluderer fjerning blære-irriterende matvarer. De fire største irritanter er høye konsentrasjoner av vitamin C, kullsyreholdige drikker, sitrusprodukter og koffein, inkludert sjokolade. Andre matvarer som irriterer blæren er tomater, syltet mat, krydder, alkohol og kunstige søtstoffer.

Fjerne irritanter fra kosten din er for langsiktig lettelse. For kortsiktig lindring av flare-ups, ta et varmt bad med natron eller Epsom salt. Hvis din smerte er kronisk eller alvorlig, ringe legen din for en avtale for å få testing, diagnose og en langsiktig behandlingsplan.

Postmenopausal bekkensmerter

Kvinner som er postmenopausal bør ikke lider av endometriose, men det kan skje. Endometriose kan føre til bekkensmerter som kan en rekke andre forhold, inkludert syklisk vulvitis og fibroids. Problemer og smerte kan være utfallet av redusert østrogennivå, noe som skjer i overgangsalderen. På den annen side, kan problemer også oppstå på grunn av østrogen som en kvinnes kroppen får når hun tar hormonbehandling.

Endometriose Sjeldne men mulig

Endometriose er en østrogen-avhengige lidelse som fører til bekkensmerter. Vanligvis slår det kvinner som er i deres reproduktive år, men postmenopausale kvinner ikke er helt fritatt, men tilstanden er sjelden blant postmenopausale kvinner, ifølge Informaworld.com. Endometriose oppstår når slimhinnen i livmoren, som kalles endometrium, er funnet utenfor livmoren. Hvis du er i overgangsalderen og lider av endometriose, kan det være på grunn av bruk av hormonsubstitusjonsbehandling (HRT).

The Role of hormoner

Medscape.com bemerker at teoretisk, kvinner som tar hormonbehandling er en større risiko for å utvikle fibroids, som kan forårsake smerte, fordi østrogen stimulerer fibroid vekst. Fibroid tumorer har både progesteron og østrogenreseptorer, noe som betyr at de reagerer på hormonstimulering, som oppstår når hormoner er tatt. Vanligvis vil fibroids avta når en kvinne er helt inn i overgangsalderen på grunn av naturlig reduserte nivåer av østrogen og progesteron. Fibroids kan føre til rygg- og bekkensmerter og press, forstoppelse, livmor blødning og inkontinens.

Størrelsen på Fibroids

Smerte at du vil oppleve fra fibroids alt avhenger av størrelsen og plasseringen av fibroids. Posterior fibroids kan gi smerter i korsryggen mens de som ligger i den brede ligament kan komprimere isjiasnerven og føre til ensidig nedre magesmerter. Hvis du har en anterior fibroid, kan dette resultere i komprimering av blære og være smertefullt. Hvis fibroid er stor, kan dette skape problemer for en kvinne når hun prøver å urinere eller ha avføring.

Andre årsaker

Bekkensmerter kan også stamme fra syklisk vulvitis. Denne tilstanden inkluderer herpes simplex-infeksjoner, sprekker og tynning av vaginal hud som er resultatet av redusert østrogennivå, gjær infeksjoner, lichen planus og lichen sklerose, ifølge Diane K. Newman, RNC, MSN, CRNP, Faan.

Ekstra Betraktninger

Svulster kan også produsere bekkensmerter, som kan bekken sammenvoksninger, interstitiell cystitt, kolitt, irritabel tarm syndrom, kolorektal tumorer og diverticular sykdom. Hvis du er menopausen og opplever bekkensmerter, ta kontakt med din lege.