Digidexo.com

Hvorfor er Bananas forårsaker Gass til form i magen?

Fordøyelsessyklus produserer tarmgass naturlig, men gass kan forårsake ubehag når det akkumuleres i overkant. Bananer inneholder høye nivåer av karbohydrater som kan produsere større enn normale mengder metangass når fordøyd.

Karbohydrater

Bananer oppbevare karbohydrat energi i høye konsentrasjoner av naturlige fruktsukker kalt sukrose, fruktose og glukose. Når kroppen er forbrukt mer fruktose enn den kan raskt fordøye, resten ofte gjærer i tykktarmen. Denne fermentering fører til en gassoppbygning i tykktarmen som tvinger gassen inn i magen.

Matvaner

Når du svelge bananer fort, kan du svelge store mengder luft. Oksygenet i luften kan forårsake trykk og gass smerte når det akkumuleres i magen. Tygge hver bit nøye og svelger med munnen lukket kan bidra til å forhindre dette uønsket luft kommer inn i kroppen.

Fiber

Høye nivåer av kostfiber kan være vanskelig for fordøyelsessystemet til å håndtere uten å øke gass i magen. Begrense inntaket til én banan om dagen eller venter på en avføring før har flere kan hjelpe.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på bananer kan inneholde tarmgass og øvre tarmsmerter. Ta kontakt med din medisinske leverandøren for å få en allergi screening, og vurdere å begrense eller eliminere bananer fra kostholdet ditt.

Trening

Begrense mosjon og bevegelse vil bremse eller stoppe fordøyelsen av karbohydrater som de som finnes i bananer. Du kan bidra til å avlaste gasstrykket i magen med moderat trening, som gåing eller svømming, som hopp starter kroppens stoffskifte.