Digidexo.com

Hvordan kan et brukket bein Heal?

Hva gjør vårt Bones?

Menneskekroppen består av 206 bein, som hjelper oss stå, gå, bevege seg og gjøre mange aktiviteter uten å tenke på dem.
Bones også beskytte kroppens indre organer - ribbeina beskytte lungene og hjertet; bekkenbenet beskytte våre reproduktive organer; vår skallen beskytter hjernen vår.

Bones er laget av mineraler og fiber, har en blodtilførsel for å holde dem friske, og er ganske kompleks. Men så sterk som ben er, vil de gå i stykker, eller brudd, under trykk eller ved traume.

Hva skjer når et bein pausene?

Det er flere typer brudd som spenner fra enkle til alvorlig. Noen kan innebære omliggende vev og muskler, mens andre kan være en enkel hårfestet brudd.

Når et bein bryter, er det vanligvis smerte og misfarging fordi det omgivende vev har også blitt traumatisert.

Alle brudd krever behandling og immobilisering - å holde benet stabilt slik at den kan helbrede.

Når et bein pausene, tilførselen av blod og mineraler som holder det sunt er midlertidig avskåret, noe som gjør det svært viktig at benet bli "sett" i sin normale posisjon.

Når beinet er satt, kan det begynne å produsere nye blodceller og vev som vil gjenoppbygge eller "strikk" den ødelagte ender tilbake på plass. Casting eller splinting et brukket bein vil bidra til å holde beinet justert slik at det kan gro skikkelig.

I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å sette beinet på plass igjen. Noen ganger pinner eller stenger brukes til å holde den stabil og bidra til å fremme sunn gjenvekst.

Holde Bones Sunn

Ettersom vi blir eldre, kan bein blir porøse eller sprø, noe som gjør dem mer tilbøyelige til å bryte. Når dette skjer, tar det lengre tid for dem å helbrede fordi de er mindre tette eller solid enn når kroppen var yngre.

Det er viktig å holde seg aktiv gjennom hele livet, slik som å unngå svekkelse av bein. Spise mat med høyt kalsium som mørke grønne blader og meieriprodukter kan bidra til å holde bein sunt selv som vi blir eldre.